11. helmikuuta 2011

7 facts about me !

Juulia heitti mua tällaisella haasteella, jota on nyt taidettu nähdä pyörivän blogissa jos toisessakin. Challenge accepted, ja tässäpä tuleekin Seitsemän randomfaktaa Hanna-Reetasta!

1. Olen todella sosiaalinen ja helposti ylipuhuttavissa. Innostun herkästi uusista asioista

Olen mielestäni sellainen ihminen, joka tulee toimeen porukassa kuin porukassa, enkä pelkää avata suutani vieraassa seurassa. En ole uudessa seurassa hiljainen taustakatselija, vaan pystyn mielestäni jouhevaan smalltalkiin luontevasti. Porukassa ollessamme minua ei ole kovinkaan vaikea houkutella ja ylipuhua yhteisiin, mukavalta kuulostaviin, välillä aivan hulluihinkin juttuihin, joten näin ollen pidän itseäni myös jokseenkin spontaanina. Erilaiset "innostumiskaudet" ovat minulle myös luonteenomaisia. Ne tulevat jostain ihan tyhjästä, ja yleensä häviävät yhtä nopeasti kuin ovat tulleetkin. Joskus innostun erilaisista vartalovoiteista ja suihkusaippuoista niin kovasti, että ostan ja tilaan niitä koko ajan joka paikasta. Mulla on ollut keräilyvimma hyvin moneen asiaan aina kynsilakoista DVD-elokuviin tai Muumi-mukeista huulukiiltoihin. Yleensä näihin mun innostumisiin liittyy läheisesti rahan tuhlaaminen, ne ovat kai sit lähinnä keräilykausia, kun hamstraan jotakin asiaa kaupan hyllyiltä valtavasti kotiin. Tämän hetkinen innostumiseni kohdistuu sisustukseen. Vähän vaan pelottaa, että kun olen nyt niin kovin sitä valkoinen - tumma puu - koralli -yhdistelmää hehkuttanut, niin heräänkin joku päivä todeten, etten haluakaan kotiani koristaa noilla väreillä, vaan nyt kaiken tarvitsisikin olla violettia ja mustaa. Värit ovat sellainen asia, joista innostun kovasti ja toisaalta kyllästyn nopeasti. Yhteen aikaan mulla oli totaalinen harmaa kausi pukeutumisessa, ja olenpa pukeutunut erään talven suuressa määrin violettipainotteisesti.


2. Pidän itseäni perfektionistina

Minulla on ainainen tarve järjestellä ja organisoida esimerkiksi tavaroita kotonani. Keittiön ruoka-aineksille ja kippokupeille on kaapeissaan tarkka järjestys ja vaatehuoneen jokaiselle asukille on oma, tarkoin valittu paikkansa. Jos kirjoitan muistiinpanoja koulutunneilla tai merkintöjä kalenteriin, pyrin tekemään ne siistillä käsialalla ja kivan värisillä kynillä. Ja kalenterinhan täytyy olla myös värikäs, niin samaa kynää ei käytetä kovin montaa kertaa ainakaan saman päivän kohdalla! Kutsuuko tuota nyt sit perfektionismiksi vai neuroosiksi..? :D Minulla on aina aamulla meikkaillessa vieressäni posti-it -lappuja sekä kynä, sillä tapanani on tehdä "att göra" -lista iltapäiväksi. "Pese pyykkiä", "tee läksyt", "nypi kulmakarvat", "katso Maria!" tai muita vastaavia muistutuksia kirjoittelen järjestykseen, niin tulee muistettuan tehdä kaikki, ja ajankäyttökin on tehokkaampaa. Yritän olla täsmällinen suurimmassa osassa asioita, joita teen.


3. Pidän meikkaamisesta

Minulle meikkaaminen ja itsensä hienoksi laittaminen ei ole pakollinen, pikainen aamurutiini, vaan pidän siitä oikeasti. Tokihan se on pakollinen aamurutiinini, mutta tykkään meikata myös joskus ihan meikkaamisen ilosta silloinkin, kun en ole minnekään lähdössä. Meikittömiäkin viikonloppuja on tottakai paljon niitäkin, mutta minusta itsensä hienoksi laittaminen ja uusien meikkausideoiden keksiminen ja kokeileminen on yksinkertaisesti mukavaa! Ehkä tämän takia tykkäänkin satsata meikkeihini, ja olen aivan innoissani, jos vaikkapa ripsiväri on menossa vanhaksi, ja pääsee uuden ostoon. :D Nimimerkillä ensi viikolla kunnon kosmetiikkaostoksille, kaikki meikit ovat nimittäin taas loppuneet samanaikaisesti.


