27. syyskuuta 2011

girl's best friend

Korut, ah korut! <3 Eipä taida olla päivääkään, ettenkö laittaisi koruja viimeistelemään asua. Jos joskus unohdan sormuksen tai kaulakorun laittaa, tulee ihan alitajuntaisesti räpelleltyä kaulaa tai sormea ja ihmeteltyä, kun korua ei olekaan siinä missä kuuluisi olla. Otan aina korut yöksi pois, joten joka päivälle tulee myöskin vaihdettua korvikset, käsikorut ja kaulakorut asuun sopiviksi. Korut ne vaan ovat tyttöjen (tai ainakin tämän tytön ;)) parhaita kavereita! ;)

Joissain blogeissa on pyörinyt koruhaaste, mutta en toteuta tätä postausta mitenkään haasteen muodossa. Ajattelin listailla kaikista rakkaimpia / useimmin käytettyjä korujani tähän, ja niitähän kyllä riittää! Suosin hopeanvärisiä koruja, ja kultaa ei taida koruissani löytyä muuta kun rippirististä, sekä muutamasta kullanvärisestä hennesin halppissormuksesta. Kultaisia koruja ei tule ikinä edes katseltua kaupassa, ja vaikka nyt muutaman kaulakorunkin kullanvärissä omistan, olen armottoman huono käyttämään niitä. Haluaisin kyllä osata asustaa myös kullalla, mutta on tuo hopea enemmän (vielä toistaiseksi ainakin ;)) mun juttu. Sitten joskus kun päädyn naimisiin, en todellakaan valitse (/Joni ei valitse ;)) kultaista sormusta - valkokultainen sen olla pitää, muu ei tule kysymykseenkään! ;)

No mut herranjestas, vihkisormuspulinat sikseen, ja tässä nyt tätä koruarsenaaliani, jota näätte suurimmissa osissa päivän asujani. Aloitetaan Kalevalasta.


Rakastan Kalevala-koruja, ja niitä on mulle kerääntynytkin aika mukava kokoelma ettenkö sanoisi :) Tykkään eniten näistä "nykyaikaisista" Kalevala-koruista hopeisina, en niistä ihan alkuperäisistä ja ensimmäisistä niinkään. Suosikkini Kalevalalta esittelen tietenkin ensimmäisenä, ja sehän on...


...ehdoton lempparini Vanamo! En nyt tarkalleen tiedä milloin Vanamo on ilmestynyt kauppoihin, mutta uskallanpa väittää, että silloin kun tämä oli vasta tullut, alkoivat ihanat kummitätini ja -setäni keräilemään näitä minulle. Ensimmäinen Vanamo-koruni oli tuo rannekoru, jossa on yksi "ketju". (Kolmannesa kuvassa vasen.) Siitä lähtien aloin saamaan näitä silloin tällöin joulu- tai synttärilahjaksi. Kokoelmani on vaaleanpunaista helmikäätyä ja sormusta vaille täydellinen - niin ja myös nilkkaketjua, mutta se ei ehkä ole pakollinen :D Toivoisin saavani sormuksen synttärilahjaksi parin viikon kuluttua, mulle on nimittäin kehittynyt sitä sormusta kohtaan äärettömän iso fiksaatio. Helmikääty on tottakai myöskin toiveena, mutta se sitten joskus.. ;)

Muuten, tuossa toisiksi alimmassa kuvassa olevat oikeanpuoleiset korviksethan eivät ole oikeasti Vanamoa, mutta Kalevalaa ne kyllä ovat. Eikös olekin ihan Vanamo-korujen näköiset? Mitään "mallia" niillä ei oo, ne vaan ovat kalevalakorvikset :D Käytän niitä lähes aina tuon kaulakorun kanssa, niin ei tule niin "juhlavaa" lookkia. Nuo roikkuvat korvikset + kääty yhdessä ovat ehkä vähän liian näyttävät tavallisena koulupäivänä ;)


