6. maaliskuuta 2012

tomaatti-vuohenjuustopiiras

Mtv3:n aamuteeveetä meikkailun ohella seuraillessa saa kuulla välillä hyviä ruokavinkkejä niistä aamuohjelmien keittiö-osuuksista. Jokunen aika sitten mtv3:n keittiössä valmistettiin tomaatti-vuohenjuustopiirakkaa, ja päätin heti, että tuota teen joskus.

Viikonloppuna Jonin äidille hehkuttamani (ja aikaisemmin niin syvästi vihaamani) iPhone todisti taas Prismassa ostoksilla ollessani kätevyytensä, sillä nopean googlauksen ja haun jälkeen oli piirakan ohje puhelimen näytöillä, ja ladoin piirakkatarvikkeet ostoskoriini sen kummemmin tuumailematta, mitä tänään syötäisiin. Jaankin nyt pitkästä aikaa täällä ruokaohjeen, sen verta herkkua tämä nimittäin oli! Ohje on mtv3:n ruokasivuilta, mutta paan siitä (mielestäni) vähän parannellun version tähän. Eroja alkuperäiseen on oikeestaan vaan noissa ainesmäärissä, enkä jaksanut tehdä pohjaa itse.

Ainekset:

piirakkapohja suolaiseen leivontaan
4 tomaattia (n. 400 g)
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaloituna
200 g vuohenjuustoa
1 kananmuna
1 dl ruokakermaa
100 g kermaviiliä
suolaa
mustapippuria


Siivuta ensin tomaatit, ja asettele vuokaan paineltuun piirakkapohjaan noin 3/4 tomaateista.


Murustele vuohenjuusto tomaattien päälle, ja laita seuraavaksi aurinkokuivatut tomaatit vuohenjuuston sekaan. Viimeisenä laita loput tomaattisiivut päällimmäiseksi.

Tämän jälkeen sekoita kermaviili, kananmuna ja kerma kulhossa, ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Itse tein tämän vaiheen alkuperäisen ohjeen mukaisesti kaksinkertaisena, ja voin kertoa, että aivan liikaa tulee seosta tuolla kaksinkertaisella ohjeella. Ei hyvä. Tosin alkuperäisen ohjeen mukaan piirakkapohjakin olisi saattanut ollut isompi jos sen itse olisi tehnyt, mutta laiskuuttani ostin Sunnuntain perus piirakkataikinan.

Kaada kananmuna-kerma-kermaviili-seos piirakkaan päällimmäiseksi...


...ja tyrkkää piirakka uuniin 180 asteeseen...


... 40 minuutiksi.


Ja tadaa, tuolta nyt näytti tuo aivan liian täysi tekeleeni. Ihan mahtavan makuista tuo kyllä ehdottomasti oli (varsinkin, kun tämmösenä vuohenjuuston rakastajana laitoin oikein runsaalla kädellä sitä vuohenjuustoa<3), mutta jos kokeilette kotona, niin muna-kerma-kermaviiliä paljon vähemmän!:D Tulee piiraasta ehkä vähän nätimmän näköinen ;) Nam sanon minä!

8 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

oi nam! <3 harmi että harva vaan tykkää vuohenjuustosta :( onneks meidän taloudessa sentään mies ja mä niin ei tarvi yksin koko piirasta mutustaa :)

emmi kirjoitti...

Tätä ohjetta täytyy ehdottomasti kokeilla. Rakastan vuohenjuustoa ja aurinkokuivattujatomaatteja. Nams. :) Kiitti siis vinkistä! :)

Anonyymi kirjoitti...

namm namm :) näyttääpä hyvält, kiitos kun jaoit ohjeen tänne! :)

Henni kirjoitti...

harmi kun en tykkää vuohenjuustosta, tekisin muuten tätä heti. vois kyllä koittaa korvata sen mozzarellalla :)

Tellu kirjoitti...

Täytyypäs kokeilla jokunen kerta. Vuohenjuusto on ihanaa! :D<3

Hanna-Reetta kirjoitti...

Jonna: No sanos muuta, vuohenjuusto on varmaan kyllä sellanen, että sitä joko rakastaa tai vihaa :D Tää oli kyllä ihan erityisen nam!^^,

emmi: Kannattaa!! Sama täällä, oon ihan hulluna vuohenjuustoon, mutta aurinkokuivatuttomaatit on vähän niin ja näin. Meinasin alkuun jättää ne piiraasta kokonaan pois, mutta älyttömän hyviä olivat kyllä kuitenkin tässä! Oleppa hyvä :)

Krista: Oleppas hyvä, kannattaa todella kokeilla tätä! Vie ihan kielen mennessään ;)

Hjenn: No voi höh :/ Mut totta, mozzarella oliskin paras juusto ehkä tuota vuohenjuustoa tässä piirakassa korvaamaan - sopii niin ihanasti sekin tomaatin kanssa :) Tai sitten feta myös, jos siitä tykkää! Täytyy muuten ihan itekin testailla joskus tätä fetan kanssa, se on toinen, mistä tykkään ihan hulluna!

Tellu: Niin on, ihan mahtavaa<3 Suosittelen kyl testaamaan reseptin :)

mad-sanna kirjoitti...

mäki rrrrrrrakastan vuohenjuustoo, uuh aaah<3 Tänään kummallista kyllä, yhdessäkään mun ruuassa ei oo ollu vuohenjuustoo.

Hanna-Reetta kirjoitti...

mad-sanna: Se on kyllä aivan parasta! ^^, <3 Ehkä me valmistetaankin jotakin vuohenjuustosta sitten viikon päästä! ;)