4. tammikuuta 2011

Esittelyssä: kynnet

Miulla on ollu rakennekynnet nyt viisi kuukautta. Muistan, kun olisin jo muutamia vuosia sitten Wanhojen tansseihin, ja myöhemmin lakkiaisjuhliini ne halunnut. Pappa betalade inte, joten en niitä sitten silloin koskaan ottanut. Ehkä ihan hyvä että en, sillä en tiennyt, että niitä täytyy käydä huollattamassakin säännöllisin väliaijoin. Ei olisi ollut silloin ehkä saumaa käydä tuhlaamssa kynsiin monia kymmeniä euroja kuukaudessa eikä kyllä olisi varsinaisesti nyt opiskelijanakaan.. <:D

Mulla on kuitenkin ollut pitkät kynnet yläasteesta saakka aina. Toki välillä ovat kynnet katkeillu, ja on pitänyt viilailla kaikki lyhyiksi, mutta silloin jos ne eivät ole mulla pitkät olleet, ne ovat ollu juuri kasvatusvaiheessa. Lakkasin niitä aina kivoilla väreillä, mutta varsinkin loppuajasta tykkäsin laitella kynsiäni vähän erikoisemmin: lakkasin ne aina nätisti yleensä ranskalaisen manikyyrin tapaan, ja viimeistelemään lopputuloksen sujautin lakkaan muutaman koristekiven. Tältä omat kynteni näyttivät vielä huhtikuisen Ranskan matkani aikana:Joo-o, kivat olivat nekin, mutta melko heikot. Omat kynteni ovat todella liuskottuvat ja ohuet, eli ne olivat todellakin aina katkeilemassa, ellei ollut sataa kerrosta lakkaa päällä. Ja sanokoot turhamaiseksi, mutta kun on ensin kasvattanut vaivalla pitkät, tasaiset ja kauniit kynnet, ja yksikin katkeaa, niin voi sitä tuskaa ja surua. :D


Noista kamppeista sitten pääsin melkeinpä kokonaan eroon muuttaessani Mikkeliin viime elokuussa. Mulla sattui todella hyvä tuuri siinä, miten "löysin" kynsien laittajani. Vuokraemäntäni ei ollut tyhjentänyt postilaatikkoaan sitten kesäkuun, ja ajattelin plärätä sen koko kesäkuukausien ajan kertyneen mainospinkan läpi, ettei paperinkeräykseen olisi menossa mainosten sekaan unohtuneita laskuja tai muuta tärkeää. Löysin mainosten joukosta ilmoituksen, jolla eräs nainen mainosti tekevänsä rakennekynsiä kotoa käsin. Hinnat olivat todella edulliset, ja koska olin aina halunnut moiset kapistukset sormieni päihin, soitin ja varasin ensimmäisen kynsienlaittoajan melkein samoin tein. Elokuussa otin sitten ensimmäiset rakennekynteni, ja olin kyllä heti myyty. En varmaan osaisi enää ollenkaan olla ilman!

Kaksista ensimmäisistä kynsistä mulla ei ole kuvia. Aina kyllä kovasti mietin, että pitäisi ottaa ne kuvat, mutta en ikinä sit jotenkin edistynyt. Vasta kolmansien kynsieni aikana otin itteeni niskasta kiinni, ja sain räpsittyä todistusaineistoa, miltä kynnet marraskuussa näyttivät. Tälläiset olivat siis kolmannet kynteni; perhosta ja timangia:

 

Kolmien vaaleanpunaisin kivin tai tarroin koristeltujen ranskalaisten manikyyrien jälkeen otin joulun kunniaksi lumenvalkeaa glitteriä ja joulunpunaisia yksityiskohtia:

                                                                                      

Joulun jälkeen tulikin sitten uusi vuosi, ja senpä takia halusin vielä vähän enemmän repästä seuraavien kynsien muodossa. Nämä ovat siis nyt tämänhetkiset mulla; ne, mitä vajaa viikko sitten kävin ottamassa.


