3. huhtikuuta 2013

Sharm el Sheikh - loppuviikko Egyptissä

Nyt heti perään toisiksi viimeinen postaus Egyptin reissulta, ja tähän kirjottelen kolmelta päivältä kuulumisia. Torstai, perjantai ja viimeinen aamupäivä sunnuntai olisivat nyt kaikki samassa käsittelyssä, sillä näinä päivinä meillä ei ollut mitään sen suurempia retkiä varattu eikä mitään kummempia kuvia/kuulumisia näiltä päiviltä ole. Lauantaina sen sijaan oli vaikka mitä kivaa, jotenka se saa kunnian olla viimeinen matkapostaus tästä reissusta!:)

Torstaille meillä oli ajatuksissa varata arabianhevosratsastus Aurinkomatkojen matkaoppaalta, joka tuli hotellille turisteja moikkaamaan torstaiaamuna. Aamupalan jälkeen otettiin hotellin altaalla aurinkoa niin kauan, kunnes opas saapui, ja menin vähän kyselemään ratsastuksesta. Samalle päivälle ei aikaa enää ehtinyt saada, joten varattiin ratsastus seuraavalle aamulle. Siinäpä meidän ainoa suunnitelma torstaille pyyhkiytyi loma-aikataulusta, joten päivä oli kokonaisuudessaan aluksi hengailua hotellin altaalla, ja myöhemmin mentiin hotellin yhdelle rannalle, Reef beachille jatkamaan auringonottoa.

Pyyhkeet oli aina niin hauskasti taiteiltu ;)

Reef Beach

 Reef beachin yhteydessä oli hyvä italialainen ravintola, ja sieltä tilasin ihan tosi mahtavan pitsan!♥


Meidän Falcon Hills -hotellilta oli ilmainen bussikuljetus pari kertaa päivässä tuonne Reef Beachille (kuin myös parille muulle rannalle), ja oli pakko ottaa kuva bussin ikkunasta, kun nähtiin toisen hotellin liepeillä pari kamelia parkissa ;) Se on vaan tällee länsimaalaisena niin uskomattoman näköistä, kun porukka ratsastaa kaduilla kameleilla, ja tuo on niille niin arkipäivää :D Mie olisin halunnut ratsastaa joka ikisellä vastaantulleella kamelilla, mutta meitä varoteltiin jäätävistä hinnoista, mitä kamelien omistajat kiskuroivat jo pelkästä kamelien valokuvaamisesta. Opas esim kertoi tarinan, jossa kamelin omistaja oli vaatinut turistia maksamaan 50 EUROA jostain kymmenisen minuutin ratsastuksesta...... Eli näihin kaduilla tuleviin "kamelitakseihin" ihan oikeasti kannattaa suhtautua varauksella.

Illalla suunnattiin läheiseen ravintolaan ensimmäistä kertaa illalliselle, joka bongattiin Reef beachille mennessä bussin ikkunasta. Ravintola osoittautui niin uskomattoman hyväksi, että käytiin siellä kaikkina kolmena viimeisenä iltana syömässä!:)


Käytiin myös torstai-iltana katsomassa iltaohjelmat hotellilla, ja taidettiin mennä melkolailla sen jälkeen koisimaan. Perjantaina oli nimittäin aikainen herätys, sillä ratsastus oltiin sovittu jo 9:00 alkavaksi, ja sinne piti vielä edistyä menemään hyvissä ajoin!

Pollet eivät olleet täysiverisiä arabianhevosia, vaan risteytyksiä. Meille Aurinkomatkojen opas väitti hevosten olevan ihan aitoja täysveriarabeja, mutta tallilla kävi ilmi, että ei suinkaan yksikään tallin asukeista ole täysiverinen, kun ovat niin kalliita. Heh, ei se nyt meitä yhtään haitannut, mutta oikein hevoshullu ihminen olisi voinut tästä hermostua, kun luulee pääsevänsä ratsastamaan aidolla arabianhevosella, ja toisin on ;) Mie oon aikoinani ratsastanut 9 vuotta, ja nykyäänkin käyn kerran vuodessa kokeilemassa, vieläkö sitä lajia osaa. Taidot ruostuu joo, mutta on se silti kuin pyörällä tai autolla ajaminen: kun sen kerran oppii niin kyllä sen aina osaa. :D Ja voi kun oli taas ihanaa!♥♥

Polleni oli nimeltään Beauty ♥


Kyllä miun täytyy sanoa, että vähän jännitti pitkästä aikaa ratsastaa, ja meinasin itseasiassa tipahtaa hepan selästä, kun niin ketteriä äkkikäännöksiä teki hirmusesti laukatessa :D Jonin ratsu oli rauhallinen tamma"vanhus", joks nökötti katsoa vierestä, kun mie sain reippailla tällä miun pollella vähän aikaa kovemmin, heh :D


Ja kunnon ravimiehenä hoidin hepan vielä talliin ;)


Perjantain loppupäivä meni meillä aivan täysin hotellin altaalla nautiskellen, ja heti pimeän tultua taas kuuden jälkeen paineltiin hyvään löytämäämme ravintolaan - tällä kertaa minä tällaisessa asussa:


Näytän tässä postauksessa loppuun vielä ihan muutaman kuvan meidän hotellista, nää on otettu lähtöpäivänä sunnuntaiaamuna. Meillä lähti bussikuljetus kentälle aamulla yhdentoista jälkeen, joten olin tietysti heti aamupalan jälkeen puoli kahdeksalta nauttimassa viimeisistä auringonsäteistä Egyptissä, ja katkeroitumassa lähdöstämme :D

Siellä meikäkin viimeistä päivää makoilee

En saanu näistä kameleista tarpeekseni edes bussissa matkalla lentokentälle :D

Ja eipä sit kentällä oloa ollutkaan kun vajaat kaksi tuntia, ja oltiin taas tällaisissa maisemissa:

Afrikka loppui :'/

Vielä yksi lomapostaus odottaa, ja sen postailen tänne taas mahdollisimman pian!:)

5 kommenttia:

Mariena kirjoitti...

Todella Kauniita lomailuvaatteita:)

Milla / millamainen kirjoitti...

Näyttääpä ihanalta lomalta! :> Toi pinkki-oranssi -shortsiasu näyttää ihanalta! Pinkki ja oranssi sopii superhyvin yhteen.

Nelli kirjoitti...

Ihania kuvia!! Ihan alkaa tekee mieli äkkiä johonkin lämpimään. <3 Ja tosi ihana toi leopardimekko!

Anna kirjoitti...

Sulle ois haaste! :)
Ohjeet minun blogissa: http://fukfatfeelfit.blogspot.fi/

Hanna-Reetta kirjoitti...

Mariena: Kiitoksia kovasti!:)

Milla: Ja ihana loma se olikin, voi kun haluisinkin takaisin!♥ Ja kiitti, miustakin nuo pinkki ja oranssi ovat yhessä niin herkulliset kesällä!;)

Nelli: Kiitoksia kommentistasi :)♥ Joo, arvaa haluisinko takaisin ihan hirveesti :D No, onneksi täällä Suomessakin on aurinko paistanut jo monena päivänä, sieltä se kesä tulee.. joskus :D

Anna: Hei kiitti paljon, tuo näytti mielenkiintoiselta haasteelta!!!:) Teen tuon ehdottomasti jossakin välissä :)