Seuraavaksi esittelyvuorossa ensimmäiset itsevalitut Kalevalakorut - Plisé -sarja. Muistan kun "joskus pienenä" haaveilin, että sitten isona kun menen naimisiin, haluan Kalevala Plisé-korut hääasusteiksi. No, kävipä kuitenkin niin, että sain nuo paljon aikaisemmin, sillä iskä ja äiti osti ne minulle wanhojen tansseihin! Ja voi sitä riemua.. Nuo kuuluvat edelleen suosikki-Kalevalakorujeni joukkoon. Tuo kaulakoru tosin pitäisi käyttää Timanttisilla huollossa, sillä se on vähän kellastunut - idiootti kun tietämättömänä pidin sitä kaulassa samalla kun suihkin hiuslakkaa ja hajuvettä...


Upean Lumikukka -kaulakorun sain lakkiaislahjaksi, ja tuo on aivan täydellinen "joka-asun koru" - se kun käy oikeastaan asuun ku asuun. Haluaisin tuohon korvikset, mutta koska mulla on korvareijät tehty aikoinaan vähän turhan alas, niin ne nappikorut näyttävät vähän hassuilta miulla. Ostan tuohon joskus jokatapauksessa jonkinlaiset sarjaankuuluvat korut - näytti sit hassuilta tai ei.


Pari joulua sitten sain vanhemmilta lahjaksi Lumpeenkukka -sarjan kaulakorun ja korvikset. Nämä ovat kans täydellisen yksinkertaiset, mutta silti sopivan näyttävät jokaiseen asuun. Ei voi taas muuta näitten kohdalla sanoa ku pure love <3


Ja vielä löytyy Kalevalaa :D Lähde -kaulakorun olen itse ostanut Timanttisten lahjakortilla, eli periaatteessa lahja tämäkin! ;) Ihastuin joskus tämän sirouteen, mutta nyt se on jäänyt huomattavasti vähemmälle käytölle, sillä sinistä näkee vaatteissani melko harvakseltaan. Eilisessä asussani tämä oli kyllä mukana. Tähän pitäisi ehdottomasti hankkia korvakorut, sillä mulla on tavoitteena jokaisesta omistamastani Kalevala-sarjasta kerätä kaulakoru-korvakorut -kombo. Enää siis puuttuu vain Lähteelle ja Lumikukalle korvikset, niin sitten olen tyytyväinen :) Toki ne käsikorutkin ovat aina tervetulleita, mutta kaulakoru + korvikset on oltava :)


Tää Onnen sydän -sormus oli miulta aika villi kortti, noudin tämän nimittäin myös saamallani lahjakortilla, eli lasken myös tämän erääksi lakkiaislahjaksi. En ollut koskaan aikasemmin pitänyt Onnen sydämestä, se oli mielestäni jotenkin tosi tylsä sarja Kalevalalta. Kuitenkin tätä kun sovittelin Timanttisilla, niin se oikeastaan juurtui samantien sormeeni. Rakastuin tuon sirouteen välittömästi, ja ennen niin huonona sormusten käyttäjänä tuosta on tullut ihan vakiovaruste mun oikeessa nimettömässä. Tuntuu ihan omistuiselta, jos joskus unohtaa laittaa tuon. Tuosta sarjasta voisin haluta vielä ihanat sirot korvikset, mutta toisaalta kun sitä kaulakorua en nyt ihan ensimmäisenä halua, niin korviksetkin ehkä jäävät ostamatta... Katsotaan... ;)

No mutta, sittenpä päästään Kalevalasta eteenpäin, ja seuraavana olisi yksi useimmiten käyttämä kaulakoruni:


Guessin hopeoitu sydänkoru. Haluaisin Guessiltä vielä korvikset ja käsikorun, mutta en välttämättä tuota mallia. Haluaisin myös ehkä toisen kaulakorunkin. Sanokoot muut mitä vaan, mutta Guessin korut ovat mielestäni upeita - vaikkakin eivät yllä lähellekään Kalevalan tasolle ;)


Tykkään myös SNÖ of Swedenin koruista hirmusesti, mutta toistaiseksi omistan vain tämän yhden kaulakorun. Haluaisin yhden tietyn mustan SNÖ:n kaulakorun, josta oon ihan kateellinen venäjän opettajalleni, kun sillä on se :D Pitää ehkä yrittää etsiä se seuraavan kerran Helsingistä sitä.


