16. maaliskuuta 2013

pitkäkestoinen rusketus

Miten saada nopeasti hankittu rusketus pysymään hyvänä pitkään? No ei mitenkään, ainakaan minun mielestäni :D Tuntuu, että vaikka miten hölväsin aurinkorasvoja Egytissä ja vältyin palamiselta (no niskasta paloin kun unohdin laittaa selkään rasvaa ennen snorklaamaan menoa...), alkoi iho kuoriutumaan hyvä ettei jo lentokoneessa takaisin Suomeen tullessa. Erittäin ärsyttävää, ja varsinkin, kun miulla on nyt parin päivän ajan ollu käsivarret pahimman kesimisen kohteena. Töissä ja koulussa on pitänyt väkisin pitää vain pitkähihaisia, ettei nää kauheet kuoriutumiset näy.

Hyviä vinkkejä kestävään rusketukseen otetaan vastaan, mutta jotain hyvää olen jo itsekin löytänyt, ja jakaisin tässä nyt vinkkini teille :)


Kuorin vartalon aina saunan yhteydessä, eli parisen kertaa viikossa, mutta nyt olen joutunut kuorimaan riekaleista rusketusta lähes joka ilta. Käytän karkeaa Blissin vartalonkuorintaa, ja tämmösenä kuorintahulluna valtavan lukumäärän eri merkkien vartalonkuorintoja Biothermista Freemaniin ja Cliniquesta Niveaan testanneena voin ihan heittämällä sanoa, että Blissin kuorinnat ovat par-hai-ta!!! Täällä esittelin Blissin kuorinnan. Aina suihkun jälkeen rasvaan ihon kosteuttavalla vartalovoiteella (tai vaikken suihkussa kävisikään, niin rasvaan joka ilta), mutta kohta se on otettava vartalovoiteen kaveriksi käyttöön myös itseruskettavat, joita olen pyrkinyt välttämään viimeiseen saakka. En kuitenkaan halua, että Egyptissä hankkimani rusketus menee ihan piloille tän ihon kesimisen takia, joten itseruskettavaa voin hölväilläkin kohta hyvällä omatunnolla ;D


Lorealin Sublime Bronze on loistava itseruskettava mousse, kun rusketuksen haluaa välittömästi. En ole huomannut juurikaan tuon antavan kestävää väriä, sillä mousse huuhtoutuu suihkussa pois, mutta tuo on erittäin hyvä ja nopea pelastaja vaikka aamuisin. Tuote kuivuu kevyen vaahto-koostumuksensa ansiosta nopeasti, eli siksikin hyvä aamulla käytettäväksi; antaa vaan kuivua vaikka meikkaamisen ajan, ja ei ku vaatteet päälle.

Kicksin itseruskettava on aina ollut mielestäni paras. Lopputulos on luonnollisen ruskea, ei minun ihollani lainkaan keltainen. Pistävä haju on tuotteen ainoa miinus, mutta ennemmin kestän hirveen hajun hyvän lopputuloksen saamiseksi ;) Hawaiian Tropicin itseruskettava on sekin loistokamaa, suurena plussana 12 tunnin kosteutus. Tuote ei mielestäni tosin imeydy kovin hyvin kosteuttavuutensa vuoksi ainakaan minun iholleni, joten siksi tämä ei ole miulle ainakaan aamu-tuote, mutta yöksi oikein loistava. Iso plussa tosi hyvä tuoksu; jos etsit itseruskettavaa, joka ihan oikeesti ei haise, niin se on tässä!!! Ja kasvoille käytän sitten Diorin selt-tanner shimmering glow'ta, tai joskus myös Kicksin itseruskettavaa - sillon kun väsyttää tosi paljon ja tiedän unen tulevan nopeesti, ettei tartte nuuhkia hirvittävää hajua kovin kauan x)

Itseruskettavat ovat selkee keino pidentää rusketuksen kestoa. Seuraava keino on sisäisesti nautittava. Siinä missä beetakaroteenikapselit valmistelevat ihon auringonottoon ja syventävät rusketusta ennen lomaa, ne myös matkan jälkeenkin napsittuina pidentävät rusketuksen kestoa.


