17. heinäkuuta 2012

Kauneuspohdintaa

Oltiin tyttöjen kanssa pari viikkoa sitten käymässä terassilla (jep, sillon kun ei vielä satanut koko aikaa... -.-), ja meidän tyttöjen juttuihinhan toki kuului myös jossain määrin kauneudenhoitopuheet ;) Saatiin aikaiseksi aika pitkä ja kiehtova keskustelu nykyajan kauneusihanteista meidän omasta näkökulmasta katsottuna, ja ajattelin hieman täällä blogissani pohdiskella lisää - tosin tälleen vähän myöhässä, kun en ole blogia aikoihin taaskaan päivitellyt :D (Oli muuten kiva huomata, että silti oli tullut yksi uusi lukija, tervetuloa sinulle! :))

Me tyttösten kanssa lähinnä mietittiin, miten jonkin aikaa sitten jotkut kauneustrendit nousi pinnalle ihan kulovalkean tavoin, ja sitten ne lähtivät pois "keskuudestamme" melkein yhtä nopeasti, kun olivat tulleetkin. Tai jos eivät ihan pois lähteneet, niin ainakin ne ovat vähentyneet. Ensimmäisenä meille nousi mieleen ripsien pidennykset. Oon monesti ajatellut ottavani kyseiset kapistukset lyhyiden vaaleiden haivenieni jateeksi. Syynä miulla on ollut varmaan ne samat asiat kuin useimmilla, eli niiden tuoma helpotus meikatessa, jolloin voisi oikaista ripsarin laitto -vaiheen, sekä tietysti se, että tulit sitten lenkiltä, saunasta, tai aamulla herätessäsi sängystä, niin aina ne näyttää hyvältä - jos siis olet siis ne huoltanut inhimillisen väliajan sisällä.


Nyt myöhemmin oon ruvennut miettimään vähän uudelleen näitä kahta kohtaa: helppous ja "aina hyvännäköisyys". Ehkä juu säästän aamulla sen 4 minuuttia, kun miun ei tarvitse sutia kahta kerrosta ripsiväriä tarkasti ylä- ja alaripsiini, vaan voin meikkipohjan ja kulmien laiton jälkeen siirtyä suoraan laittamaan luomiväriä, ja meikki onkin sitten valmis. Mutta kun... Itse käytän lähestulkoon joka kerta meikatessani luomiväriä, niin rupesin sitten mietiskelemään, että onkohan miun sittenkään järkeä ottaa ripsien pidennyksiä, sillä siinä missä ehkä aamulla säästän ripsarinlaittoajassa useamman minuutin, tulee ne minuutit miulle takaisin sitten illalla, kun käyn puhdistamaan meikkejä pois.


En käytä erikseen mitään silmämeikinpuhdistusvesiä sun muita (vaikka ehkä pitäisi), vaan mukavuudenhaluisena ostan joka ikinen kerta sellaisen meikinpuhdistusemulsion, joka sopi myös silmämeikin poistoon. Ja ennen kun huomautatte, että eiväthän tässä postauksessa esille tulleet käyttämäni meikinpuhdistusaineet ole ollenkaan sellaisia, millä silmiä sopii hinkkailla, niin korjaan heti, että näiden putsareiden lisäks miulla on se silmämeikille tarkoitettu puhdistusemulsio, jolla pesen koko kasvot, ja tämän jälkeen toisella aineella sitten uudelleen kaikki muut kohdat, paitsi silmät. Kuka puhui mukavuudenhaluisuudesta tai helppoudesta, eh?;) Mutta tarkoituksena nyt oli siis sanoa, että mustien luomivärieni hinkkaamiseen vanulapulla ainakin pariin otteeseen kuluisi illalla taatusti enemmän aikaa ja vaivaa, mikäli ne ripsien pidennykset miulla olisi. Pesen aina kasvoni melko huolettomasti hinkkaillen, enkä jaksaisi varoa supertarkasti vahingoittamasta ripsiä.


Ja se hyvännäköisyys. Tämän oon kuullut olevan hyvinkin henkilökohtaista; kenellä kestää nättinä kuukauden, ja kenen taas on mentävä huoltamaan räpyttimet joka toinen viikko. Käynhän minä kynsihuollossakin kerran kuukaudessa, mutta täytyy sanoa, että kaksi kertaa kuukadessa ripset plus kerran kuussa kynnet tulis vähän liika tyyriiksi. Tai vaikka edes kerran kuukaudessa molemmat, niin siltikin. Oon nähnyt jonkin verran ihmisillä liian pitkäksi venyneitä huoltovälejä ripsissä, ja varmaan kaikki on kanssani samaa mieltä, että pari pitkää karvaa siellä täällä ei oo esteettisesti kovinkaan nätti näky :D Edelleenkin joskus pohdin pidennyksien ottamista ripsiini - tai ainakin että kokeilisin niitä - mutta en sitten tiedä, uskallanko ikinä ottaa. Eihän siitä kuitenkaan pääse mihinkään, että huollettuina pidennykset on ihan älyttömän ihanat ja nätit!!


Tyttöjen kanssa ollaan vähän kiinnitetty huomiota ja pohdittiin, että nykyään kauneustrendit taitavat alkaa mennä yhä luonnollisempaa suuntaan. Siinä missä vuosi sitten porukkaa juoksi ihan laumoittain ottamaan ripsienpidennyksiä, niin nyt tuntuu olevan ihanteena luonnollisemman näköinen look, ja ripsienpidennykset ovat saaneet kyytiä. Tai ehkä ainakin ne kaikista övereimmät kolmen sentin haivenet. Tokihan ripsienpidennyksistä varmasti valtaosa haluaakin ne kaikista huomaamattomimmat ja neutraaleimmat, mutta mietittiin, että näinköhän nekin alkavat hieman menettää suosiotaan - tai ainakin sitten kesän jälkeen. Saatatte olla eri mieltä tässä asiassa, ja varsinkin moni ottaa kyllä varmasti vielä kesällä ripsien pidennykset, mutta me tultiin siihen tulokseen, että luonnollisuus on nykyään silti in. Onkohan tällänen katoamistemppu käynyt/käymässä hiustenpidennyksillekin? Ainakin mitä kaverit ovat kertoneet, niin kesällä niitä ei viitsi edes viritellä, kun ovat liian kuumat. ;)


Toisekseen mitetittiin myös samaa katoamiskohtaloa rakennekynsien osalta. Nyt on muotia omat luonnolliset kynnet, mielellään lyhyenä mallina ja jollain kivan kesäisellä värillä lakattuna. Kynnet ovat tänä kesänä helpot ja herkullisen väriset, ei enää pitkät kovat rakennekynnet, tai omat haukankynsiksi kasvatetut työkalut. Keskustellessamme tyttöjen kanssa tästä, että rakennekynsiaikakin alkaa vissiin olla vähenemässä, mietin oikeesti ensimmäisen kerran sekunnin murto-osan, että tarvitsenko mie näitä oikeesti? Haluunko nyt oikeesti pitää rakennekynsiä? No vastaus oli, että en ehkä tarvitse, mutta en halua kyllä tasan luopuakaan :D Näissä aion vielä todellakin pysyä, vaikka miten olisi luonnollinen look nyt in, ja vaikka välillä tuleekin kova himo lakata kynnet esim. mintunvihreäksi tai laventelin väriseksi. Viime kynsihuollossa juteltiin kynsihuoltajanikin kanssa rakennekynsien suoriosta tällä hetkellä. Kynsihuoltajani oli taas siltä mieltä, että suosio on pikemminkin kasvussa, ja koska Suomi tulee kuitenkin kaikissa mahollisissa trendeissä aina jälkijunassa, niin tää rakennekynsibuumi on vasta hänen mukaansa alkamassa.


