16. maaliskuuta 2013

Sharm el Sheikh - Naama Bay

Sunnuntai-iltana oltiin niin rättiväsyneitä, että uni ja huominen maanantaiaamu tulivat onneksi nopeasti. Miulla aina ulkomailla se ensimmäisen aamun fiilis on ehkä mieleenjäävin ja hienoin "eeeei hitto nyt me ollaan täällä" -hetki. Kello oli soimassa 7:00, mutta koska huoneemme terassille ei aamuaurinko paistanut, luultiin ihan hölmöinä verhon raosta kurkistaessa, ettei aurinko ole kuitenkaan vielä kunnolla noussut, ja jatkettiin unia vielä tunnin verran. Tämä olikin sitten koko loman aikana kaikista pisimpään nukkuminen, sillä muina aamuina herättiinkin jo seitsemältä, kun kyllähän se aurinko jo silloin kauniisti paistoi!;)


Herkkuaamiaisen jälkeen otettiin hetki altaalla aurinkoa, kunnes otettiin hotellin oma taksi ja suunta kohti Naama Bay'ta. Hotellillamme ei ollut omaa rantaa, joten pari kertaa päivässä lähti hotellin bussi muutamille rannoille. Yöelämästään tunnettuun Naama Bay'hin oli bussikyyti vain iltaisin, joten taksi oli valittava päivällä. 


Naama Bay on rantaviivaa pilvin pimein, ja eri hotellien omia rantaosuuksia oli tolkuton määrä. Me viihdyttäisiin huomattavasti enemmän hiekkarannalla, jonne voi levittää pyyhkeen ja olla ihan rauhassa. Naama Bay oli päinvastainen kokemus, mutta silti mukava!:) Melkein minkä hotellin rantaan tahansa taisi päästä rahalla, vaikkei hotelliranneketta ollutkaan, joten miulle ainakin jäi semmonen kuva, että sinne voi lähteä kauemmistakin hotelleista päivää paistattelemaan. Me linnottauduttiin Viva Beach-nimiseen kaistaleeseen, jonne päästiin erinäisten kommellusten kautta kuitenkin ilmasiks. 


Aurinkotuoleissa, jotka eivät oo ihan vesirajan välittömässä tuntumassa, on puolensa. Tuohon ei tuullut yhtään, joten kun oli SPF 30 hölvätty koko keholle, oli tuulettomassa kohdassa suorastaan nautinnollista grillata ihoa ;) Makoiltiin tuossa hyvän (ja ihan törkeen halvan) oluen kanssa pitkä tovi.

Ja kun oltiin Sharm el Sheikhin luultavasti tunnetuimmalla ranta-alueella, oli vesiaktiviteettiakin hollilla ihan hillittömästi. Mekin varattiin yhdestä mielenkiintoisesta kojusta, jonka nalkkiin jäätiin itseasiassa jo ennen aurinkotuoleihin pääsyä, seuraavalle päivälle eräs reissu, mutta siitä myöhemmin! Toisesta kojusta auringonoton jälkeen päätettiin ottaa joku pieni aktviteetti päivälle, joka oli lopulta jo Suomessakin suunniteltu lasipohjavene.


Niin turkoosia ja kirkasta vettä ♥ Tuolla näin elämäni ensimmäisen kerran korallit ja upeita kaloja, ja jo pelkästä lasipohjaveneestä olinkin loppupäivän aivan hurmaantunut. 


Mehän siis luultiin että nää ovat ihan täydellisiä kuvia, ja katottiin nuo illalla läppäriltä varmaan seittemän kertaa läpi. Eipä tiedetty miten upeita kuvia snorklaaminen myöhemmin poiki, kun meillä oli mukana vedenalainen kamera!:) Odottakaas vain vedenalaisia kuvia, lasipohjavenekuvat ovat lievästi sanottuna aika kalpeita niiden rinnalla ;)

Yritin houkutella Jonia heti tuon lasipohjaveneilyn jälkeen uudelle kierrokselle, kun niin kovasti vedenalainen maailma sai miut pauloihinsa :D Päätettiin kuitenkin mennä välillä ottamaan vielä hetkeksi aurinkoa, ja sen jälkeen syömään.


Lähettiin takaisin hotellille vasta auringon laskiessa, ja ilta meni taas leppoisasti hotellialueella plus lähikaupassa käydessä. Lähikaupan vierestä löytyi myös lomahuumoria...


...Siwa oli tuollakin yllättävän lähellä ;D

Ensimmäinen kokonainen päivä meni mukavan leppoisissa levähtely-merkeissä, mutta jotain pientä ohjelmaakin oli oltava heti ekanakin päivänä!;> Seuraava postaus on meidän matkan tokasta kokonaisesta päivästä, joka olikin aivan mahtava ♥ (Mikäpä reissussa ei mahtavaa olisikaan ollut?:D) Siitä tietysti lisää ensi kerralla ;)

Ei kommentteja: