14. maaliskuuta 2013

kohti Sharm el Sheikhiä - ekat kuulumiset matkalta

Noniin, nyt on aikaa alkaa purkamaan tänne kuulumisia viimeviikkoiselta Sharm el Sheikhin reissulta (lue: ei oikeasti ole aikaa, mutta kyllä tämä kolmen esseen kirjoittamisen voittaa!;)). Rusketus alkaa kuoriutumaan kiitettävää vauhtia pois, sniif, mutta jospa matkakuvien selailu helpottaisi ikävää takaisin upeaan Egyptiin, jonne varmasti tulen tekemään reissun muutamien vuosien säteellä uudelleen - niin kovasti paikkaan rakastuin ♥ Voin ihan empimättä sanoa, että tähän mennessä upein kohde, missä olen käynyt. 


Kohti Helsinki-Vantaata pähkinöinä

Ajattelin tehä Egypti-postaukset nyt samalla tavalla ku Rodos-postaukset tein, eli oma postaus jokaisesta päivästä. Viikossa meillä oli kaikille muille päivälle paitsi torstaille ohjelmaa, joten juttua riittääkin usean postauksen verran ;) Tekemistä olisi riittänyt kevyesti vielä toisellekin viikolle, sillä minua ennestään eniten kiinnostavimmat Luxor sekä pyramidit jäivät näkemättä (josta syytetään luonnollisesti Aurinkomatkoja, tästä lisää myöhemmin..). Tosin jutellessamme loman kestosta Joni jo tokaisi huvittuneena, ettei hän olis jaksanut miun tahdilla mennä toista viikkoa :D Viikko nyt yksinkertaisesti on vain liian lyhyt aika kohteessa, jossa on paljon tekemistä ja näkemistä, ja miulle tuppaa tulemaan helposti paniikki tekemisistä - vaikka kyseessä loma onkin :(

Pakollinen "tuolla meidän lento näkyy!" -kuva

Suunnattiin Helsinki-Vantaalle jo lauantaina, sillä lentomme oli määrä lähteä sunnuntaina hieman yli kahdeksan aamulla. Kentällä oltiin lauantai-iltana ysin jälkeen, eikä menty kenttähotelliin. Yöllä ei sit hirveesti nukuttanutkaan innostuksesta, ja tietysti myös lentokentällä nukkumisen epämukavuudesta johtuen, joten ilta ja yö meni ilta-/yöpalaa syöden, korttia pelaillen ja odotellen...


...ja viimeisiä Instagram-kuvia päivitellen...


...Ja tietysti lumimyrskylle nauraen. F*ck u snowstorm we're heading to the beach ;>

Muutaman epämukavan unitunnin jälkeen koitti onneksi jo sunnuntaiaamu, valuutanvaihto, tax free -katselut (Mulberryt houkuttelivat ja ostin Muumipappa-avaimenperän) sekä boarding.

Heippa!

Lento oli meidän tuurillamme myöhässä yli tunnin lentotilarajoitusten vuoksi, ja se aika menikin sitten lentokoneessa iltapäivän auringonottohaaveiden unohtamisessa. Vihdoin lento kuitenkin lähti jonkun 1,5 h myöhässä, ja viiden tunnin lentomatkan jälkeen näkymät alkoivat näyttää tältä:

Sahara näkyvissä! ♥

Aurinkomatkojen järjestämällä reissulla kun oltiin, päästiin hotellillemme Falcon Hillsille ilmastoidulla bussikyydillä hyvinkin sutjakkaasti. Matkalla jo nähtiin kaduilla ravaavia kameleita ratsastajineen, ja heti alkoi tuntua siltä, että nyt todella Egyptissä ollaan!

Aurinko oli laskemassa hotellille päästyämme (hämärä alkoi olla kuuden maissa, mutta hotellimme altaille ei enää puoli viiden jälkeen paistanut aurinko :/), joten ei pidetty kiirettä laukkujen purkamisessa ja taloksi asettumisessa. Iltasella suunnattiin testailemaan hotellin ihan-ok-ravintola sekä hotellin pienoinen matkamuistokauppa.


Tutustuttiin hotellialueeseen myös hieman enemmän, ja löydettiin hotellin toisesta kerroksesta pieni kotoisa "hengailuparvi", missä oli mausteita ja muuta mukavaa myynnissä, ja melkolailla maalle tunnusomaisesti vesipiippuja vuokrattavissa ajan vietoksi.


En nyt oikein tiiä, millä nimellä tuota hengailupaikkaa pitäisi kutsua, mutta oli siellä paikan pitäjä ihan erikseen. Siellähän se valkoisessa t-paidassaan kuikuileekin ovella. Hän oli oikein mukava, piti meille noista kaikista mausteista mielenkiintoiset ja kattavat luennot :D Luvattiin käydä loman lopussa ostamassa teetä ja korianteria, ja niinhän me käytiinkin.


Ostettiin loman lopussa myös tuollasia "aavikkokukkia" vai mitä olivatkaan, joita näkyy alimman kuvan ylimmässä vaasissa. Tuommosen käppyrän kun laittaa veteen, niin se avautuu ihan korallin näköiseksi ♥ Paikanpitäjä tarjosi meille teltassa herkullista mangoteetä, nami!:)

Ja hatutkin meille tuotiin päähän :D

Eka iltapäivä Sharm el Sheikhissä ei ollut tämän vauhdikkaampi. Käytiin myös lähesessä kaupassa juomavesi- ja iltaherkkuostoksilla, mutta muuten meni iltapäivä ihmetellessä kaikkia uusia asioita :D Hotellistamme teen postauksen vaikka sen torstaipäivän yhteydessä, jolloin meille ei ollut mitään retkiä varattuna.

Egypti-postaukset alkoivat nyt vähän suppeammalla postauksella tuleviin verrattuna - jatkossa nimittäin saatte sellaset kuvaähkyt ettei tässä blogissa ennen ole nähtykään :D Kamerasta löytyy reissulta pikkasen vajaat 2000 kuvaa, joten tulevista päivistä onkin luvassa sitten oikein kunnon kuvakoosteet! Palataan siispä asiaan jo huomenna iltavuoroni jälkeen - niin kova hinku miulla on näitä postauksia jo jatkaa!;)

5 kommenttia:

Hjenn kirjoitti...

Hih,lentokentälle pääsy on kyllä yksi matkan huippukohdista! :) Toivotaan,että mekin päästään suht ajoissa lähtemään. :/

Enni kirjoitti...

Kivan näköstä! :)

Anniina kirjoitti...

Kiva et kirjotat näin yksityiskohtaisesti!! :D ja kuvia on kiva nähä<3 mie oon niin laiska täältä päivittelee ja kuviakin oon ottanut säälittävän vähän! Ehkä se ero on siinä, ku asuu täällä eikä lomaile ni tuntuu idiootilta olla koko ajan jossain työmatkoilla tyyliin turistina kameran kaa haha! :D

Veera kirjoitti...

Kivan kuulosta :) ite suuntaan samaan paikkaan ja hotelliinkin maanantai aamuna :)♥

Hanna-Reetta kirjoitti...

Hjenn: Niinpä, siinä se innostus pääsee oikein luvan kanssa kasvamaan!!!;) Oih, teillä on lähtö jo ihan pian!<3

Enni: Eikös!;) Ja näitä postauksia on tulossa vielä paljon ^^,

Anniina: Hee kiitti!:) Kiva kirjottaa yksityiskohtasesti reissusta, samaan tapaan ku Rodoksesta, ja kun asiaakin on niin paljon :) Mie oonkin ihmetelly miks postaat niin harvakseltaan, mutta toisaalta - ehkä siellä nyt on muutakin tekemistä ku istuskella koneella!:D Ja tosiaan niiku sanoit, niin vähän eri juttu asua ku lomailla Espanjassa.

Veera: Voi onnellinen, siulla kaikki ihana vielä edessä!<3 Hehe, hauska sattuma, että oot menossa vielä samaan hotelliinkin! Hitsi, en kyllä ennen siun loman alkua kerkee tehdä postausta hotellista, mutta pianhan sen itsekin näet ;) Tervetuloa lueskelemaan muutkin lomakuulumiseni tänne aina kun uuden reissupostauksen ehdin tekemään :)