23. elokuuta 2011

asu josta pidin

Enpäs sit eilen päässytkään postailemaan päivän asusta, kun netti kosahti kesken kommentteihin vastailun, eikä herännyt enää eloon illalla. Hmmph. Noh, nyt kerkeen hyvin laitella asu kuvat eiliseltä ennen kun jatkan taas matkaani kaupunkiin. Tulin äsken kampaajalta, ja nyt on saatu karmea juurikasvukin peittoon ;) Vaikka halusin lykätä kampaajalle menoa mahdollisimman lähelle koulun alkua, niin olis kyllä tuon juuren voinut käydä värjäämässä jo jokunen aika sitten! :D

Käytiin eilen Jonin kanssa Caperossa pizzalla (voi luoja mitä herkkua tonnikala-katkarapu-simpukkapizza voi oikeesti olla <3), ja käytiin myös istuskelemassa puistossa ihanan ilman kunniaksi, missä olikin hyvä ottaa vähän lisää päivän asu kuvasia ;) Laittelenkin niitä nyt vähän enempi tähän, joten tämän pidemmittä puheitta ihastelkaa miun kauheeta juurikasvua viimeisen kerran, sillä tämän päivän asu-kuvat otetaankin sitten freesissä tukassa ;)

Paita, hame ja kengät / hm, arskat / Bvlgari, korut / Kalevala Lähde & Nomination, laukku / Burberry

Tykkäsin eilisestä asusta kovasti, kun oon nyt niin kovin kiintyny noihin hameisiin ;) Mukava kun vielä noita lämpimiä ilmoja piisaa, niin voi hametta käyttää ihan huoletta!

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tää ei nyt liity tähän postaukseen mitenkään, mutta pakko silti kysyä. Ja en todellakaan tarkoita tätä millään pahalla, mutta ihmetyttää vaan.

Eli siis miten sulla voi olla varaa noin kalliiseen elämäntyyliin? Olet opiskelija ja tiedän kyllä, että käyt myös töissä, mutta opintotuen ja osa-aikatyön ei pitäisi riittää kaikkeen tuohon..

Ostelet kalliita kosmetiikkatuotteita ym., käyt laittelee kalliita rakennekynsiä, käyt usein kampaajalla, käyt usein ulkona syömässä (esim. se teidän viikottainen ravintolaan meneminen kavereitten kaa, joka oli ainakin viime keväänä), ostelet viikottain vaatteita yms, ostelet kalliita, monen sadan euron merkkilaukkuja, matkustelet (äskettäin sanoit, että on jo suunnittelmissa TOINEN ulkomaan reissu tänä vuonna), sitten vielä asut varmasti ihan mukavan kokoisessa asunnossa... Siinä joitakin esimerkkejä..

Ja älä ymmärrä väärin, en oikeasti tarkoita tätä millään pahalla, mutta en vaan tajua miten opiskelijalla voi olla varaa tohon kaikkeen (vaikka siis myös töissä käyt, tiedän)!?!

Itse en ole opiskelija vaan käyn ihan kokopäivätöissä ja asun pienessä ja halvassa vuokrakämpässä (21:n neliön yksiö), mutta mulla ei silti ikinä ois varaa ostella jatkuvasti vaatteita, merkkilaukkuja, kalliita kosmetiikkatuotteita, syödä usein ravintolassa, matkustella ym.

Onko opiskelijoilla oikeesti varaa tohon kaikkeen nykyisin?? Mitä itse olen kuullut niin monet opiskelijat valittavat, että vaikka kuinka kävisivät töissä opiskelun ohella ja tietysti kesätöissä, joista yrittää säästää vähän niin silti edes perusjuttuihin ei meinaa riittää rahat, saatikka et vois ostella jatkuvasti vaatteita, käydä ulkomailla opiskeluaikana, ostaa kalliimpia kosmetiikkatuotteita mitä vaan on, ostaa edes yhtä merkkilaukkua vuodessa.. Opiskelijoiden täytyy kaupassa aina kattoa hinnat ja ottaa halvinta mitä löytyy ym, eikä ulkona ole varaa käydä syömässä juuri koskaan.

