8. marraskuuta 2011

valokynä tutorial

Vähänkö on pitänyt tulla pitkään postailemaan taas teille vähän omia kosmetiikkaohjeita, kun niitä on aikaisemmin otettu niin mukavasti vastaan :) Täältä löydätte ohjeen kuinka allekirjoittanut laittaa luomivärit, ja sit taas tässä postauksessa viimeksi kertoilin, kuinka teen meikkipohjan. Meikkipohjani oli yhtä tuotetta vaille "täydellinen", sillä vaikka heleyttäviä primereitä ja vaaleaa valoaheijastavaa luomiväriä korostuksena poskipäille ja muualle käytänkin, jäin silti kaipaamaan vielä jotakin "katsetta avaavaa" ja ilmettä kirkastavaa viimeistelyä. Ja nyt sitten jaksan kysyä itseltäni, miksi hitossa en ole ostanut tätä tuotetta aikaisemmin?!? Jonkin aikaa sitten meikkipussini rikastui taas yhdellä ihastuttavalla jutulla, nimittäin...


...Estee Lauderin Ideal Light -valokynällä! Miulla ei ole ennen ollut EL:n meikkejä (putsareita kylläkin, ja niistä pidin), mutta tää valokynä on ainakin vakuuttanut miut täysin. Tuo on sävy 02, ja harmittaa vähän kun menin valitsemaan sen, olisi nimittäin ehkä mielummin saanut olla jopa 01. Tuo EL:n valokynä käy sekä korostukseen että peittämiseen, mutta jos tuota peittämistarkoituksiin meinaa, niin sitten pitäisi valita roimasti tummempi sävy, itse käytän tätä siis vaan korostamaan ja tuomaan valoa kasvoille. Valitkaa oikeesti vaalea sävy, niin se myös tuo sitä valoa kasvoille!:D

En tiedä kuinka taitavia valokynän käyttäjiä siellä ruudun toisella puolella on, mutta tää miun tutorial on vain sellainen, kuinka itse tuota käytän :) Tapoja on siis varmasti ihan yhtä monta kuin käyttäjääkin, eikä tää ole missään nimessä se ainoa oikea. Valokynän tarkoituksena on tuoda nimensä mukaan valoa kasvoille sellaisiin kohtiin, mihin sitä haluaa kasvoja korostamaan. Sillä saa avarrettua katsetta, kun sitä laittaa silmän sisä- ja ulkonurkkiin, ja tavallaan saa "nostettua" ylähuulta, jos taas laittaa amorinkaarelle. Heh :D Mutta siis, lähtötilanne oli mulla normaali meikkipohja ilman mitään muuta korostusta:


Ja sitten eikun sutimaan valokynällä!


Ja tässä näättekin sitten ne kohdat, mihin ite käytän valokynää:


Haha mikä kuva :D Ekana täytyy sanoa, että en käytä missään nimessä ihan noin paljoa valokynää normaalisti, mutta kun yritettiin ottaa vähän vähemmällä määrällä kuvia, niin eipä ne sitten erottunut yhtään mihinkään kuvissa. Vasemmanpuoleisessa kuvassa näätte ihan selvästi ne kohdat mitä korostan, eli silmän sisä- ja ulkonurkat, kulmaluut (kulmakarvojen ylä- sekä alapuolelta), nenänvarsi, amorinkaari ja leuan alin kohta.


Nuo "läntit" sitten tasottelen siveltimellä, tai sitten ihan vaan pelkällä valokynän omalla siveltimellä. Ja lopputulos näyttää sitten tältä:


Ei kyllä juurikaan näennäistä eroa, mutta eipä tuon valokynän minnekään pitäisi varsinaisesti näkyä ;) Avata ja kirkastaa vain katsetta huomaamatta.


Tuossa kollaasissa on sit vielä ennen- ja jälkeen-kuva. Ei se normaalisti edes noin paljoa "loista" mulla kasvoissa mitä tossa vasemmanpuoleisessa kuvassa, mutta kuten tuossa mainitsinkin, niin vähän piti laittaa enemmän, että kuvissakin sit erottuu. ;) Tuon vikan kuvan lopputuloksesta häivyttelin valokynää vielä jonkin verran pois (varsinkin silmien alta), mutta nyt ainakin näätte, mihin sitä laitan!:D

Käytättekö muut valokynää?:)

6 kommenttia:

Rosa kirjoitti...

Valokynä löytyy täältäkin meikkipussista. Harvemmin tosin tulee varsinkaan kiireellä meikatessa muualla käytettyä, kuin tummien silmänalusten peittoamiseen, siihen se on kyllä okein hyvä kapistus. :)

Anonyymi kirjoitti...

Enpä oo ikinä valokynää käyttänyt, mutta kaipa sitäkin pitäisi opetella käyttämään :D

merituuli- kirjoitti...

Moi!
Tää postauksesi tuli kyllä tarpeeseen, ostin joku aikaa sitten vähän paremman valokynän mitä aikaisemmin on mul ollu. (ennen ollut käytössä loreal, nyt satsasin sitten lancomeen.) Sain aika hyviä vinkkejä tästä postauksestas kuinka käyttää valokynää, ennen oon laittanut itse vain aamorinkaareen ja silmänurkkiin ja kulmaluille. Sulla on muuten kiva blogi! :) Täytyy jäädä seurailemaan..

Hanna-Reetta kirjoitti...

Rosa: Jep, siihen se on kyllä kans ihan omiaan!:) Itse jos satun silmänalusiin jotain tupsuttelemaan, niin paan sellasta ihan peiteväriä, mutta onneksi mulla ei oikeastaan juuri ole aamuisin kovin tummat silmänaluset.:) Mutta valokynä on ihana siinäkin, kirkastaa niin kovasti katsetta!;)

Anonyymi: Hehe, mullekin tuli vasta nyt ekan kerran tää valokynä-innostus, oon pitäny aikaisemmin sitä niin turhana kapistuksena!:D Mutta kannattaa kokeilla, se on ihan huippu!

merituuli-: No heipä hei, ja tervetuloa lukijaksi!!:) Kiitos, tosi kiva kuulla, että tästä postauksesta oli siulle hyötyä vaikka oot ennenkin käyttäny valokynää! :) Se Lancomen valokynä on varmasti kans ihan huippu! 8)

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni sun iho ja meikki näyttää jotenkin paljon paremmalta ja freesimmältä ilman tuota valokynää, ainaskin noissa kuvissa.
Noin kaunis nuori iho ei vielä tuollaista tuunausta tarvitsisi. ;)
...sorryt, tuleekohan tää nyt kahteen kertaan.

Hanna-Reetta kirjoitti...

Anonyymi: Heh, kiitos kommentista (joka tuli ihan yhden kerran).:) Tosiaan tuossa lopputulos-kuvassa ehkä näyttää jopa "yliammutulta" tuo valokynä, mutta oli pakko vähän enemmän laittaa, että mitään näkyy kuvissa. :) Omasta mielestäni normaalisti se saa katseeni näyttämään vielä freesimmältä kuin ilman valokynää. :)