27. toukokuuta 2011

"kiharat" a' la Hanna-Reetta

Joku on joskus kysäissyt miulta kommenttiboksissa, kuinka laitan hiukseni arkipäivisin. Ennen pidin sivujakausta, ja jo ennestään piikkisuora tukkani oli vielä suoristusraudalla käsitelty vielä suoremmaksi, jos mahdollista. Se oli lookkini ennen, mutta kun sain kasvatettua sivuotsikseni pois ja kävin värjäyttämässä kulahtaneet ruskeat hiukseni taas ihanan tummiksi, vaihdoin tukkatyyliäni miulle hirveen radikaalisti: monta vuotta sivujakauksella mentyäni palasin takaisin ala-astelookkiini kuuluneeseen keskijakauksen! :D Sen jälkeen olen ruvennut panostamaan vähän enemmän tuohon hiusten laittoon, ja nykyään taiteilen aamuisin itselleni suoristusraudalla lainehtivat kiharat, tai jätän tukan suoraksi, mutta taivutan otsatukkaa laineelle. Lupasin joskus toteuttaa tällaisen postauksen, jossa kerron kuinka kiharani teen. Allekirjoittanut lähestulkoon vihaa hiustenlaittoa, joten tapani kihartaa hiukset on äärimmäisen yksinkertainen, mutta tässä tämä luvattu postaus kuitenkin olisi. :)


Olivatpa hiukseni sitten kiharalla tai tikkusuorana, alkaa tukan laitto samalla tavalla: Tyvi täyteen papiljotteja. Kun olen aamulla pessyt kasvot, niin paplarit sujahtavat päähän hujauksessa, ja pidän niitä koko meikkaamisen ajan päässä. Miusta ehkä kaikista tärkeintä kampauksessa juuri onkin, että volyymiä ja ilmavuutta löytyy, oli se sitten pitkä tai lyhyt tukka. Itse kammoksun latteita hiuksia, jotka roikkuvat limaisina pitkin päätä. Siksi panostan tuohon volyymiin käyttämällä Aussie Aussome Volume -shampoota, ja kuiviin hiuksiin sitten papiljotteja tuomaan nostetta. Jos olen juuri käynyt suihkussa, ja pitää föönillä kuivailla hiukset nopeasti, käytän volymisoivaa Aussie Aussome Volume + conditioning mousse -muotovaahtoa. Toimii loistavasti!


Koska käytän suoristusrautaa, suihkin kutrieni suojaksi aina lämpösuojasuihketta. Muutenkin melko ohuet hiukseni eivät kaipaa yhtään lisää haperoitumista, joten yritän suojella niitä kaikin mahdollisin keinoin kuumuudelta. :D Hyväksi havaittuja lämpösuojia ovat TRESemme Heat Defence ja TIGI Catwalk Sleek Mystique Haute Iron Spray. Tigin lämpösuoja tekee hiuksista minun makuuni ehkä liiankin kiiltävät ja raskaan tuntuiset, sitä ei parane paljon suihkia. TRESemmen aine on sen sijaan ihan suosikkini, sillä se jättää sopivan kiillon hiuksiin, ja tuntuu tosi kevyeltä ja raikkaalta hiuksissa. Oivallinen tuote, jota käytän huomatavasti useammin.


Tuolta näyttää tukka paplareitten jälkeen kun tyveä on vähän nostettu. Lämpösuojan suihkimisen jälkeen voidaankin sitten käydä kihartamishommiin!


En todellakaan tee tätä mitenkään ammattimaisesti, ja varmaan jotkut siellä varmaan katsovatkin, että v*ttu mikä idiootti kun pilaa tukkansa tuollee, mutta korostan, että käytän kyllä hyviä lämpösuojia suoristusraudalla leikkiessäni! :D En omista kunnon kiharrinta (ostoslistalla kyllä on), mutta suoristusraudalla saan kyllä tuollaiset "väljät" laineet oikein mukavasti aikaiseksi. :)


Viimeiseksi käännän vielä otsatukkaa lennokkaan näköiseksi sivulta, ja kampaus alkaa olla viimeistelyä vaille valmis.