4. Menen paniikkiin riitelystä

Riitely on asia, jota vihaan aivan yli kaiken. Oli sitten kyseessä riita minun ja ystäväni välillä, taikka kahden ystäväni välinen riita, inhoan ja vihaan sitä aina. Menen ihan paniikkiin jo pelkästään sellaisessa tilanteessa, missä on havaittavissa riidan alkua. Esimerkiksi jos on kehkeytymässä vaikkapa poikaystävän kanssa kunnon sanaharkkaa ja kiistelyä, ääneni käy tärisemään ja mulle tulee pakonomainen tarve nieleskellä kokoajan. Tärisyttää, ja tuntuu että veri pakenee koko kehosta. Riidathan nyt ovat ihan yleisiä sosiaalisessa elämässä, mutta jotenkin onnistun aina ylireagoimaan liian vahvasti riitatilanteessa. Se on vaan niin epämiellyttävää. :( Vihaan tuota riita -sanaakin! :D


5. Tykkään opiskella

Olen näitä ihmisiä, joka voisi opiskella koko lopun elämänstä, jos vain siitä saisi palkkaa. :D Iskä on joskus heittänytkin, että ehkä minusta vaan pitäisi tulla joku tutkija, joka tutkii ja opiskelee jotakin asiaa työkseen.. :D No ehkä ei, mutta viihdyn joka tapauksessa koulun penkillä. Minusta on kivaa oppia uusia asioita, ja kuten Hennakin tässä postauksessa kertoi, myös minä kadehdin ihmisiä, joilla on erittäin laaja yleistietämys asioista. Teen paljon töitä koulun eteen ja olen aika tunnollinen. Haluaisin opiskella yliopistossa, ja olenkin hakenut kahtena vuotena muutamiin yliopistoihin. Molempina kertoina on tullut todettua, että liian vähän tuli luettua pääsykokeisiin; yliopiston koulunpenkin sijaan opiskelen AMK:ssa. Opiskelen täällä Mikkelissä liiketaloutta, ja kouluun päästyäni olin todella pettynyt ja raivoissani, että nyt menee hukkaan tämä vuosi. Ei kiinnostanut ala nimitäin silloin kovinkaan paljoa sen jälkeen, kun olin saanut kuulla, ettei yliopistoista tärpännyt. Vasta syyskauden päätyttyä olen tajunnut viihtyväni AMK:ssa ja tällä opintolinjalla, eikä missään nimessä mene tämä opiskelu hukkaan! Erikoistun markkinointiin ensi vuonna, ja odotan erittäin innoissani, mitä kaikkea se tuo tullessaan. Mutta kuitenkaan tradenomi ei tule olemaan ainoa ammattinimike, jonka tulevaisuudessa toivottavasti omaan. Asianajaja Hanna-Reetta kuulostaisi hyvälle, haaveenani olisi nimittäin opiskella vielä joskus hamassa kaukaisessa tulevaisuudessa lakia. Nimim. hakenut viime vuonna Turun oikikseen sinne kuitenkaan pääsemättä.


6. Haaveilen joskus opiskelijavaihdosta tai muuttamisesta jonnekin aivan muualle

Joskus haaveilen, että lähtisin opiskelijavaihtoon. Minulle riittäisi vaikkapa kolmen kuukauden pyörähtäminen ulkomailla, en välttämättä tarvitsisi kokonaista vuotta. Joskus unelmoin myös muutosta Suomen ehdottomasti ihanimpaan paikkaan, Pohjois-Pohjanmaalle. Haluaisin asua Oulussa tai jossain sen lähettyvillä olevassa pienessä kyläpahasessa. Rakastan Oulua kaupunkina, tykkään pohjanmaailaisesta leppoisuudesta, ja rakastan siellä päin puhuttua murretta. Meillä asuu Pohjanmaalla puolet suvusta, niin se on tuttu paikka ollut mulle aina. Nämä opiskelijavaihdot ja muutot Pohjanmaalle ovat kuitenkin sellaisia haaveita, joita tuskin koskaan toteutan, mutta aina on kiva haaveilla jostain ihan erilaisesta ja extremestä!