Puhuttiin tyttöjen kanssa meikeistäkin. Tää asia on ollut pinnalla jo jonkin aikaa, mutta nyt ollaan huomattu sen vielä enemmän nousseen esille, eli luonnonkosmetiikka. Mineraaleilla ja muilla luonnollisilla ainesosilla on nyt kysyntää. Muutama vuosi takaperin en edes tiennyt, että natural-ripsareita tai mineraalidödöjä on olemassa, mutta nyt ainakin mineraalimeikkipohja on itselleni tullut tutuksi: kesäisin siirryn Diorista 100 %:sti puhtaista mineraaleista valmistetun bareMinerals -meikkipuuteripohjanmikälie uskolliseksi käyttäjäksi - joskaan se ei täysin 100 prosenttista luonnonkosmetiikkaa olekaan. Itselleni ei oo tullut tähän eko-meikkijuttuun mitään sellaista siirtymävaihetta, että haluaisin täysin "luonnollisuuden nimissä" vaihtaa melkein-luomu-meikkeihin, vaan lähinnä siksi, että mineraalimeikki vaan on niin ihanan kevyt näin kesällä! 100 %:sta luonnonmeikeistä miulla ei ole kokemuksia, mutta puhdistustuotteista on sitäkin enemmän. Mainittakoon nyt, että esim. Dr. Hauschka on luonnonkosmetiikkamerkkinä älyttömän hyvä, mutta itse en huomannut siinä juuri mitään muuta eroa sen tehoon tai vaikutukseen iholle, kun mitä perus diorit ja lauderit iholleni tekee. Mutta kai niitä käyttäessä tuli itselle vähän puhtaampi mieli, ja tää taitaa niiden yksi tarkoituskin olla?;)


Puhuttiin myös siitä, että nykyään, ja siis varsinkin nyt kesällä, meikin halutaan olevan raikas ja vähäinen. Itse ainaisena mustien luomivärien käyttäjänä sorrun kesäkuumallakin laittamaan tummat luomivärit, ihan vaan tottumuksen vuoksi. Hyvin harvana aamuna on saattanut kiireen keskellä jäädä luomiväri laittamatta, mutta töissä peiliin katsoessa on sitten ollut tosi alaston olo. Kukaan muu ei varmasti edes huomaa että oho, no nyt sillä on luomivärit jäänyt laittamatta, mutta ihe kun on tottunut ne aina itsellä näkemään, niin eron kyllä huomaa. Nyt olen kyllä meinannut kesällä vähentää mustan luomivärin käyttöä, ihan vaan siitä syystä, että se on oikeesti jo omasta mielestänikin raskaan näköinen.


Luonnolisuus on nyt se juttu, mutta myönnän olevani sen verran turhamainen, että kouluun ja töihin en ihan hevillä ilman meikkiä menisi. Kuitenkaan miulla ei ole mitään ongelmaa meikittömänä olemisen kanssa (toisin kun lukioaikoina oli, etten hakenut melkeinpä edes postia ilman ripsiväriä :D), esimerkiksi kaupassa ja kaupungilla on ok kuljeskella meikittömänä. Eikä nykyään edes haittaa, vaikka törmäisin tuttuihin, vaikka ihan oikeesti tuossa neljä vuotta taaksepäin juoksin kaupassa hyllyjen väliin, jos meikittömänä joku puolituttu kaveri tuli vastaan. Lol. Tiedän, että monien mielestä on suorastaan idioottia edes pohtia ääneen, että ei voi mennä meikittömänä ihmisten ilmoille :D Iho saa hengittää ihanasti, kun ei ole meikkiä, ja varsinkin nyt kesällä huomaa selkeesti, miten aurinko tekee kasvoille hyvää. Toissa viikonloppuna poikaystävänikin oli hyvillään, kun olin monta päivää ilman meikkiä - ehkä siitä syystä, ettei hänen tarvitse odotella sitä reilu puolituntista, että olen saanut meikkipohjan ja luomivärit kuosiin ;))


Tää postaus nyt lähti ehkä vähän raiteiltaan, mutta tällaisia juttuja me terassilla pohdittiin. Ootteko tekin huomannut, että nykyään kauneudessa pyritään entistä luonnollisempaan lopputulokseen, vai ootteko ollenkaan samaa mieltä näiden pohdintojen kanssa? Että nyt riittää ihan se surffitukka ja vähän ripsaria yläripsiin? En usko ite siirtyväni koskaan 100 % luonnonkosmetiikan käyttäjäksi (ellen nyt tuu allergiseksi kaikille mahdollisille keinotekoisille aineille :D), eli Dioria ja Lancomea tulee kyllä vastaisuudessakin löytymään meikkipussistani. Myöskään rakennekynsistä en luovu ihan hetkessä, mutta luulenpa, että vähempi ja paljon kevyempi luonnollinen meikki tulee näkymään kasvoillani vastaisuudessa enemmän. (No, ainakin kesän ajan..) Vaikkakin tänä aamuna diorin mustavalkoista luomiväriä luomilleni päädyinkin sutimaan...;D

