2. helmikuuta 2011

Anteeks, että teen taas yhden tällaisen postauksen, mutta...

... Kuntoilu again! Oon nyt lukenut ainakin kuudesta seuraamastani blogista uudenvuoden lupauksia tai muuten vain elämän laadun parantamiseen liittyviä postauksia aiheista urheilu, liikkuminen, salilla käyti ja ties mitä vastaavaa. Itse oon ollu melkeinpä aina urheilullinen, ja siksi olinkin innoissani eräästä tilaisuudesta, mistä ajattelin nyt kertoa.

Tänään on ollu ehkä mun yks parhaista päivistä tänä vuonna. Tai mitä tätä nyt tässä on kestänyt. :D Oltiin nimittäin Lauran kanssa tämä päivä Lady Linella! Eräs luokkalaisemme on töissä LL:lla, ja häneltä saimme viiden kerran Lady Line -kortit, jotka meidän nyt tulisi käydä hyödyntämässä ystävänpäivään mennessä. Miulle tuo Lady Line on ollut tuttu paikka jo ennestään, sillä pari kaveria työskenteli Savonlinnan yksikössä, ja heidän mukanaan pääsin pariinkin otteeseen tutustumaan kyseisen salin treeni- ja jumppatarjontaan. Lisäksi sain aina naapurilta kesäseteleitä Ladylle, joilla sai kuntoilla paikassa kokonaisen kuukauden!!Mulla oli tarkoitus joskus jopa liittyä jäseneksi Lady Linelle, mutta aina oli jotain omia selittelyjä, miksei mun kannattaisi liittyä. Kesällä en halunnut naapurilta saamieni etusetelien takia, joilla pystyin kuntoilla paikassa ilmaiseksi, ja vieroksuin muutenkin ajatusta, että miksi kuntoilisin sisätiloissa, kun ulkona voi auringon paisteessa lenkkeillä ja rullaluistella. YO-kirjoitusten aikaan olisin kovasti halunnut silloinkin liittyä jäseneksi, mutta veikkailin, että aika ei pänttäilemisiltä riitä. Wrong, olisi ollut aika kiva koko päivän lukemisen jälkeen mennä rentouttamaan kroppa ja mieli johonkin jumppaan! Ja mikä ehkä se isoin este liittymiseen varmaan kaikilla on, niin se hinta. Opiskelijan budjetille 70 € suoraveloituksena tililtä joka kuukausi on aivan valtava summa, eikä mulla lukioaikoina kyllä tollaisia summia oikein ikinä ollut edes tilillä. :D


Nyt sitten ihan varsinaiseen asiaan, eli tähän päivään. Eilisen myöhään valvomisen mahdollisti tosiaan ne tämän aamun perutut matikan tunnit, oli äärettömän luksusta nukkua kymmeneen. Koulussa kävin vain istumassa puolitoista tuntia englannin tunnilla, jonka jälkeen matkasimme Lauran kanssa jännittyneinä Mikkelin Lady Linelle. Oltiin puhuttu jo monta päivää toimintasuunnitelmasta, mitä kaikkee aiotaan salilla tehdä. Lady Linen pihaan ajettuamme en voinut peitellä pientä epäluuloa, jopa pettymystä itse rakennusta kohtaan: paikka näytti ihan navetalta! tai joltain tuotantorakennukselta, siis mitä ihmettä? Sisälle astuessamme kuitenkin tunnelmallinen valaistus ja mukavan näköinen sali karistivat epäluuloni, vaikka sisältäkin paikka oli.. Hmm... No, jännittävämpi kuin Savonlinnan ihana Lady Line, josta totta puhuen tykkään paljon tätä Mikkelin yksikköä enemmän. Vaatteiden vaihdon ja juomapullojen täytön jälkeen oli ihan paikallaan käydä niin "kauheen rankan" koulupäivän jälkeen hierovissa tuoleissa, "aktivoimassa lihakset", kuten Laura tämä kiteytti ;D Tästä jatkoimme salille ihmettelemään ja kokeilemaan kaikkia laitteita. Itse olen aina tykännyt kaikista eniten treenata vatsa-, selkä ja perslihaksia, käsiä ehdottomasti taas inhoan treenata. Vaikka todellakin haluaisin vähän habaa näihin ruikulakäsiin! :D