7. Olen tämän Mikkelin kaveriporukkani äijä

Iina ja Laura ovat ristineet vasten tahtoani mut porukkamme äijäksi, sillä rakastan jääkiekkoa, haluaisin suorittaa metsästyskortin (kukaan ei puhunut metsästyksestä mitään, haluaisin vain sen kortin iskän jalanjäljissä :D), en juurikaan syö suklaata tai pidä makeista leivoksista (berliinimunkit asia erikseen), valitsen aina suolaisen makean sijasta, en tajua kalorien laskemisesta mitään, ja kuulemma jos kiroilen, niin kiroilen meistä äijämäisimmin. Mitä näitä nyt on. Itsehän en tietenkään komppaa näistä mitään. :D


Siinä olivat ne seitsemän faktaa minusta, jotka valitsin tähän haasteeseen! :) En aio varsinaisesti haastaa ketään tekemään tätä, mutta toivoisin, että Anniina, Henna, Sanna, Iina, Laura, Nanna ja Jenpu teette tämän joskus. Tää oli nimittäin aika kiva, ja muiden osanottoja kaikenlaisiin haasteisiin on aina kiva lukea!

Hanna-Reetta

10 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Vähänkö kiva postaus!! :) Ja kiva kun heitit haasteen ihan tännekin asti, väsäilen tän mitä pikemmiten ;)

Unknown kirjoitti...

Toi vaihto on sellanen juttu, jota en jättäis tekemättä. :) Mä lähdin aika lyhyestä päähänpistosta: taisi olla huhti-toukokuuta kun sain idean hakea vaihtoon ja syyskussa sitä jo mentiin:). Ja poikaystävä ei karannut sinä aikana minnekään, päinvastoin suhde ja luottamus toiseen vahvistui.

Mä inhoan kanssa riitelyä yli kaiken silloin, kun siihen on aihetta. Sellanen pikku kina ei paljon mieltä pahastuta, mutta kun riitely menee totiseksi, tekee mieli ensin huutaa ja sitten parkua. Pääkoppa ei kestä.

Anniina kirjoitti...

Nää on ihan sinuu, varsinkin kohta 3! Olisit voinut lisätä siihen, että "teen sitä myös mielelläni useita tunteja, vaikka kolme tai neljäkin..." :D kiitti haasteesta! Tekisin mielelläni, mut en keksi kuin kaksi faktaa oon varmaan tosi tylsä ihminen! Auttakaa minuu! :D

Henna kirjoitti...

Jep, ihan perus Hansua joka kohta :D. Pitää tehä tää jossain välissä, kunhan keksin noita faktoja. Muuten, aina kun sie tai Ana laitatte linkin omassa tekstissänne miun blogiin, niin miun kävijämäärät on niinä päivinä korkeella :D.

Anniina kirjoitti...

Haha Henna, joo kiitä vaan meitä! :D noei, mut eiks oo hyvä juttu!

Hanna-Reetta kirjoitti...

Jenpu: Jee, väsäilehän joo! :) Can't wait! Tää oli kyl ihan hauska tehdä.

Minna: Oho, no sie oot kyllä sitten lyhyellä varoitusajalla lähtenyt vaihtoon! :D Mut tollanen spontaanius on kyllä just ihan mahtavaa, ja sit sitä lähtemistäkään ei sun tarvinnu odottaa niin kauaa! ;) Ja ihana vielä kuulla, että poikaystävänkin kanssa sujui hyvin tuon kaihtokuvion ajan! Olitko siis koko lukuvuoden vaihdossa vai miten? Ja jep, totaalisen riidan aikana just tekee mieli parkua ja räyhätä, se on niin inhottavaa!

Anniina: Pyhpah, tottakai sää keksit vaikka mitä muita faktoja kun vain kaksi kappaletta. ;) Nyt vaan mietiskelemään ja haastetta väsäilee! :) Ja hehheh, totta! Olisin todellakin voinut lisätä vielä nuo huimat tuntimäärät tuohon. :D Menee täällä Mikkelin kavereillakin ihan yli hilseen toi mun meikkailuhomma. :D

Henna: Haha voi ei, mut eiks se tosiaan ole vaan hyvä juttu niiku Anniinakin sano! ;) Jep, teehän sinäkin tämä piakkoin, tätä oli ihan hauska mietiskellä, ja muitten vastauksia on sit kiva lukee! :)

iinap kirjoitti...

Haha, erityisesti kohta 7 oli hyvinhyvin totta:P oon joskus väsänny tämmösen muistaakseni vanhan blogin puolelle mut voispa tehä päivitetyn version:)

Hanna-Reetta kirjoitti...

iinap: Hahahaa, ihan teidän takia on tuo 7 tuossa. :D Joo tekaseppas ihmeessä. :))

mad-sanna kirjoitti...

oon ihan kokonaan unohtanu kommentoida :D jooops, vois tehdä tään joskus sitku keksin tähän sisältöö X) mut kiitos haasteesta!

Hanna-Reetta kirjoitti...

mad-sanna: Oleppas hyvä. Tee ihmeessä, olis mielenkiintosta lukee siunkin seitsemän faktaa! :)