Näistä viimeisimmistä tuli mielestäni tosi hauskat, ja sopivat melko osuvasti Hennesiltä ostettuun mekkooni! (Joka on tarkoituksenani pukea ensimmäisen kerran tällä viikolla yöelämään suunnatessa!)

Kynsieni materiaalina on CND:n geeli, ja mulla on huoltoväli yksi kuukausi. Oma huoltoväli rakennekynsissä määräytyy eritoten sen mukaan, kuinka nopeasti omat kynnet kasvavat ja kuinka hyvin ne yleensäkin kestävät kiinni. Mulla muo kestävät kyllä hyvin menossa mukana sen kuukauden - toki pitää välillä olla viilailemassa lyhyemmiksi, kun omat kynteni kasvavat melko sutjakkaasti. Pari kertaa on ihan viimeisten päivien aikana ennen huoltoa katkennyt yksi kynsi, mutta se nyt ei ole enää siinä vaiheessa niin vaarallista. :D Kaikista eniten tykkään ottaa ihan normaalin ranskalaisen manikyyrin muutamalla kivan värisellä kivellä höystettynä, mutta aina välillä voi irrotella tässäkin jutussa! ;) Ja jos joku ihmettelee kuin tietokoneella kirjoittaminen onnistuu, niin mulla oikein hyvin; on ollut tässä aikaa harjoitella viiden pitkäkyntisen vuoteni aikana! ;)

6 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Oi mitkä kynnet! Rakennekynnet olis kyllä niin ihanat! En ole vielä koskaan koittanut, mutta ehkä joku päivä. :)

Story kirjoitti...

Kaikki on tosi kauniita, oi että. Ehkä pakko vielä joskus hankkia itsellenikin geeli/rakennekynnet jos tämä omien kynsien kasvatusoperaatio ei ala sujua :>

Helkku kirjoitti...

Ou mai!! Tuli ikävä Starbucksia kun sulla on tuo muki tossa ekassa kuvassa! :D Jees i know, turha kommentti, mut silti :)
Ainii yks kysymys, miten noi kynnet kestää ihan normi arjessa? Oon joskus aatellu laittavani tollaset, mut siitä kestävyydestä en oo niin varma..

Hanna-Reetta kirjoitti...

Nanna: Joo, ei näistä kuule eroon pääse kun on kerran laittanut! Koitahan vaan joku päivä! ;)

Story: Kiitos! Joo mulla kanssa oli aina tuo jatkuva kasvatusopetaatio, mutta nyt se on näitten geelien ansiosta förbi! :)

Helkku: Mulla kestävät nämä arkikäytössä oikein hyvin. Vedellä läträämistähän nämä pikkuisen karttavat, eli tiskatessa ja siivotessa suositellaan hanskojen käyttöä. Muuten ei kyllä haittaa menoa mitenkään - ainoastaan, jos ei ole tottunut pitkiin kynsiin, niin aluksi esimerkiksi nappien kiinni laittaminen voi olla hankalaa, mutta kaikkeen tottuu! :) Eli jos nyt et harrasta keilaamista intohimoisesti, niin nämä kestäävät (omalla kokemuksellani) oikein hyvin! :D Ah ja joo, mullakin ikävä Starbucksia, mikä ihana paikka!

emmi kirjoitti...

Aah, rakennekynnet on kyllä rakkautta! Parin viikon sisään ois tarkotus ottaa uudelleen vuoden tauon jälkeen geelikynnet enkä malta odottaa et kädet on taas huolitellut ja nätit :)

Nuo viimeset on ihan mielettömän kivat :)

Hanna-Reetta kirjoitti...

emmi: Joo kato en pystyis enää ollenkaan olla ilman näitä. :D En eroa näistä ikinä, sen voin sanoa! :D Toi on niin totta, että kädet näyttää tosi näteiltä ja huolitelluilta. Ja on kyllä aina kuukauden kohokohta, kun uusia kynsiä menee laittamaan. ;) Mulla onkin aika tasan kahden viikon päästä jälleen.

Missä meinasit käysä ottamassa? Postaa sitten millaiset sulle tuli, niin käyn heti kattoo ne! :D