Pari vuotta taaksepäin lukioaikoina kävin tunnin mittaisella juoksulenkillä lähestulkoon joka ainoa ilta reilun vuoden ajan, jonka jälkeen tein 50 vatsaa, 50 selkää ja 50 vinoa vatsaa. Tuohon aikaan olin ihan huippukunnossa, mua ei hengästyttänyt juuri mikään, ja oli muuten lihaksiakin havaittavissa vatsassa ja selässä. Mulla oli todennäköisesti joku urheiluriippuvuus ja pakkomielle liian rankaasta treenistä ja kuntoilusta, sillä mulla ei juurikaan ollut vapaailtoja lenkkeilystä, ja oli sää mikä tahansa ulkona, oli lenkille mentävä. Muistan kerran jopa itkeneeni lenkillä. Johonkin se jokailtainen neuroosini sitten katosi, enkä juurikaan sen jälkeen lenkkeillyt, mitä nyt joitain kertoja ollaan käyty poikaystävän kanssa juoksemassa. Eilen sitten kävin pitkästä aikaa juoksemassa tunnin, ja olin ihan varma, että kuntoni olisi ihan rapa. Ei ollutkaan, sillä ihan mukavasti jaksoin tuolla ihanassa pikkupakkasessa pinkoa. Enää en halua tuollaista pinttymää tuohon lenkkeilyyn mitä mulla oli, mutta voisihan sitä taas aloittaa lenkkeilyn, pidän siitä nimittäin todella kovasti. Mikä voisi olla kivempaa kun ladata iPod täyteen uutta lempimusiikkia ja lähteä iltamyöhällä juoksemaan niin, ettei kaduilla ole juurikaan ketään muita? Tänään sitten Ladylla halusin jatkaa samaa rataa, ja juuri ennen jumppaamme tein hieman vajaa tunnin lenkin juoksumatolla.

Crosstrainer olisi unelmien hankinta joku päivä kotiin! Must.

Juoksulenkin jälkeen oli pienen levähdystauon jälkeen aika jatkaa RVP:hen. Olen käynyt RVP:ssa muutamia kertoja aikaisemmin, ja se on ylivoimainen lempparijumppani ainakin tähän mennessä. Siinä yhdistyvät juuri vatsa- ja pakaratreeni, mitä tykkään eniten treenata, sekä myös reisilihasten treenailu. Tulee varmasti jäljellä olevien neljän kerran aikana käytyä toistamiseen kyseisessä jumpassa.RVP:n jälkeen kuntoilu oli Lauran ja minun osalta ohitse, ja menimme hankkimaan vähän väriä pintaan solariumista. Savonlinnan Lady Linen solariumissa tuli useampaan otteeseen käytyä, ja vaikkakin se ei ole yhtään terveellinen turhamaisuuden tapa, tykkään solkussa silti käydä. :D Ennen salilsta poistumista testasimme vielä infrapunasaunan, ja sitten oli aika häippästä. Vatsalihakset kiittivät tässä vaiheessa.


Jäseneksi Lady Linelle liittymisestä en ole kuullut kovin hyvää, tai kuulemma jos tahtoo sanoa sopimuksensa irti, tulee olemaan tosi hankalaa ja kallista touhua. Siis tokihan jos on aikaa käydä koko rahan edestä jumppaamassa ja treenailemassa, niin paikkanahan se on aivan mahtava! Haluaisin liittyä puheista huolimatta edelleenkin jäseneksi, sillä nyt kun työt tuovat pientä lisätienestiä, olisi se jopa mahdollista. Kuitenkin olen päätynyt ennemmin, ainakin aluksi, vuokrata kortin joltain LL:n jäseneltä, mikäli vuokrattavia kortteja vain on tarjolla. Voisin siten katsoa, tulisiko siellä edes alkuhuuman jälkeen käytyä intensiivisesti, vai olisiko se vaan ohimenevä innostus. Täytyy ottaa noista korteista pian selvää, etteivät nämä liittymishaaveet jää minun osalta taas unholaan. Poikaystävä tuossa kertoi, että oli saanut töistä eräälle salille kuukauden kortin, jolla voi käydä reenailemassa veloitukselta, ja vieläpä mikäli haluaa jatkaa kuukaudenkin jälkeen, niin saa kuulemma lisäaikaa! Hei oikeesti, miksi mulle ei ole tollaisia tarjouksia?!?!?! :D

Kuvat: Google

Eivät pelkästään aamulla pitkään nukkuminen, lyhyt koulupäivä, salilla käynti hyvässä seurassa ja salin jälkeinen upea olo tehneet päivästäni parasta, vaan lisäksi tiukan salitreenailun jälkeen mentiin, edelleen mahtavassa seurassa, illalliselle Amarilloon kera Lauran ja Iinan. Oli muuten ensimmäinen kerta, kun Amarillossa kävin tankkaamassa, minä hotkaisin siellä ihanan kanaburriton. Me vähän pohdittiin tyttöjen kanssa, että ruvetaan ottamaan nyt jokaviikkoiseksi tavaksi käydä ulkona syömässä ja kokeilemassa tätä Mikkelin ravintolatarjontaa. Kukaan meistä kun ei ole paikkakuntalaisia, niin on tosi mielenkiintoista lähteä yhdessä maistelemaan kaikkea uutta ja turinoimaan edes yhtenä iltana viikossa kunnolla! Tämän iltaisen aterioinnin ja juoruilun jälkeen olikin tosi kiva tulla pitkän, mutta mahtavan päivän jälkeen kotiin ja istahtaa koneelle lukemaan suosikkiblogien tuoreimpia postauksia. Nyt kun tästä nyt etenen nukkumaan, niin saan nukuttua oikein pitkät yöunet. Tällaisia päiviä lisää!