Ostin reissulle MultiKarosin -tabletteja Lifestä, niitä on jäljellä vielä hieman reilu viikoksi. Lifessä kerrottiin, että näitä kannattaa silloin tällöin kuuriluontoisesti syödä, vaikkei reissuun olisi lähdössäkään - nämä kun auttavat ihoa voimaan hyvin. Ajattelinkin seuraavan kuurin ottaa kesän tienoolla - tietysti ;) Nyt aloitin tuon kuurin viisi viikkoa ennen Egyptiin lähtöä. Ja nyt voin kyllä kokemuksesta sanoa, että herranjestas nämä kapselit tehoavat loistavasti! Ensinnäkin en palanut läheskään niin helposti/pahasti, mitä luultavasti ilman tabletteja olisin palanu. Tosiaan vaikka en käyttänyt loman keskivaiheilla kun SPF 2 -aurinkoöljyä (joo, olin ehkä hieman ahne...), en palanut lainkaan. Ainoa palaminen tosiaan oli sillon ekan kerran snorklatessa, kun vesi heijasti kuuman auringon pahasti niskaan ;>

Toinen plussa näissä tableteissa oli se, että rusketus on todellakin syvällä. Sen huomaa erityisesti nyt, kun rusketus kuoriutuu. Vaikka iho kuoriutuukin, on alempana ruskettunutta ihoa aivan selvästi, eikä jää laisinkaan rumia valkoisia länttejä, kun rusketus halkeilee. Tokihan se nyt on huomattavasti vaaleampi mitä päällisimmän kerroksen rusketus on ja kuoriutumisen erottaa selvästi, mutta rusketus on silti kauniin syvä.

Kävin Lifessa taas eilen ostamassa juttuja, ja myös tämmösen löysin hyllystä...


...Ja miun oli tietysti se ihan pakko saada. Kyseessä on Lovean rusketusta pidentävä kuivaöljy vartalolle ja kasvoille. Tämä ravitsee ja kosteuttaa ihoa, ja tosiaan antaa rusketukselle pidemmän keston. Tätä on miellyttävä levittää, kun ei jätä iholle lainkaan rasvaista pintaa, ja tää myös imeytyy super-nopeesti. Unohin tän eilen töihin, joten laitoin sit tänä aamuna tätä ensimmäisen kerran äkkiä ennen työpaidan vetämistä päälle. En kerennyt jäädä siinä pikku kiireessä ihmettelemään tuloksia, joten miulla ei ole tästä tuotteesta vielä paljoakaan muuta kerrottavaa kun se, että levittämisen jälkeen ei tarvitse odotella hetkeäkään ennen vaatteiden pukemista - kuivaöljy on käytännössä heti imeytynyt ;)


Ja tottakai sit sokerina pohjalla tuo vasta ostamani Guerlainin Terracotta -vartalosuihke. AIVAN IHANA, tästä taisi todella tulla ihan kestosuosikki! Tuoksuu niin mielettömän hyvälle - itse miellän tuoksun auringonottoon, lomaan ja aurinkorasvaan. Ooh, ihosta tulee niin herkullinen tuon suihkimisen jälkeen. Kosteuttaa uskomattoman hyvin, ja virskistää ihon ihan "uudeksi" ;) Mahtava kerrassaan!

Tässä oli miun vinkkejä pitkäkestoiseen rusketukseen. Kaikista tärkeintä on mielestäni kuoria ihoa niin usein kun oma iho sen sallii (suositus taitaa tässä asiassa olla 1-2 krt / vko) ja kosteuttaa iho rasvalla tai emulsiolla päivittäin. Lisänä kuuriluontoisesti käytettävät kapselit sekä itseruskettava. Pelkän itseruskettavankin tehoa lisäävät kuivaöljyt ja vartalosuihkeet.

Nyt haluaisin vastavuoroisesti kuulla teidän vinkkejänne; mitkä ovat teidän suosikki-itseruskettavia, vartalovoiteita, kuorintoja jne...? Oletteko löytäneet jotain ihan huipputuotteita rusketuksen pysyvyyteen, ja oletteko kokeilleet beetakaroteeneja ennen lomalle lähtöä? :) 

Ei kommentteja: