9. huhtikuuta 2011

huolla oikein

Oon ollu aina hirveen huono ja laiska puhdistamaan meikkisiveltimiäni. Silloin tällöin kun muistin tai havahduin siihen, kuinka likaiseksi meikkivoidesiveltimeni oli mennyt (eli varmaan kerran kahdessa kuukaudessa jos sillonkaan), saatoin sen pestä vedellä ja saippualla. Poskipunasivellintä en oo varmaan kun kerran aikaisemmin puhdistanut, sama juttu luomivärisiveltimen kanssa. Taannoisen meikkivoidesivellin-ostokseni yhteydessä hankin kuitenkin vihdoin oikeaa meikkisiveltimille tarkoitettua puhdistusainetta, ja päätin ryhdistäytyä tämän sivellinhuollon osalta! Siveltimen puhdistus ei ole lainkaan iso vaiva, siinä menee aikaa ehkä minuutti. Suihkitaan siveltimeen puhdistusainetta, pyyhitään paperiin, toistetaan tarvittaessa, muotoillaan sivellin vielä märkänä, ja pistetään kuivumaan. Niin helppoa se on. :D Hankkimallani Kicksin Spray Cleanerilla saa todella puhdasta jälkeä vaivatta.
Tadaa! Helppoa kuin heinän teko! :) Muutama muu yleisimmin käytetty siveltimeni pääsi myöskin käsittelyyn, ja tästä eteenpäin pidän huolta, että siveltimet tulee puhdistettua kerran viikossa/kahdessa, niiku suositellaan.
Ja sittenhän oli tosiaan tää miun vanhempi meikkivoidesivellin, joka oli mennyt ihan jäätävään kuntoon... Voiko enää epähygienisemmäksi sivellin mennä? :D


...Mutta näin puhdasta jälkeä Spray Cleanerin avulla tuli:


Kuin uusi! Ja sitten vaan koko joukko kuivumaan.


Kiinnitättekös työ huomiota meikkisiveltimienne kuntoon? :)

7 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

En kiinnitä, koska ikinä ei ole muka aikaa, mutta kun miettii kuinka epähygieenistä se on niin hyihyi. :( Pakko käydä ostamassa tuota Kicksin sprayta, kiitos ihana sinulle vinkistä! :)

Minna kirjoitti...

Täytyy myöntää, että oon ollut aika laiska tän asian suhteen... Tarttis varmaan tehrä jottain... :D

Hanna-Reetta kirjoitti...

Nanna: Kivaa että innostuit vinkistä, oleppas hyvä! :) Tuo spray on vielä niin edullinenkin, 6,50 €! Kerro sit mitä tykkäsit. ;) Ja miulla oli just kans tuo, että "ei ollut aikaa" puhdistella siveltimiä, kun sen veden ja saippuan kanssa lotraaminen vei muka niin kovasti aikaa. :D

Minna: Hehheh, niin olin tosiaan miekin ennen tosi laiska tässä. Mutta nyt kun on tuo aine, niin ihan innoissani puhdistelen kaikkia siveltimiäni! 8)

mad-sanna kirjoitti...

en muista oonko jo kommentoinu asiasta mut mä levitän aina meikkivoidesiveltimellä kasvonaamion naamaan niin se tulee siinä samalla pestyä saippualla/meikinpoistoaineella ;) kätsää!

Hanna-Reetta kirjoitti...

mad-sanna: Ooh, et olekaan sanonut. Todella kätevältä kyllä kuulostaa!! Pitääkin joskus itekkin kokeilla levittää kasvonaamio meikkivoidesiveltimellä, vähän voi tulla tasainen kerros ja levittyy hyvin! 8)

Sweetie kirjoitti...

tosi hyvä tohon tarkotukseen on myös marseillesaippua, myydään perus marketeissa ja maksaa pari euroa ehkä :D sitä meillä oli koulussakin kun ehostustuntien jälkeen pestiin siveltimiä, ja on monilla ammattilaisilla käytössä :) se saippuapala on ollu mulla nyt pari vuotta, ja veikkaisin et kestää viel vuosia lisää :D en tiiä tiesitkö tästä jo, tää on aika vanha postaus mut aattelin vinkata :D

Hanna-Reetta kirjoitti...

Sweetie: Oonkin kuullut tästä, että marsellesaippua olis hyvä ja hellävarainen siveltimille eikä kuivata niitä, mutta koskaan en ole vielä kokeillut. :) Kiitti vinkistä, että mistä sitä saa, taidankin ostaa sitä seuraavaksi! Olis nimittäin aika hyvä jos sillä pesisisn siveltimen ensin, ja sitten vielä desifioisin tällä spray cleanerilla! Hei pakko kyllä oikeestikin ostaa sitä jos noin halpa on, ja kestää vieläpä tosi kauan!! :)