Poikaystävältä lahjaksi saatu Espritin sydänkaulakoru. <3


Silloin kun korvissa ei killu Kalevalan ihanuudet, niissä on yleensä jommat kummat näistä peruskorviksista: Seppälän helmipallot tai Ranskasta ostetut wnb-timanttinapit. Sopii kaikkeen.


Kaikkia muita rannekoruja löytyy aina vasemmasta ranteestani, mutta oikeessa ranteessa ovat lähes poikkeuksetta joka päivä Nominationin rannekorut. Molemmat sain lakkiaislahjaksi, ja toistaiseksi vain tuohon toiseen keräilen noita palasia. Suosikkipala on tietysti poikaystävältä saatu sydän ;)

Siinäpä olivat rakkaimmat koruni. Noiden lisäksi on kyllä mukava välillä käyttää kaikkia hennesin ja vero modan pitkiä ketjukoruja kun joku sopiva asu sattuu päälle, mutta pääasiassa tykkään näistä ihanista hillityistä, tyylikkäistä korusista. Jos nyt yksi lempikoru ylitse muiden pitäisi valita, niin se saattaisi hyvinkin olla ehkä tämä:


Kalevala Vanamo -käsikoru.<3

Minkälaisia korujen käyttäjiä te olette? :)

15 kommenttia:

Katariina kirjoitti...

Olipa kiva postaus :) Itsekin tykkään Guessin koruista, samoin myös Kalevalasta, vaikken valitettavasti montaa korua omistakaan kyseiseltä merkiltä. Sulla sen sijaan on aikamoinen kokoelma, kelpaisi mullekin! :)

Jenni kirjoitti...

Kiva postaus. :) Tykkään itsekin just noista samoista Kalevala-koruista. :)

Reetta // Rae -blogi kirjoitti...

Kokonaisuudessaan ihania koruja sulla!

Vanamo on ihan mun suosikki. Mulla on se vaaleanpunainen helmistä tehty kääty, hopeinen ranneketju, roikkuvat korvikset ja sormus. Se nilkkakoru olis aika ihana vielä :)

Kihlasormukseni on yhdellä timantilla oleva valkokultainen ja vihkisormuskin aikanaan tulee kyllä valkokultainen olemaan. Ei mitään sekoituksia edes! En voisi kuvitella itselleni keltakultaisia sormuksia. Silloin kihlasormusta valitessani huvikseen kokeilin ja näytin niin tantalta :D Toisille keltakulta kuitenkin sopii todella hyvin!

Nanna kirjoitti...

Onpa sulla ihanan paljon koruja, toi Vanamo-sarja on kyllä kaunista! :)

Selena kirjoitti...

Koruja löytyy mutta olen luultavasti maailman huonoin korujen käyttäjä. :/ Kaulassa on aina mieheltä saatu Espritin sydän riipus ja korvikset on perus rinkulat, joita voin käyttää myös urheillessa ja opiskelujen aikana. Sellaiset mitkä ei jää kiinni mihinkään ja paina. :)

mad-sanna kirjoitti...

Eiks dildo oo tyttjen paras kaveri? ;------D hehehe... nätskii koruja sulla :) mä ostan ihans sikana koruja, erikoisia ja hmm... en osaa kuvailla mut mulla on joku tietty korutyyli, en vaa oo löytäny sitä punaista lankaa. Mutten siltikään koskaan muista käyttää niitä tai ainakaan vaihdella, jos yhden korun sieltä nappaan niin se on sitten viikon mun päällä :D

Anonyymi kirjoitti...

heii! älä ihmeessä vie hopeakoruja, varsinkaan kivettömiä, kultaliikkeeseen puhdistettavaks!:) voit puhdistaa ne itse kotona helposti(folio+ruokasuola+vesi)ilman kemikaaleja tai sitten osta kultaliikkeestä enemmin hopeanpuhdistusneste, joka riittää pitkään kotikäytössä. Maksaa vaan pari euroa kerta puhdistusta enemmän ja sillä samallahan ne liikkeesttäkin puhdistettais.. Sama tulos niin kotikonstilla kuin liikkeen aineellakin:)

Anonyymi kirjoitti...

