10. helmikuuta 2011

Rossoherkuttelua

Meillä alkoi tällä viikolla ihan kunnolla Iinan ja Lauran kanssa tämä meidän missio, että käymme aina joka viikko syömässä ulkona, ja kierrämme nuo Mikkelin hyvät ruokapaikat läpi. Suurena erilaisten ruokien ja makuelämysten ystävänä olen tosi innoissani tästä, vaikkei tämä Mikkelin ravintolatarjonta päätä huimaakaan. Onpahan joka viikko jotakin, mitä odottaa! ;)


Oikeastaan otimme jo viime viikolla varaslähdön tähän ravintolakiertelyyn, sillä kävimme maistelemassa meksikolaisia herkkuja Amarillossa. Tälle viikolle olimme pitkään kaavailleet menevämme erääseen thai-ravintolaan, mutta kuinkas kävikään.. Eilen, jolloin ravintolaillalliselle suuntasimme, oli thai-paikka kiinni keskellä parasta päivällisaikaa. Järjettömän tuulen ja lumisateen keskellä siinä sitten paniikkipohdittiin mahat kuristen että minnekä sitä nyt mentäis.


Päädyttiin melko nopeasti helppoon ja luotettavaan Rossoon. Vaikka se nyt onkin sieltä kaikista perinteikkäimmästä päästä, ja oltiin siellä entuudestaankin kaikki käyty, olisi sekin pitänyt tällä meidän ravintolakaudella jossakin välissä käydä. Suunnitelmien muutos ei siispä menoa haitannut.


Täällä blogin puolella voin joistain vähemmän tunnetuista ravintoloista heittää jonkinnäköistä omaa mielipidearviota niin ruuasta kuin itse paikasta, mutta uskon kuitenkin Rosson olevan melko läpikoluttu paikka itse kunkin osalta, että esittelyt ja arvostelut saavat nyt sen osalta jäädä. Listalta tilasin aivan mielettömän hyvän Pollo alla sortivan, jossa on broileria, pestossa paistettuja herkkusieniä sekä peperonataa ja rucolaa. Vaikkakin ateria oli melko pieni, eikä se kyllä koulun ja työn jäljiltä nälkäistä Hanna-Reettaa täysin täyttänytkään, oli se kyllä aivan erinomaisen makuinen! Herkkusienet, mmmmm.<3

EDIT // Lukijan pyynnöstä voisin laittaa vielä pientä omakohtaista arviointia ja jotain yleistä tuosta Rossosta sitten nyt kuitenkin. :) Olen itse vielä melko noviisi Rosso-asiakas, mutta mitä nyt muutamia kertoja on siellä tullut syötyä, on paikasta muodostunut minulle erittäin positiivinen kuva. Rosson ruoissa henkii italialaisuus, ja sanotaankin, että Rosso on syntynyt rakkaudesta italialaiseen ruokaan. Pitsojen ja pasta-aterioiden rinnalle on tullut laaja valikoima erilaisia broileri-, liha- ja kalaruokia sekä keittoja, salaatteja ja kasvisruokia. Tuosta juuri pidänkin Rossossa, että se on todella monipuolinen. Ruokalistalla on ajateltu niin terveellisimpiin elämäntapoihin pyrkiviä kulinaristeja, ruokarajoitteisia ja allergikkoja, kuin myös lapsiperheitä. Lapsille oma ruokalista kertookin lapsiasiakkaiden tärkeydestä Rossolle.

Toistaiseksi olen kerennyt maistamaan kyseisessä ravintolassa pelkästään Sea food -pannupitsaa pariin kertaan (sisältää niitä rakastamiani meren herkkuja; tonnikalaa, katkarapuja ja savusimpukkaa), sekä tällä kertaa syömääni broileriruokaa Pollo alla sortivaa. Lappeenrannan Rossossa taisin kyllä ottaa vielä jonkin muunkin aterian, mutta en yhtään muista, mikä ruoka mahtoi olla kyseessä (jokin broileri kai sekin?). Mutta Rosson pannupitsoja voin todella lämpimästi suositella ihan joka ikiselle! Ne ovat todella täyttäviä ja vallan ihania! vaihtoehtoja pannupitsoihin löytyy ainakin 8, ja makunsa mukaan voi tietenkin vaihdella tai lisäillä täytteitä. Tosin täytteiden lisääminen on minusta melko tyyristä, sillä normaalin kokoiseen pitsaan maksaa yksi lisätäyte 1,30 €. :O Mutta pannupitsat ovat ehdottomasti maistamisen arvoisia.