Itse oon myös harkinnut, että joskus vielä opiskelisin, mutta opintotuki on niin pieni, enkä lainaa halua ottaa ja vaikka kävisinkin opiskelun ohella töissä niin en usko, että rahat silti riittäisi hyvin. Ja siis korostan, että nyt tosiaan käyn kokopäivätöissä ja saan ihan ok palkkaa ja se riittää ihan hyvin kaikkeen tarpeelliseen, mutta tollaseen elämäntyyliin kuin sulla mulla ei ois silti varaa..

Pyydän anteeksi, jos tämä ei nyt ollut asiallista, mutta oli pakko kommentoida. Mutta enhän minä tiedä vaikka olisit saanut monen tonnin perinnöt joskus, joka selittäisi tämän kaiken..

Ja voi olla myös, että olen hiukan kateellinen sulle tästä kaikesta, mihin sulla on varaa vaikka oot vaan opiskelija ja itse käyn töissä, eikä mulla silti oo varaa.. Ja sori, että tästä tuli näin pitkä..

Kaikkee hyvää sulle! :)

mad-sanna kirjoitti...

voi hitsi ku oot tyylikäs :) mä en vaa osaa yhdistää kynähametta/suoriahousuja/chinoja yms. kauluspaitaan, mulle tulee ihan liikää "hotellinrespantäti" -vibat. Noi paidan hihat ja tuo vyö poistaa sopivasti sellasta univormu -fiilistä. Ehken siks tykkää "univormutyylistä" (jotkut kutsuvat myös nimellä klassinentyyli ;)) kun pukeudun joka päivä duuneihin univormuun.

Henna kirjoitti...

Kiva asu! Vähän epistä että Savolinnassa on vielä noin lämmin ja hyvä keli. (Oletan et siellä on lämmin kun siulla on sandaalit jalassa :D). Lahdessa sataa oikeesti joka päivä vaan vettä :o.

Anonyymi kirjoitti...

tuo anonyymin huolehtivaisuus sun raha-asioista pisti silmään. asiallinen kommenttihan se oli, mutta niin kuin hän itse sanoi, niin olet voinut vaikka saada perinnön tms ja sehän ei kyllä kenellekään kuulu. saahan sitä ihmisten blogeja lueskellessa ihmetellä, millä rahalla bloggaaja kaiken ostaa, mutta kuuluuko se meille lukijoille millään tavalla? raha-asiat kun muutenkin aina ovat mielestäni niihin "henkilökohtaisiin asioihin" kuuluvia. ei ole soveliasta KYSYÄ bloggaajalta, millä rahalla hän kaiken ostaa. ja vielä lisätäkseni, niin muotiblogi ei olisi muotiblogi, jos ei olisi usein postauksia uusista vaatteista jne... muotiblogia voivat pitää sellaiset henkilöt, joiden varallisuus riittää uusien vaatteiden ja asusteiden ostoon, mutta se MISTÄ rahat ovat peräisin, ei kuulu lukijoille. toivottavasti saitte selvää, mitä hain. mukavaa syksyä sinulle Hanna-Reetta! :)

Anonyymi kirjoitti...

Voi, miten ihana asu :)

Jenni kirjoitti...

Nätti asu. :) Mä niin himoitsen tuollaista laukkua! :D

Hanna-Reetta kirjoitti...

Anonyymi: Heh, tulipas sulta tosiaan pitkä kommentti, en olekaan ennen noin pitkää saanu. :D No, ei se mitään ja ekana sanonkin, että en ottanut kommenttiasi pahalla, mutta olihan tuo aika hämmentävää ja erikoista kun kysyit tuollaista. Mietin eka että vastaan tähän vain yhdellä lauseella: "jokainen käyttää rahansa mihin haluaa", mutta valotan nyt kuitenkin "hieman" enemmän ettei jää vääriä käsityksiä kenellekään, itseasiassa enemmän mitä olisi ollenkaan tarve.

Ihan ekana pakko korjata, että en ostele joka viikko uusia vaatteita (tänä kesänä oon käyny vaateostoksilla ehkä jonkun reilut viisi-kuusi kertaa :D), kynsiä huollatan sivutoimisesti kynsiä tekevällä yksityisellä henkilöllä jolla hinnat eivät ole sieltä kalleimmasta päästä, kampaamovälini on hävettävät kaksi kuukautta eli en käy sielläkään yhtään usein, työskentelen kosmetiikan parissa Mikkelissä, joten tavallaan jo työn puolesta OSTAN paljon kosmetiikkaa, ja mitä vielä vuokra-asuntoni tulee, sen kanssa miulla on käynyt varsinainen onnenpotku: vaikka se onkin todella tilava ja asun siellä yksin, on se edullinen. Nuo jutut oli pakko korjata alkuunsa, että saat edes hiukan todentuntoisemman käsityksen. :)

Tää on todella se miun perusvastaus aina tähän asiaan: jokainen käyttää rahansa siihen mihin todella haluaa. Jos todella haluan merkkilaukun, niin säästän siihen määrätietoisesti. Miulla on erittäin vahva mielipide tästä raha-asioista puhumisesta, etten halua puhua asiasta lainkaan, mutta kerron tässä nyt sen minkä jo sinä tiesitkin: töitä teen niin paljon kun opintotuet antavat myöden, ja tosiaan saan niitä tukia koska pidän huolen, ettei työntekoni mene "tukien yli". Oon todella hyvä säästämään ja pysymään budjeteissa (joita teen joka ikiselle kuukaudelle), joten jos haluan lähteä kolmen kuukauden päästä ulkomaille, niin pystyn siihen kyllä säästämään, jos todella niin haluan.

Mie en oikein edes tiedä miten miun pitäisi tähän kommenttiin suhtautua ja vastata, koska niin se vain on, että me suomalaiset ei haluta puhua raha-asioista, sillä nehän todella ovat niitä "henkilökohtaisempia" juttuja. :D Ja näin sen kyllä kuuluukin olla minusta. Rahasta ja tienaamisesta - varsinkaan täällä blogin puolella - en halua tätä enempää puhua, sillä eihän se tänne ollenkaan kuulu.

Ethän sä siis nyt kysynytkään mitään että paljon tienaan jne, mutta ihan tiivistettynä tää koko miun piiitkä kommentti: Työtä tekemällä opintotukien ohella JA säästämällä sisukkaasti pystyn käyttämään rahani minulle mieluisiin asioihin. Enhän mä tästä tietenkään mitään lyhyttä vastausta edes saanut, mutta toivottavasti saat vastauksestani selvää. :]

Hanna-Reetta kirjoitti...

mad-sanna: Tykkän itse kovasti tästä "klassisesta" ja tosiaan "tyylikkäästä" linjasta, se tuntuu todellakin omalta ja hyvin kotoisalta. Kiva kuulla että tää asu on siinä mielessä siusta onnistunu hani! <3 Tuo muuten varmaan onkin ihan totta, että ku siulla on univormu töissä, niin "vapaa-ajan vaatteet" on sit kaukana siitä. :D Mut kyllä miusta siullekin sopii ihanasti kynähame - nyt vaan rohkeesti yhistelee kauluspaitaa siihe! Ei siusta sillä mikään "hotellirespatäti" tule ;)

Henna: Kiitti! :) <3 Joo, täällä oli eilen ja tänään oikeesti LÄMMIN sää, pitkähihaista ei tarvinnu ees kantaa mukana! Toivottavasti sinnekin tulis vielä intiaanikesä! :)

Anonyymi: Oon kanssasi samaa mieltä, ja tosiaan tämän jälkeen ei näistä raha-asioista tarvitsekaan täällä puhua. :) Asioista saa toki kysyä, ja mukava kun saa asiallisen anonyymi-kommentin niinkuin tuo ylempänä oli, itsehän minä kuitenkin täällä päätän mihin vastaan ja miten laajasti. :) Oon nähny monissa blogeissa kysyttävän mistä ja miten on varaa siihen ja tähän, ja miustakaan se ei oo ollenkaan soveliasta tulla kyselemään tuollaista. Varsinkaan Suomessa. Täällä kun muutenkin varallisuudesta, tuloista, veloista ja lainoista ollaan ihan hiljaa, ja meininki on vähän sitä, että jos ostaa kalliin auton tai merkkilaukun, niin se on heti johonkin suuntaan henkinen keskisormi.