Onko sun mielestä blogit tyttöjen ja naisten juttuja pelkäsetään vai onko ne ihan yhtälailla miehille ja pojille tarkoitettu? Onko siinä sun mielestä mitään kummallista, että miespuolinen kirjoittaa omaa blogia tai lukee jonkun naispuolisen blogia?

Vaikka kaikki blogit kyllä käytännössä ovat olleet naisten pitämiä mitä vastaan on tullut.

Hanna-Reetta kirjoitti...

Katariina: Kiva jos tykkäsit! :) Heh, onhan noita kertynyt melko kiva määrä, ihanaa aina vaihdella! Toisaalta olis kiva jos olis vaan yksi peruskoru joka olis aina ihan 24/7 kaulassa, mutta ite en varmasti osais valita vain yhtä sellaista ;)

Chloe: Kiitoksia! :) Meillähän on sitten samanlainen maku koruissa ;)

Reetta: Kiitos paljon! Vanamoa on aika monella, mutta silti se on niin ihana! Oon kade sulle siitä helmikäädystä, ja tällä hetkellä varsinkin tosta sormuksesta! ;DD *tahtoo kans!* OOH, tuo kihlasomuksesti kuulostaa ihanalta. Täytyykin tulla blogiisi kurkkimaan jos näkisin sen vähän tarkemmin! ;)) Ja tuo on totta, toisille vaan se keltakulta sopii täydellisesti - mulle ei! :D

Nanna: Hehe, jep. :D Nii-in, Vanamo on näyttävä, mutta silti ihanan hempeä, eikä kyllä lainkaan liika överi. Juuri sopiva minun makuun! :)

Selena: Tosiaan tuollainenkin olis hauska, että on aina samat peruskorut - varsinkin jos korulla on paljon tunnearvoa, kuten siun riipuksella varmasti esimerkiksi. :) Sillon kun sain rippilahjaksi ristin, niin yritin pitää sitä aina ja kokoajan kaulassa, mutta en vaan sitte kuitenkaan osannu. :D Enkä osaisi edelleenkään.

mad-sanna: Haha! :D Sulla on hei aina ne peurakorut mielessä, eikös? ;) Tai kaikkii metsäneläinsormuksia jne mitä sillon kerran Hennesiltäkin sulle bongailtiin. Ne korut on nimenomaan just sun ;)

Anonyymi: Kiitti kommentista! Totta, ihan vois kotonakin itse puhdistella koruja, miksei tosissaan tuota Kalevalaakin. :) Itseasiassa tuota Guessin koruani varten ostin sellaisen hopeanpuhdistusliinan, ja puhdistui täydellisesti ihan "ruosteen väristä" sillä liinalla, vaikka vain hopeoitu koru onkin. Voisinpa ehkä kokeilla noita kikkoja kotona - jos uskallan ;) Tai ainakin tuon hopeanpuhdistusaineen todella aion ostaa kerta noin halpakin on! :) Thanks vinkistä.

Anonyymi: Heips. :) Mielestäni blogit eivät missään nimessä ole pelkästään tyttöjen/naisten juttu, ihan samalla tavalla miehet voivat lukea SEKÄ kirjoittaa blogeja. Oon lueskellut toisinaan pariakin miehen kirjoittamaa tyyliblogia, mutta on kyllä tullut vastaan sellaisiakin miehen kirjoittamia blogeja, jotka eivät liity muotiin/tyyliin millään lailla. Esimerkiksi miespuolinen kaverini piti blogia vaihtarivuoden ajan tavallaan "päiväkirjana", hauska idea. :) Ei ole omituista, että mies lukee naispuolisen blogia - minullakin on tuolla listallani ainakin yksi mieslukija! ;)
Eli todellakin molempien sukupuolten juttu on tämä blogin pitäminen sekä myöskin niiden lueskelu, absolutely! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei mulla on ainakin mieheni ostamana Lumikukka sarjaa hieman roikkuvat hopeiset korvikset eivät siis napilliset vaan koukuilla,että kyllä niitä varmaan löytyy jos kyselee alan liikkeistä varastoja olemassa on;)Itsekkin pidän Kalevala koruista ja nimenomaan hopeisista,takuuvarma lahjavinkki minulle.Tässä odottelen lisää koruja kohta 18-yhteistä vuotta takana.Kaikkea ihanaa syksyysi t:Tarja