Ruokalistalta tilatut ruoat ovat muutoinkin kertakaikkiaan mahtavia, mutta mitä tulee raastepöytään, ainakin täällä Mikkelin Rossossa, onkin sitten asia erikseen. Vihreä salaatti on maistunut joka kerta todella nahistuneelle ja eiliselle, eikä salaattipöydässä juuri mitään muuta olekaan sen lisäksi kun maissia, ja jotain todella epämääräisiä rehuja. Patongit ovat ihan ok, mutta maustevoin, tai edes normaalin margariinin puute tekee niistäkin ihan laimeita.Viinivalikoimaakin on tarjolla, kuin myös olutta ja jälkiruokadrinkkejä. Oikeastaan suhteellisen laajastikin. Meidän piti tällä kertaa ottaa jälkiruokadrinkit, mutta ne sitten kuitenkin jäi. Oltiinhan me kuitenkin menossa jatkamaan iltaa toisaalle. :)

Yleisesti voisin kiteyttää, että ruokalistalta tilattavat Rosson ruoat ovat todella herkullisia. Valikoimaa on runsaasti moneen makuun, eivätkä hinnat kyllä päätä huimaa yhdenkään annoksen kohdalla! S-etukortin omaavat saavat etuja ja alennuksia, joka on tietysti vain plussaa. Köyhiä opiskelijoitakin on ajateltu, joten kannataa pitää opiskelijakortti mukana Rossossa herkutellessa! ;) Paikan viihtyvyydestä voisin vielä sen verran mainita, että mukavan rauhaisissa looseissa on todella kiva istuskella kaveriporukassa, mutta Rosson värimaailman (vihreä, punainen ja keltainen) olisin itse miettinyt toisin. Tulee vähän ABC mieleen. :D

Rosso on ehdottomasti käymisen arvoinen, edullinen ravintola, jota kyllä suosittelen kokeilemaan! :)


Tykkään todella paljon sienistä. Ne ovat jotain niin suurta herkkua, ettei tosikaan. Siksi miusta olikin aivan äärettömän huvittavaa, että juuri tänään, kun meillä koulussa olisi ollut herkkusienikeittoa lounaalla mitä ei oikeasti ole juurikaan ikinä, ja olin hehkuttanut tätä heti maanantaista asti kun selailin viikon ruokalistan läpi joo-o, hehkittanut kouluruokaa??, niin onnistun nukkumaan pommiin!!!??!??! Heräsin vähän vaille kymmenen Lauran puheluun, että missä oikein lusmuan. En taas tiedä mitä on herätyskellolle ja torkuille käynyt, mutta joka tapauksessa en enää matikantunnille, saatika sitten herkkusienikeiton nautiskeluun joutanut. Aikalailla tuuriani. :D


Koulussa pyörähdin vain lyhyellä englannin tunnilla, jonka jälkeen menin töihin neljäksi tunniksi. Ravintolareissumme oli heti töitteni jälkeen, ja loppuillaksi menimme vielä jatkamaan laatuaikaa tyttöjen kanssa Jälkipeliin lasillisten äärelle. Todettin myös, että me tarvitaan täältä Mikkelistä aivan ehdottomasti joku hovikuski, joka suostuu kuskaamaan meitä joka keskiviikko ravintoloista ja baarista kotiin kutsutaan kai myös taksiksi, sillä harmikseni mun piti pinkoa vähän jälkeen yhdentoista viimeiseen kotiin päin menevään bussiin vielä kun ilta oli aivan kesken. Näitä hyviä puolia kaukana keskustaa asumisessa.. -.-'

Paita / CKJ, jakku / hm, farkut / Only, laukku / Burberry, kengät / Dinsko

Sellainen eilispäivä se. :) Tähän loppuun vielä laitan yhdet ravintola- ja Jälkipelikuvat. Huomenna saan toivottavasti vihdoin aikaiseksi tehdä haasteen, jonka Juulia minut haastoi tekemään. Siihen saakka mukavaa torstaita! :)


Hanna-Reetta

10 kommenttia:

mirssse kirjoitti...

oon varmaa kasvanu tynnyris ku en oo ikinä ollu rossos :DDDD

no joo mut en ny oikein muutenkaa käy raflois.

fransmannissa oikeen huimat 3krt tultu oltua :D sitte perus laiva/hotelliraflat..

et kyllä tää olis ainaki voinu lukee arvostelut, et kannattaako ees käydä sielä ;DD

Henna kirjoitti...

Voi luoja että sie näytät tuossa calvin t-paita + jakku yhdistelmässä ihan joltain coolilta professional tyypiltä! :D

Jenni kirjoitti...

Mmmm nam, tuo ruoka kuulostaa uskomattoman hyvältä! <3

Nanna kirjoitti...

Ihana paita sulla! :)

Anniina kirjoitti...

