6. syyskuuta 2012

frisbeegolf

Tänä kesänä miun piti (mukamas) ihan kunnolla ruveta harrastamaan golfia. Viime kesänä suoritin green cardin oltuani kaksi kesää töissä golfklubin kahviossa, mutta golfaaminen viime vuonna jäi muutamaan rangekertaan sekä yhteen reilu puolikkaaseen pelikierrokseen kummitätini kanssa. Tänä kesänä meillä oli golfia harrastavan kaverini kanssa leikkimielinen veto päällä, että kesällä aloittelijan tasoitus 54,0 vaihtuu meillä alle neljäänkymppiin. Noh, toisin kävi miun osalta, sillä tänä kesänä kävin tasan yhden kerran rangella, sekä viikko sitten ensimmäisen (ja luultavasti viimeisen :D) kerran tälle kesälle kiertämässä 15 väylää. Peli "sujui" tietysti päin sitä kuuluisaa, ja jos eivät olis ollu lainamailat bägissä, olis kyllä Kerimaan kaunis metsämaasto ollut muutamaa rautamailaa rikkaampi.

Siinä missä golfia kovasti yritin aloittaa, aloitinkin jonkin toisen golfin pelaamisen, nimittäin frisbeegolfin. Joni lähti ystäviensä kanssa heittelemään frisbeetä jo alkukesällä, ja houkutteli minut myöhemmin mukaan katsomaan ja kokeilemaan. Jossain vaheessa uskaltauduin itsekin yleisön puolelta heittelemään, jännittäen tietysti, miten kynsilleni kävisi frisbeekiekon heittelyn myötä. ;) Hehe!


Aluksi tääkin laji sujui pitkien kynsieni takia ihan surkeasti, mutta nyt kun innostus lajiin on kasvanut ihan valtavaksi, ja käytiin Savonlinnassa ollessani melkein joka päivä heittelemässä, alkoi frisbeekiekko lentääkin ihan hyvin. Muutaman kynnen oon kentällä menettänyt, eikä ne kiekotkaan helposti tallessa, saatika väylällä alkuun pysynyt, mutta nyt näin loppukesästä on ruvennut sujumaan mainioisesti. Käydään Jonin kanssa heittelemässä ja kilpailemassa (lähinnä itseämme vastaan) varmasti vielä pitkälle syksyyn!:)

Lomallamme käytiin heittelemässä frisbeetä myös Järvenpään frisbeegolfradalla, sekä Jyväskylän pitkällä ja haastavalla radalla. Tässä vähän kuvia Jyväskylän radan varrelta.


Heh, kovasti ainakin pelikaverit ovat ihmetelleet, miten tälläsillä kynsillä heitteleminen onnistuu :D Harmittaa vaan vähäsen, kun nyt vasta loppukesästä oon innostunut lajista ihan tosissani, eikä enää ole paljoa kesää jäljellä :/

Ootteko muut kokeillu frisbeegolfia? Entä onko lukijoista joku golfin harrastaja?:)

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eikö kesä ole jo mennyt itse asiassa?

mad-sanna kirjoitti...

mua on pari kertaa frendit houkutellu messii viime kesänä, mut jostai syystä ei vaa oikee oo houkuttanu :DDD

Henna kirjoitti...

Aika kivat maisemat harrastella tuollasta. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kuulin mun jyväskyläläiseltä kaverilta tuosta frisbeegolfista ja kuulosti kyllä tosi mielenkiintoiselta! Ja kuvien perusteella näyttää tosi hauskalle :)
-M

Anonyymi kirjoitti...

Hah, oon muutaman kerran käynyt heittelemässä, mutta tekniikka on aika hakusessa vielä... Tosiaan harmi että kesä on jo ohi, liekö ne vähätkään opit mielessä pysyy talven yli!:D meidän läheisellä radalla on järvi ihan siinä vieressä, pari ystävän frisbeetä päätyikin alkukesästä toimestani suoraan veteen... En voi kun kiitellä onneani että olin ottanut uimahullun koirani mukaan joka uskollisesti nouti ystävän frisbeet vedestä... Oli siinä muilla pelaajilla ihmettelemistä!!! Nyt saan jo pelivälineet sentään pysymään mantereen puolella.. :D - jonttu

Hanna-Reetta kirjoitti...

Anonyymi: Heh, no nyt ainakin on, mutta ei ehkä vielä tuollon kun olin näissä kuvissa heittelemässä - miulla nimittäin vielä silloin oli kesäloma ;)

mad-sanna: Mene ensi kesänä, ja mennään myös yhdessä Savonlinnassa!! Tai tuun heittelee siun kanssa sinne Helsinkiin, frisbeegolf on meinaan kivaa!

Henna: No oli todella!:)

M: Ja mielenkiintoista se onkin, tosi hauskaa ja saa ainakin ajatukset pois kaikesta muusta :) Kannattaa kyllä joskus kokeilla!

jonttu: No joo, tuo on kyllä varmasti taas yksi niistä lajeista, että vie aikaa ennenkuin mitään oppii :D Itekin oon vielä aika hakusessa, vaikka puoli kesää heittelinkin. Ootan tosiaan jo innolla seuraavaa kesää, katotaan tosiaan pysyykö mitään mielessä yli talven!;) Hehe, mekin tarvittaisiin tuollainen koira, joka noutaa frisbeet vedestä:D Meilläkin nimittäin on järvi suoraan erään väylän korin takana, että siinä kun oikein voimalla heittää, niin järvessä on frisbee ihan varmasti :D