20. maaliskuuta 2013

Sharm el Sheikh - Tiran Island

Heipä hei aurinkoisesta Savonlinnasta!:) Täällä oltiinkin viimeksi ennen reissua 2,5 viikoa sitten, ja ai että on kiva viettää yhdeksän koulu- tai työpäivän jälkeen vapaapäivää juuri täällä ^^, Vapaapäivän kunniaksi olen varannut kynsihuollon ja kasvohoidon, joita tosin molempia täytyy odottaa vielä jokunen viikko. Ulos tekisi mieli mennä, mutta ihan ei vapaapäivänä tämäkään päivä pysy, kun täytyy muutama kouluessee kirjotella. Yleensä ennen kouluhommien aloittamista sitä jotenkin eksyy vaan Bloggeriin, ja se johtaakin sit siihen, että tekee mieli kirjoittaa jokin postaus :D

Mutta nythän näitä postausaiheitakin on ;) Jatketaan matkakuulumisien kirjottelulla, että päästään näissäkin joskus eteenpäin. Nyt kirjoittelen kahden viikon takaisesta eilisestä, meidän loman toisesta kokonaisesta päivästä, tiistaista. Paljastin edellisessä matkapostauksessa, että tiistai olikin reissun yksi mukavimmista päivistä, mutta miksi...? ;)


Saatoin jo mainita, että varasimme maanantain Naama Bayssa oleilun aikana reissun seuraavalle päivälle. Tämä oli päiväretki Tiran Islandille! Reissu piti sisällään snorklausta ja vesillä olemista. Luulin, että mennään ihan oikeesti jollekin saarelle, mutta eheei suinkaan. Pysähdyimme reissun aikana kolme kertaa sukeltelemaan/snorklailemaan ihanaan turkoosiin, todella kirkkaaseen veteen. Aikaa oli aina noin tunti snorklailla, ja sitten vaihdettiin paikkaa, ja päästiin snorklailemaan uusille riutoille. Retki sisälsi herkullisen lounaan, ja välimatkat riutalta toiselle olivat sopivan pitkiä, jolloin kerkesi aurinkoa ottaa laivan kannella, ja letkeässä musiikissa ottamaan pikku nokosetkin.

Meillähän tosiaan oli vedenalainen kamera reissulla mukana, ja tässäpä kuvasaldoa vedenalaisesta Sharm el Sheikhistä ♥ Voi miten tuonne haluaisinkaan takaisin :'(


Vedenalainen maailma on ihan uskomaton! ♥ Olisin voinut snorklailla ja tutkailla kaikkia kaloja ja koralleja vaikka loman jokaisena päivänä :D Ihastuttiin snorklaamiseen niin kovasti, että oli itsestäänselvää, että snorklaisimme lomallamme vielä toisenakin päivänä. Käytiinkin toisessa paikassa loman viimeisenä päivänä, ja näihin kuviin verrattuna siellä oli todella paljon enemmän kaloja, ja paljon värikkäämpää porukkaa ;)

Itse ainakin ihastuin vedenalaiseen maailmaan niin suuresti, että haluan seuraavalla lomalla mennä myös sellaiseen paikkaan, jossa on kirkkaat vedet ja koralliriuttoja. Ajattelin suorittaa Suomessa sukelluskurssin jossain vaiheessa (viimeistään sitten, kun seuraava reissu on varattu :D), jotta pääsee tutkailemaan upeita paikkoja hiukan tarkemmin ja lähempää.

Tiran Islandin reissu kesti koko päivän, ja hotellille takaisin päästyämme kerettiin suunnilleen katsoa päivän kuvasaldo, kun jo alkoi hämärtää ja oli illallisen aika. Käytiin myös illalla katsomassa hotellilla iltashow't, jotka käsittivät perinteistä egyptiläistä tanoura-tanssia, napatanssia sekä fakiirin piikkimattojuttuja. Hähää ja mie myös joduin/pääsin iltaohjelmaan fakiirin kanssa, heh :D


Siinä vähän epämääräisiä kuvia tanoura-tanssista. Ja ah ihana juontajamme seisoi koko ohjelman ajan tiellä, eli hän on myös jokaisessa meidän tanssikuvassa :D Nähtiin onneksi seuraavana iltana toinen tanoura-esitys toisessa paikassa (luonnollisesti tästä lisää myöhemmin ;)). Tosiaan tuo tanoura-esitys on sellainen, että tanssija pyörii paikoillaan koko tanssin ajan pyöritellen samalla tuollaisia kangasympyröitä (nyt kun en parempaa nimeä niille keksi :D). Hienolta näyttää, mutta mahdoton kuvailla. Katsotaan seuraavassa matkapostauksessa, oliko keskiviikkoillan tanoura-esityksestä yhtään valaisevampia kuvia ;)

Loppuun vielä pikku video vedenalaisesta maailmasta ♥2 kommenttia:

Henni kirjoitti...

Meilläkin oli tosiaan tommonen samanlainen reissu varattu,mutta ei päästy sinne saarelle kun se oli suljettu:/ Onneksi saatiin sitten snorklailla sillä tuo vedenalainen maailma tosiaankin on ihan uskomaton! Oli ihan mieletön tunne nähdä ne kaikki pienet kalat ja korallit. Paluumatkalla saatiin vielä esitys parilta delfiiniltä! :)

Hanna-Reetta kirjoitti...

Hjenn: Höh, vähän harmi ettette päässeet sinne saarelle :/ Mutta se snorklailuhan nyt oli (ehkä?;)) se pääasia juurikin, hyvä että pääsitte snorklailemaan! Saitteko hienoja kuvia? Nähään kyllä pääsiäisen tienoolla, niin kerrot loputkin reissustasi!<3 Ja haluan nähä kuvia! Ja eikä miten epäreilua, vai näitte te delfiinejä!8) En oo ihan varma, mutta saatoin nähdä niitä lentokoneesta siinä vaiheessa, kun just oltiin noustu ja näki vielä helposti kaikki veneet jne meressä :D