Hanna-Reetta kirjoitti...

Anonyymi: Oi, sinulla on sitten varmasti valtava määrä Kalevalakoruja, kun noin pitkään olet niitä keräillyt! :) Voi kun tahtoisin kans lisää! Tosin olen huomannut, että nykyään melko harvakseltaan lanseerataan sellaisia oikeesti sytyttäviä Kalevala-mallistoja minun mieleeni. Lumpeenkukasta innostuin tosi paljon, mutta sen jälkeen ei ole mikään innostanut. :(
Olemme menossa poikaystäväni kanssa Timanttisilla käymään viikonloppuna (ei, ei olla sormuksia menossa sovittamaan, vaan ihan Kalevalaa katselemaan ;)), niin aion ehdottomasti katsastaa nuo mainitsemasi Lumikukka-korvakorut! :) Yhdet roikkuvat olen nähnyt, toivottavasti nämä ovat jotkut, mitkä olis miulta jääny huomaamatta. Kiitos vinkistä ja kommentista, mukavaa syksyä sinullekin. :)

Anonyymi kirjoitti...

Upeita koruja! Meillä näyttäis olevan melko samanlainen korumaku, kun lähes kaikki esittelemäsi korut iskivät minuunkin :) Kalevalaa en juurikaan ole itse keräillyt (vaikka niitä aina ihastelenkin), mutta täältäkin löytyy mm. Guessin sydän ja isohko kokoelma SNÖn koruja! Taidan itsekin olla aika korufriikki, kun mätsäilen lähes päivittäin asuihin eri korut ja tuntuu että kaupoissa koruhyllyt kiinnittää monesti jopa enemmän mun huomiota kun vaatteet.. :D

Hanna-Reetta kirjoitti...

Anonyymi: Kiitän! Vähän hauskaa että meillä on sama korumaku! Oi miekin haluaisin lisää SNÖ:tä, sieltä löytyy niin monta ihanaa mallia <3 Ja samma här, korut, ja yleensäkin asusteet (laukut <3) kiinnittävät kaupoissa ensimmäisenä huomioni, sit vasta ne vaatteet, hehe! :D Tänään käytiin Timanttisilla ihastelemassa taas Kalevala-koruja, ja kylläpä siellä löyty taas yhtä ja toista, mitä TÄYTYY ehdottomasti kotiuttaa!

naomi kirjoitti...

Aivan upeita koruja! Yleensä sivuutan koru aiheiset postaukset suosiolla, mutta tämä oli jotenkin niin ihanasti tehty, että oli pakko jäädä lukemaan - onneksi jäinkin! :)

Ja tietysti nuo kaikki ihanaiset korut jäi päähän kummittelemaan, joten taidan tänään hiillostaa poikaystävää ostamaan minulle jonkun ihanan korun vaikka joululahjaksi! tai miks ei muutenkin ;)

Hanna-Reetta kirjoitti...

naomi: Kiitos paljon kommentistasi! :) Kiva kuulla, että tää oli siusta mielenkiintoinen korupostaus!! :)) Hehe, kantsii joo pyytää kaikkia arvokkaampia koruja just lahjaksi - ja onhan niillä sitten enemmän tunnearvoa, kun on lahjaksi saanut eikä itse ostanut ;) Itelläni on onneksi vajaan kahden viikon päästä synttärit, niin olen melko satavarma, että koruarsenaalini tulee laajenemaan vähän Kalevalan muodossa. ;) Ja pian on se joulukin! Ah, ihanaa!