Tuo on totta, että en kokisi tätä muotiblogiksi, jos tosiaan en koskaan näyttäisi mitä ostan tai käyttäisi uusia asusteita - se kuuluu tähän mun blogin konseptiin, kuten varmasti useimpiin muotiblogeihin. :) (Krhm, tämähän itseasiassa on lifestyle enemmän, mutta myös tietyllä tapaa muotiblogi;)) Sain kyllä kommentistasi selvää, toivottavasti sait siekin tästä. :D Kiitos, ja oikein mukavaa syksyä myöskin siulle! :)

Anonyymi: Kiitos paljon. :)

Chloe: Kiitti siullekin! :) Hihi, tuo laukku on kyllä itsellenikin niin unelmien täyttymys. ;D

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy kyllä itsekin työssäkäyvänä opiskelijana sanoa että ihan hyvin voi ostella välillä merkkilaukkuja ja matkustella, se vaatii vaan hieman suunnitelmallisuutta. Tämä ei tarkoita, että opiskelijalla olisi paremmat tulot kuin työssäkäyvällä, sillä moni opiskelija näkee hurjasti vaivaa saavuttaakseen esim. rahat matkaan. Tämä tarkoittaa sitä, että ollaan päivät koulussa, useana iltana/viikonloppuna töissä ja lisäksi tehdään koulutyöt kotona. Monen opiskelijan työviikko on 50 (tai pidempi) tuntinen jos mietitään myös itsenäinen opiskelu mukaan. Lisäksi on huolehdittava samat kauppareissut, parisuhdeasiat, kaverien tapaamiset jne. mitä työsskäyvänkin. Minun ei ole ollenkaan vaikea uskoa etteikö blogin kirjoittaja olisi ihan tavallinen taallaja rahojensa suhteen, hän vain osaa suunnitella menonsa. Ja ennemmin sitä esittelee täällä niitä ostoksia kuin kertoo syöneensä kaurapuuroa ja tonnikalapastaa kaksi viikkoa putkeen ;) Ei sillä ettäkö tämä bloggaaja niin tekisi, mutta pointtina on se että emme tiedä kuitenkaan koko totuutta kenenkään bloggaajan rahan käytöstä, kuka nipistää mistäkin. Blogia muutaman kuukauden seuranneena olen huomannut, että Hanna-Reetalla ei ainakaan mene hurjasti rahaa harrastuksiin (laukut ovat hänen harrastuksensa? ;), mutta joku saattaa kuluttaa esim. kuntosaliin tai muuhun 60 euroa kuukaudessa.

T. Eri anonyymi kuin aiemmat

Hanna-Reetta kirjoitti...

Anonyymi: Hyviä pointteja siulla, kiitos mukavasta kommentista! :) Niin toki tietenkään ei opiskelijan tulot voikaan yltää täyspäiväisesti työssäkäyvän tasolle, kun tosiaan aika ja Kelan tukirajat tulevat vastaan, mutta juurikin tuo, että ihan siinä missä "tavallinen työssäkäyväkin", niin eritoten just opiskelijan tilassa tarvitaan sitä suunnitelmallisuutta, jos haluaa vaikkapa nyt sinne ulkomaille. :) Vaivaa on nähtävä, jotta säästäminen onnistuu. Tuota en tullut myöskään maininneeksi, että tosiaan kun mulla ei nyt ainakaan vielä ole mennyt kuntosaliin/mihinkään muuhunkaan harrastukseen rahaa, niin voin sitten niillä rahoilla ostaa jotakin muuta. :) Hih, "laukut ovat hänen harrastuksensa", hyvin ajateltu ;) Voi kai niinkin jo tässä vaiheessa sanoa! :D Mukava kuulla myös että seurailet blogiani! :)