13. huhtikuuta 2011

eilisen asua ja ravintolasyöpöttelyä

Meillä oli Iinan ja Lauran kanssa kahden viikon tauko ravintolamissiossamme, sillä ensin Laura huiteli pidennetyn viikonlopun New Yorkissa, jonka jälkeen ei vaan saatu yhteistä ravintolailtaa sopimaan kalentereihimme. Eilen Laura sitten ajeli ihan meitä varten Jämsästä Mikkeliin, kun mullakaan ei ollut töissä iltavuoroa, ja Iinankin kalenteri näytti tyhjää tiistai-illalle. Pitkästä aikaa päästiin sitten vaihtamaan ihan kunnolla kuulumisia hyvän ruoan parissa! Edellisestä kerrasta olikin jo ihan liian pitkä aika.

Räpsästiin muutamat päivän asu kuvaset ennen ravintolaan painelemista. Punainen kevättakkini pääsi ensimmäistä kertaa käyttöön, samoin kun Lappeenrannan ostosreissulta mukaani lähteneet kengät. Aivan mieletöntä kun mittari näytti tänään kymmentä lämpöastetta! Päivällä Prismaan käppäillessäni tuossa takissa tuli aivan mielettömän kuuma, vaikka alla oli vain t-paita. Mutta en kyllä valita sitten yhtään, sieltä se kesä tulee! <3

Paita / hm, farkut / Only, korut / Guess & hm & KappAhl, laukku / Burberry, kengät / Dinsko

Takki / Vero Moda, huivi / Lindex

Lauran New Yorkista ostaman Vuittonin olisin kyllä kelpuuttanut itsellenikin... Oikein mieluusti! ;)

Kahden viikon ravintolatauon jälkeen mietittiin, että voitaisiin mennä "vähän hienompaan" paikkaan näin "pitkästä aikaa". Fransmanni oli meidän tämänkertainen valinta, ja huomasi kyllä heti, että kiinalaista tai Amarilloa hienommassa paikassa oltiin - ateriat oli nimittäin pienempiä ja hinnat pari euroa kalliimpia. ;) Maalaisranskalaistyylinen Fransmanni ei kuitenkaan ollut sentään mikään ökysyöttölä, mutta kyllä me luokiteltiin se vähän hienommaksi paikaksi. ;) Tästä seuraavasta kuvasta tulee kyllä ravintolan rauhallinen ja viihtyisä ranskalaistunnelma aivan täydellisesti esille:


Ihanaa tuoretta vaaleeta leipää kiikutettiin meille pöytään selaillessamme vesi kielellä ruokalistoja. Yleensä melko kanapainotteisella linjalla mentyäni silmäilin ensimmäistä kertaa kalaruoka, ja heti ensimmäisenä pisti silmääni ihan mielettömän hyvältä kuulostava kala-äyriäispannu. Tilasin sitten ensimmäistä kertaa elämässäni kalaa ravintolassa. Tuo herkkupannu sisälsi nieriää, rakastamiani simpukoita ja Jäämeren katkarapuja simpukkaliemessä, sekä herkullisen uuniperunan. Ei voi ku ihmetellä, miksi en ole aikaisemmin ottanut mitään kalaa tai simpukkaa sisältäviä aterioita rafloissa - tämä oli ainakin aivan hiton loistava annos!




Pääruokien jälkeen päätettiin vielä sortua jälkiruokiinkin. Iina ja Laura herkuttelivat appelsiinikreemikakuilla, kun mie hirveenä ernuna taas otin jotain erilaista, nimittäin ihanan, suussa sulavan lämpimän suklaakakun. En vaan voi sietää mitään, missä on vähänkin cremeä - se on ehkä pahinta heti bearnaisekastikkeen jälkeen, mitä tiedän. :D Jälkiruokia odotellessamme räpsittiin taas hirveen järkeviä kuvia.



Namskis! Oli kyllä jälleen kerran niin onnistunut ravintolapyörähdys, ettei muuta voi sanoa! Toivottavasti meillä taas ensi viikolla löytyy yhteinen aika ravintolalle, sillä silloin olisi aihetta mennä taas vähän tyyriimmin syömään: Laura viettää kaksykkösiä ensi viikolla, niin sen kunniaksi pitäisi se yhteinen vapaa välikkö kalenterista löytää! ;)

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana toi pun. takki! Ja muutenki pirtsakka asu! Oihh :) Ja tulee kyl ihan kauhee nälkä noist ruoka-kuvista, pakko mennä vissii jääkaapille, hihi:)

http://styleminea.blogspot.com/

Henni kirjoitti...

Tuon sama Vuitton pääsee minun laukkukokoelmaan kesällä ;)

Anonyymi kirjoitti...

Oi tuo siun tilaama annos näyttää taivaalliselta!
Harmi SLN:ssä ei tuota ravintolaa löydy....:(

Hanna-Reetta kirjoitti...

Minea: Kiitti! :) Toi takki on ainakin tosi pirtsakka. ;) Harvemmin mun päällä mitään punaista näkeekään. Ja jep, tulee itellekin ihan vesi kielelle kun kattelee näin jälkeenpäin noita ravintolakuvia. :D

Hjenn: Ooh, vai on siulla suunnitelmissa ostaa jälleen uusi LV? ;) Jos mie ostan joskus Vuittonin, niin se tulee olemaan todellakin tuollanen Damier (ja nimen omaan se speedy 30 ;)), mutta ei nyt oo ainakaan mitenkään suunnitelmissa ostaa sitä.. :D

Sani: Jooh, ja oli kyllä ihan taivaallisen makuinenkin toi annos! Nyt ihan haikeena kattelee noita kuvia. :D Totta, Savonlinnasta kyllä puuttuu kunnon ravintolat kokonaan. Ite tykkään Savonlinnassa eniten Piatasta, mut vaihtoehtoja on ihan tosi vähän. :/

Henni kirjoitti...

Joo on mulla kun se Monogram Delightful ei oikein tunnu kivalta vaikka se onkin tilava niin haluun mielummin tuon Neverfull:n :)

mad-sanna kirjoitti...

tosi pirtee takki ja noi ruuat 8DDDD aaaaaah<3 viet mut sit kivoihin mestoihin syömään mikkelissä!

Hanna-Reetta kirjoitti...

Hjenn: Voi ei, voit kyllä antaa miulle sen Delightfullin sitten! ;) Hehe. Mut tuo on kyllä tosi söpö tuo pikkunenkin! Siulla on kyllä ihana kokoelma sitten Vuittoneita! 8)

mad-sanna: Toi on kyllä tosi pirteen värinen, just sellanen kivan punanen mistä tykkään! :) Yleensä inhoan punaista väriä vaatteissa, mutta tolleen esim just takkina tai vaikkapa juhlamekkona punanen on aivan paras! Ja todellakin vien siun kivoihin ravintoloihin kun olet Mikkeliin tulossa! 8) Kesällä olis kyllä kaikista ihanin kun terassitkin sitten olis auki.. Odotan jo innolla terassikautta! 8)

Anonyymi kirjoitti...

Sä olet tässä kyllä todella nätti. Varsinkin tuossa valkoisessa paidassa näytät superhyvältä!

Saako kysyä mistä olet kotoisin?

Hanna-Reetta kirjoitti...

Anonyymi: Voi sentään, ISO kiitos valtavan ihanasta ja piristävästä kommentistasi! ^^, *Blush* Ilahdutit kyllä kivasti iltaani. :) Juu saapi toki kysyä, asun tosiaan Mikkelissä nyt opintojeni vuoksi, mutta Savonlinnasta oon kotoisin. :)