Ainiin, tähän loppuun tuli vielä yksi mielenkiintoinen kysymys mieleen, kun kirjottelin tosta meikittömänä kulkemisesta. Ootteko te sellasia, että ei ole pienintäkään väliä, onko ilman meikkiä julkisilla paikoilla, vai kuulutteko kenties siihen kastiin, että ette astu jalallannekaan ulos ilman edes ripsiväriä!;)

6 kommenttia:

T.M kirjoitti...

Hyvä postaus mielenkiintoisesta aiheesta! Itse olen luopunut sekä ripsienpidennyksistä että rakennekynsistä käytettyäni kumpiakin noin vuoden verran. Ripsienpidennyksistä luovuin pääasiassa sen takia, että omat ripseni ovat todella suorat, jolloin ripsienpidennyksetkin taipuivat alaspäin ja olivat oikeastaan näkökentässä häiritsemässä. Lisäksi itselläni ripsiä irtoili aika paljon ja ne näyttivät jo kolmen viikon jälkeen epäsiisteiltä. Kun katsoin sitten itseäni peilistä ilman ripsiä, oli järkytys melkoinen, sillä omat jo ennestäänkin lyhyet ripseni olivat todella nysät. No onneksi muutaman viikon jälkeen ripseni näyttivät taas ihan hyviltä.
Rakennekynsistä luovuin siksi, että nekin näyttävät hyviltä juuri laitettuina, mutta omat kynteni kasvavat niin nopeasti että raja tuli nopeasti näkyviin ja ehti neljässä viikossa kasvaa jo puoliväliin kynttä. Niitä sai sitten aina olla viilailemassa ja olivathan rakennekynnet + ripsenpidennykset yhdessä aika kallis paketti. Nyt mielestäni lyhyet kynnet lakattuina ovat ihan yhtä nätit.
Hiusten pidennyksiä en koskaan ottaisi sen takia, että pelkään niidenkin tuhoavan omia hiuksia. Omat hiukseni ovat kuitenkin pituudessa yli kainalon, joten järkevämpää on kasvattaa niitä. Tällä hetkellä eniten kiinnostaakin juuri luonnonmukainen hiustenhoito. Nyt kesällä olen alkanut vierastaa myös suurempaa meikkaamista. Oikeastaan mikä tahansa yli ripsiväri-huulikiilto -linjan tuntuu yhtäkkiä oudolta. En sitten tiedä johtuuko siitä, että olen viimeiset 3 kk asunut Norjassa ja norjalaiset naiset ovat tunnetusti hyvib luonnonkauniita, joten tunnen itseni lähinnä variksenpelättimeksi raskaassa meikissä.. :D

Jenni kirjoitti...

Vielä pari kolme vuotta sitten mua ei saanut lähtemään minnekään ilman meikkiä, mutta nykyään mulla ei ole mtn ongelmaa lähteä esim. ruokaostoksille tai kahvillekaan ilman meikkiä. Meikkaan muutenkin nykyään paljon kevyemmin kuin ennen. :)

Life with Satu kirjoitti...

Loistava postaus! Mun mielestä meikkitrendit menee kahteen aivan vastakkaiseen suuntaan. Yhtäällä painotetaan luonnollisuutta ja mahdollisimman naturellia lookia ja sitten taas toisaalla on kaikki mahdolliset lisäkkeet (hiukset, ripset, kynnet, botoxit, rusketukset jne.). Koeta siinä sitten olla välimaastossa :D

Tykkään nimittäin meikata, töihin en ilman meikkiä lähde (joskin työvaatteet näin konttorissa jotenkin näyttäisi musta hassulta ilman hiventä meikkiä). Teen meikin aamulla rutiinilla nopeasti, noin vartissa ja vaikka naamasta näkee, että on meikkiä, niin koetan ainakin korostaa parhaita puoliani, en lätkiä kamalaa kasaa pakkelia.

Vapaalla voin sitten olla ilman meikkiä, mutta vuosien saatossa meikkiin on niin tottunut, että kyllä sitä vaan tulee vapaallakin laitettua, vaikka sitten kevyemmin (eli jätän luomivärin pois...?).

Paljon näitä olen itsekin miettiny, minä olen sen verran laiska varailemaan mitään aikoja, että tuskin muistaisin edes uusia kynsiaikoja, joten luomuilla mennään täällä. Ei siksi, etten tykkäisi vaan koska olen laiska :D

mad-sanna kirjoitti...

mielenkiintoinen postaus!

mun mielestä yleensä eli lähes aina ripsienpidennykset näyttää tönköille ja feikeille, onhan niitä luonnollisia ja nättejäki, mut harvoilla ja vielä harvempi kossu osaa sellasia tehä...

ite en meikkaa lähes koskaan, jos meen ulos duunin jälkee tjs. sit se on tuo "surffitukka ja yläripsii värii" meininki :D ja saatan jopa peittää tummii silmänalusii baremineralssilla ;) nii ja kulmakarvet tietty ruotuun. mä kuulutan siis luonnollisuuden perään! mennään sillä mitä ollaa geeneissä lahjaks saatu. koen itteni tarpeeks kauniiks tälläsenä.

mä tykkään käyttää luonnonkosmetiikkaa siks koska ne ei sisällä kaikkee kemikaalipaskaa joka imeytyis mun ihon läpi etc. en siis pelkästään siks että saisin sillä "hyvän omantunnon" itelleni. vältan eineksiä ruokavaliossa ja muita lisäaineita sisältäviä ruokia, niin miks sit meikit olis poikkeus? en nyt väitä et mun jokanen meikki ja kosmetiikkatuote olis 100% luonnonkosmetiikkaa ja etten koskaa jois pepsimaxii :D enkä mä pyrikkään mihinkää pilkunviilaamiseen vaan suurinpiirteisyyteen. hilijoo hyvä tulloo :)

sä osaat meikata kauniisti, vaikka käytätki runsaasti meikkiä. kaukana (valitettavan) paljon nähdystä lokinpaskat -efekstistä, kun käytetään paljon silmämeikkii. oot niin nätti ettei sun ees tarviis laittaa niin paljoo, mut kuka mistää tarviimisesta puhuu? jokaisella on oma henkilökohtainen tyyli ja totauttaa sitä niin paljon kuin sielusietää! aamen :D

Henna kirjoitti...

Ite oon just ottamassa ehkä ripset elokuussa kun loma alkaa, heh. Tuun aina sata vuotta myöhässä kaikissa tälläsissä! :D

Mut todellakin oon huomannu että luonnollisuus on tosi in, siihen pyrin itekin meikissä. Yks päivä laitoin luomiväriä ja rajaukset ja sekin tuntui ihan liialta, vaikka syksyllä se oli ihan perus arkimeikki. On muuten huvittavaa et pitää oikein meikata näyttääkseen luonnolliselta.

Itekin alan pikku hiljaa päästä tuosta neuroosista et pitää olla aina julkisella paikalla meikit, koska oon huomannu että ei miun iho nyt niin kamala olekaan (aina) vaikka oon niin ajatellu. Ihan kevyesti voi painella pitkin Lahtee ilman meikkiä, ja joskus ei olis voinu kuvitellakaan! Mut kouluun ja töihin en silti kehtaa ilman meikkiä mennä.

Ainiin, ja kynsikokeilu jäi miullakin yhteen. Harvemmin mie enää näen asiakkaillakaan kynsiä, kun tuntui että ennen kesää niitä oli kaikilla. Ripsiäkään ei enää oo joka toisella vastaantulijalla, vaikka paljon niitä edelleen on. Todellakin muoti-ilmiö, sanon minä!

Hanna-Reetta kirjoitti...