Oon niin kade siulle tuosta teidän suunnitelmasta käydä joka viikko jossain eri ravintolassa syömässä! :D tosi hauska idea!

Unknown kirjoitti...

Mä oon kans ihan hulluna herkkusieniin. Mä en tajua, miten joku (suurin osa) ei voi tykätä niistä.

Toi ravintolakiertely kuulostaa ihan loistoidealta, vois itsekin ottaa tuosta mallia!

Mä asun kans muutaman kilsan keskustasta, joten viikolla vika bussi menee 11.45 ja viiknoloppusin 2.30. En oikein ikinä viitsi maksaa taksista, joten menen sitten bussilla. Tosin ehkä hyvä lähteä ajoissa, kuitenkin yleenä alkaa väsyttää pian sen jälkeen. Vaikka joskus kyllä vielä tanssijalka vipattais... :)

emilla kirjoitti...

Mikkelin rafloista Fernando on käymisen arvoinen! :)

Hanna-Reetta kirjoitti...

mira: Ehei, et sie missään tynnyrissä ole kasvanut, sillä minäkin kävin Rossossa ensimmäisen kerran vasta viime syksynä! :D Olihan nuo kaverit aika ihmeissään, että kuin oon voinu välttyä Rossolta, mutta ei tosiaan ollut tullu käytyä kun kotikaupungisa ei ollut kyseistä ravintolaa, ja muissa kaupungeissa mentiin mielummin esim RAXiin syömään. :D
Juu anteeksi, voisin kyllä laittaa myöhemmin tähän postauksen editin, missä vähän kerron tuosta Rossosta omaa arviointiani, joten käyhän lukaisemassa se sitten! ;) Mutta näin alustavasti, kyllä siellä kannattaa ehdottomasti käydä! Valikoimaa on suht paljon, ja hinnat eivät päätä huimaa. :) Mutta pientä arvostelua sitten myöhemmin tähän postaukseen! :)

Henna: Haha, no voi kiitos! :D<3 Vai että professional tyypiltä. :D

Jenpu: Eikös vain! ;) Otin myös itse ruuasta kuvan, voisin editoida sen vielä vähän myöhemmin tähän oikein ihmisten kiusaksi (ja omaksikin). ;) Se oli kyllä vallan herkkua!

Nanna: Kiitos ! :)

Anniina: Voii teidän kuule täytyy alkaa tekemään samalla tavalla sellä! ;) Veikkaisin, että Lappeenrannassa on ehkä vähän enemmän tuota raflatarjontaa kun täällä. :D Mutta miustakin tuo on ihan fantastinen idea, mahtavaa just kun tykkään käydä ulkona syömässä, ja J kun ei mielellään ulos syömään lähde enkä yksin jaksaisi käydä, niin nyt sit tyttöjen kanssa nyt joka viikko! :)Ensi viikolla suunnitelmissa näillä näkymin kiinalainen! ;)

Minna: Joo, tämä ravintolakiertely tuo kyllä piristystä viikkoihin, kun sitä "luksusiltaa" aina sitten odottaa! :D Ja olen samaa mieltä kanssas herkkusienistä, miten niistä nyt voi olla tykkäämättä? :D Tai ylipäätänsä sienet. Vitsit oon kyllä kateellinen, kun siellä menee viikonloppunakin vielä noin myöhään bussi! Täälläpä nimettäin menee JO 22:15 viimeinen, ja tuohon aikaan ollaan yleensä vasta saamassa takkeja narikkaan. :D Tuo puoli kolmen bussi kuulostaisi hyvälle, sillä itsekään en välttämättä aina sinne pilkkuun asti jaksaisi olla.

Emilia: Olen kuullut vähän samaa, että siellä kannattaa käydä! :) Erityisesti olen kuullut jostain kermaisesta kana-kanttarellikastikkeesta, joka houkuttelis enemmän kuin mikään! Voisinpa kuvitella, että menemme sinne syömään melko pian, sillä eräällä meistä kolmesta on melko pian tulossa synttärit. ;) Voisi silloin käydä jossain tuollaisessa hienommassa paikassa! Vai onko tuo Fernando kalliimpi paikka?

emilla kirjoitti...

Mielestäni se on ihan kohtuuhintainen. Mä en itse oo valitettavasti ees maistanut tuollaista kastiketta, mutta muutkin ruoat ovat napanneet kielen mennessään ;) Harmi kun tulee käytyä Mikkelissä niin harvoin..

Hanna-Reetta kirjoitti...

Emilia: Ahaa, no hyvä tietää. :) en siispä malta odottaa kunnes mennään sinne ja pääsen tutkimaan kyseisen paikan ruokalistaa! 8)