9. tammikuuta 2012

sushia omnom ^^,


Mmm... Tehtiin eilen Jonin kanssa sushia (minä ekaa kertaa elämässäni, siltä ehkä näyttävätkin :D), kerran ei täältä Savonlinnasta muuten sitä mistään valmiina voi ostaa :) Koska Savonlinnasta lauantai-iltana juuri ennen kauppojen sulkemisaikaa on lähes mahdotonta löytää tuoretta tonnikalaa tai muutakaan suolaisen meren kalaa kaupan kalatiskiltä, tyydyttiin tekemään sushit purkkitonnikalasta sekä valkosipulilla höystetystä savulohesta, joka oli kalatiskin ainoa löytämäni savulohi.. Valmistettiin noita rullasusheja joiden oikeeta nimee en nyt jaksa netistä lähteä metsästämään, ja reseptiäkään tuskin tähän tarvitsee kirjoitella, kun katsottiin netistä kaikista simppelein ohje näiden tekoon ;)

Pitää kyl sanoa, että nuo lohisushit oli aivan taivaallisia, mutta sen sijaan nuo tonnikalayksilöt... yök! En kyllä enää ikinä tee susheja purkkitonnikalasta, enkä kyllä suosittele muittenkaan tekevän :D Jos ette raakaa kalaa halua käyttää, niin kokeilkaa tuota savulohta. Oioi miten hyvää <3 Molemmissa sushipötkylöissä meillä oli myös kurkkua. Noita pitääkin tehdä pian uudelleen, oli meinaan sen verta hyviä!

Eilen oli siispä japanilaisen herkkuruuan vuoro, mutta nyt alan etenemään kohti kiinalaista ravintolaa, jossa treffaillaan pitkästä aikaa Hennin kanssa <3 :) Luvassa kiva kaveri-ilta! Tänään myös alkoi muuten miun viimeinen lomaviikko, buhuu :/ 

3 kommenttia:

mad-sanna kirjoitti...

mä syön sushia melkein joka päivä :D ja oon saanu tuon kundinkin ihan koukkuun kyseiseen ruokaan, täällä stadissa on mukavaa kun on niitä ravintoloita mistä valita :) roihuvuoresta on tähän asti löytyny paras paikka! ajellaa joskus autolla ihan vartavasten roihikaan hakee sushia meidän lemppa mestast X) kun tuut tänne niin mennään ehdottomasti mussuttamaan raakookalloo!

ps. ne pötkylät on makirullia ;)

BabyJane kirjoitti...

Me meinattiin poikaystävän kanssa myös joku päivä kokeilla sushin tekemistä itse. Voin kuvitella miten hyvää kylmäsavulohi voisi olla!

Hanna-Reetta kirjoitti...

mad-sanna: Eikö käy kyllästyttämään sushit jos kerta syöt melkein joka päivä?:D Vitsi joo siellä ei kyl paljoo tartte tuskailla että hitto ku ei oo paikkoja mistä sushii löytyis, toisin ku täällä :D Ja todellakin sit ku tuun seuraavan kerran Helsinkiin, niin ihan ehottomasti me sit mennään syömään niitä teidän lempipaikan susheja!!8)

BabyJane: Joo toi savukala oli ihan parasta, sitä kokeilkaa ehottomasti sit ku teette!:) Ja noiden valmistaminenkin on niin kivaa puuhaa, että noita ihan mielellään tekee vaikka vaan tekemisen ilosta :DD