TeressAnna: Kiitoksia!:) Joo, juuri tuonkin takia en ehkä itsekään ripsiä uskallakaan ottaa, kun omat ripseni on kanssa sellaset "ei hirveen kaarevat".. Hyvä kuitenkin, että siulla sitten oli näyttänyt omat ripset jo parissa viikossa hyvältä pidennyksien poisottamisen jälkeen!:) Ja tiedätkös, miulla on sama juttu näiden kynsieni kanssa kun siulla! Kynsihuoltajani oikein ihmettelee, että miten ihmeellä miun kynnet kasvaa niin kamalan nopeesti. Ollaan muokattu näihin nyt sellanen malli (mantelin ja stileton välimuolto), joka ei näytä niin kauheelta, jos vaikka vähän yli kerkeää mallistaan kasvaakkin. Se taltta-malli, jota yli vuoden käytin ja josta paljon vieläkin pidän, oli aika järkyn näköinen sitten huoltovälin loppumetreillä!:D
Ja sit vielä mitä tuohon luonnolliseen meikkaamiseen tulee, niin nyt oon itekin jättänyt sen raskaamman meikin pois aika hyvin ;) Välillä kuumana kesäpäivänä kaikki mikä menee sen ripsari-huulikiillon yli, näyttää todellakin liian raskaalta -ihan niikun sanoit!;)

J: Sama juttu täällä!:) Mielenkiintoista kuulla, että muillakin on sama tilanne :D

Dahlia: Voi kiitos kaunis!<3 Juuri noinhan se onkin, aivan kuten sanoit. Kahteen suuntaan ollaan repimässä tätä meikkitrendien maailmaa, luonnollisuus vs. lisukkeet :D Mulla oli myyntisihteerinä konttorissa ollessani täysin sama tilanne, että itseni yllä ne "konttorivaatteet" olisi näyttäneet hassuille ilman meikkikorostusta kasvoissa - tosin itsehän sitä on aina tätä mieltä ;) Ja juuri niinkuin sanoit, sama on mullakin; kun siihen meikkiin on tottunut koulussa & töissä, niin kyllä sitä sitten vapaa-ajallakin kavereiden kanssa hengaillessa tulee laitettua, vaikka ilmanmuuta ilmankin pärjäisi!:D

mad-sanna: Kiitti!:) Mie arvelinkin, että sie tulet kommetoimaan tähän postaukseen, ja nimen omaan peräänkuuluttamaan sitä luonnollisuutta!;) Kiitti kommentistasi <3 Puhuttiinkin joskus tästä aiheesta siun kanssa! Luonnonmukaiset meikit kiinnostaa jonkin verran itseenikin, mutta en osaa sanoo syytä, miks en vaihtaisi niihin kokonaan, vaikka "parempi mieli" ehkä niitä käyttäessä tuleekin. Tuntuu vaan, että täällä Mikkelissä on vaan niin pieni siivu niitä luonnonmukaisia meikkejä (tai sit mie en vaan löydä niitä), toisin kuin siellä Helsingissä! Eikös esim. siellä Ruohonjuuressa ole vaikka mitä? Siellä täytyy meidän käydä kyllä sit kattoo meikkilöitä, kun sinne päin tulen! :) Mutta kuten tossa jo kirjoitin, rakastan liian paljon Dioria, Lancomea ja muita luopuakseni niistä!;D
Ja heh, voi kiitti paljon :) Paljon meikkiähän tuota tulee välillä käytettyä, mutta kiva kuulla, että se näyttää hyvältä :D Nyt oon menny monet päivät kevyellä meikillä :)

Henna: Kiitti kommentista!:) Ai otat, vähän siistii!8) Joko oot ettiny jonkun hyvän paikan Lahdessa, missä ne ripset otat, ja miten muuten päädyit tuohon päätökseen? Tuo on just kyllä huvittavaa, että pitää meikata näyttääkseen luonnolliselta. Ristiriitaista!:D Ja mehän oltiin sillon yläasteella, ja VARSINKIN lukiossa ihan hirveen neuroottisia tästä meikkausjutusta! Varsinkin lukiossa ei tasan menny yhtään mihinkään ilman meikkiä, muistatko?:DD
Ja mie mietinkin tuossa kerran, että onkohan sulla ne kynnet vielä. Noh, miksi jäi vain yhteen kokeiluun?:o