Hanna-Reetta

Ps. Huomenna teille on luvassa tammikuun viimeisien synttäreiden asupostaus, sekä mahdollisesti muita kuvia kekkereistä. Hyvää yötä allihopa!

7 kommenttia:

mad-sanna kirjoitti...

mäki tykkään lady linestä. paljon parempi ku kakka elixia missä joudun viel olee tuhat vuotta jäsenenä... älä pyytele anteeks ;) tää on sun blogi!

Nanna kirjoitti...

Kivojahan nää urheilupostaukset on! :) Ite en käy millään ketjukuntosalilla, vaan tuolla paikassa mulla on sellainen jäsenyys, että siinä on pakko olla mukana 3kk ja sen jälkeen sen voi irtisanoa ilman mitään maksuja vaikka heti. Ihan hyvä systeemi! Mulla se 3kk ylittyi jo ajat sitten. :)

Anniina kirjoitti...

Hansu saanko kysyä, et mitä tää on? Aika outoa, vaikka oon ollut siun paras kaveri pitkään niin ilmeisesti on miulle jäänyt kertomatta nää siun kuntoilut? :D

Hjenn kirjoitti...

Oon niin monesti suunnitellu jäsenyyttä LadyLinelle, koska se ois kätevästi tossa vastapäätä muttamutta opiskelijabudjetti ei tosiaan kestä sellasta näiden rakennekynsien lisäksi :D Onneks tohon toiselle kuntosalille tuli spinning ja sinne saa kuukausikortteja :)

Hanna-Reetta kirjoitti...

mad-sanna: Heh, mut tää on just nyt ihan hullua hypetystä ihan joka paikassa tää kuntoilu nyt. :D Ai niin kun sie kävit siellä Elixiassa! Millon sit pääset sieltä eroon ja käytkö siellä kuitenkin? :D Ai niin ja Paula ja äitis on Ladyn jäsen, ootko käyny niitten korteilla vai onko sulla sinnekin jäsenyys? :)

Nanna: Tuo systeemi kuulostaa kyllä just hyvältä. :) Käytkö sellaisella salilla, jossa on ohjattuakin liikuntaa, vai pelkästään ne laittet? Minusta ne jumpat on kivoja, oikeastaan ne ja solarium olisivat melkein ainoat syyt, miksi Ladylla haluaisin käydä. Ja sit totta kai se, että voisi pyytää asiantuntijan tekemään oikean liikuntaohjelman itselle! Noita lihaksia, mitä tykkäilisin treenata, voi tehdä kotonakin, mutta ne jumpat, aih! :)

Anniina: Kyllä sie oot tiennyt noista erittäin satunnaisista Lady Line käynneistäni, joita nyt ei varsinaiseks kuntoiluks oikeastaan mun kohdalla voi ollenkaan sanoa, sillä ne on ollut pari kertaa / vuosi ja sit se yks kesäkuukausi. Ja juuri niikun postauksessa sanoin, lenkkeilin himona vain sen vuoden lukioaikana, ja se oli sillon just kakkosella, kun sie olit Saksassa vaihdossa. :)

Hjenn: Missä salilla sie olet nyt käynyt? Joo siulla se Lady on ihan hullun lähellä! :) Mut just sit se että jos siellä ei jaksakaan käydä, niin siinäpähän sitten ei pääse jäsenyydestä eroon millään. :D Siks ainakin itse mielummin harkitsen sen kortin vuokraamista, että voi sit oikeesti lopettaa ongelmitta, jos aika ja innostus eivät enää riitä! :D

Nanna kirjoitti...

Mä käyn sellaisella salilla, missä on jumpat, laitteet, solariumit ja oikeastaan kaikki. Itse käytän kuitenkin vaan kuntosalia, kun oon niin nössö etten uskalla mennä ryhmäliikuntatunnille. On vieläkin pienet traumat koululiikunnasta. :(

Hanna-Reetta kirjoitti...

Nanna: Höh oivoi. :( Ryhmäliikunta on ihan kivaa. Ainakin minusta, tänään tuli käytyä aamupäivällä pilateksessa, ja se oli oikein mukavaa! :) Mut tykkään kans kyllä ihan pelkästä salistakin, vaikka käytän siellä oikeastaan ainoastaan selkä-, vatsa- ja pakaralaitteita, sekä juoksumattoa! :D Pitäis noihin käsiä muokkaaviin laitteisiinkin tutustua kaiketi.. :D
Tuo siun käymäsi sali kuulostaa ihan taivaalliselta, jos siellä on kerran kaikki mahdolliset, ja vielä sit ettei oo mitään hulluja rajoitteita itsensä irtisanomisissa tuon 3kk:n jälkeen. Halluun sinne! :D