Koska käytän hiuslakkaa aivan järkyttäviä määriä, ja tuollainen iso pullo kestää miulla reilun kuukauden, ei ole mitään järkeä ostaa kamalan kalliita lakkapulloja. Tigin Hard Head -lakka on ihan suosikkiani, mutta en viitsisi kamalan usein käydä paria kymppiä sijoittamaan hiuslakkaan. Sen sijaan olen löytänit hinta - laatu -suhteeltaan ihan parhaan hiuslakan: Proffs Super EXTRA Strong hairspray -hiuslakka maksaa vain 5 €, ja on tuollainen jumalaton 400 ml puteli! Me likey.

Ja valmis kihara- tai lainekuontaloni näyttää tältä:


Ei se nyt niin kihara ole, mutta tuollainen kiva miun mielestä. :) Tähän loppuun näytän vielä muutaman muun hiustökötin, jota ilman en ehkä tulisi toimeen:


Siinä vasemmalla on Tigin After Party -litku, joka siloittaa ja tekee hiuksista ihanan tasaiset. Jos päädyn vain suoristamaan tukan ja jätän sen auki, niin sipaisen tuota latvoihin. En ymmärrä kuinka joskus olen voinut selvitä ilman tuota, tuo on nimittäin todella ihanaloistavahyvä silottaja! <3 Raikastaa myös hiusten tuoksun. Seuraavana on se Aussien muotovaahto josta aikaisemmin mainitsinkin, ja oikealla on Toni&Guy:n Refreshing Dry Shampoo -kuivashampoo, joka pelastaa kyllä minkä bad hairdayn hyvänsä! :)

Suositelkaa hei mulle hyvät lukijat, millä merkillä olisi hyviä hiustenkihartimia?? :D Miulla nimittäin on nyt meneillään se vaihe, kun haluisin hirveesti kihartaa tukkaani, mut tuolla suoristusraudalla se ei onnistu ihan niin täydellisesti mitä halluisin! :D

5 kommenttia:

miu kirjoitti...

remingtonin pearl wand <3

ostin sen jouluna, maksaakin about 30-40e. tosi helppokäyttönen! en oo tuota ennen IKINÄ kihartanu, mut nyt teen joka väh. viikko tuolla :D

kannattaa googletella, monet bloggaritki on tuota ylistäneet! :)

mad-sanna kirjoitti...

hihi :D mun tukka on luonnostaan tuon näkönen mikä tossa vikassa kuvassa, ku vähän luonnonkihara on... aamuisin kun herään yleensä vaan möyhin tukkaani lisää ja sitten menoX. Jos töihin lähden ja tukka näyttää vielä harjaamisenkin jälkeen leijonalta saatan suoristusraudalla korjailla tai sitten peitän huonon tukkapäiväni ponnarilla :) koska töissä pitää näyttää siistiltä -___- !! tykkään vähän sellasesta luonnostaan pikkasin sekaisin olevasta pitkästä tukasta ja ehkä hiukan just tollasta kiharaa, aivan niinkuin sulla :)

Henni kirjoitti...

Miula on kans tuo Tigin After party, on kyllä huippu tuote ja jättää ihanan tuoksun hiuksiin ! :)

huomattiin töissä tänään että enää kaks viikkoa kun tuut meiän seuraks!

Anonyymi kirjoitti...

Remingtonin pearl wand on ihan huippu, maksaakin vaan 39e!

Hanna-Reetta kirjoitti...

miu: Kiitos hei suosituksesta! Täytyy ehottomasti heti seuraavan kerran jossaki tavaratalossa suunnata katsastamaan (ja kenties ostamaan? ;)) pearl wand!!! :)

mad-sanna: Hihi! :) Itseasiassa joo, muistanki et sulla on just jotaki tuollasta luonnonkiharaa niiku tossa mulla vikassa kuvassa. :) Miun piikkisuoriin hiuksiin nuo taas ovat ihan oikeet kiharat! :'D Mut nuo on kyllä kivat, ja ihan tosi epäreiluu jos siulla on luonnostaan aamulla tuollaiset! <3

Hjenn: Se on kyllä ihan loistotuote!! <3<3 Ja JOO, nyt on enää yks viikko ja mie tuun viihdyttää teitä Kerimaahan! Kivaa!! ;>

Anonyymi: Oo, alan olla todella vakuuttunu tosta Pearlista ku kahdelta on jo tullu kehuja siitä! ;) Hitto, pakko saada nyt ees joku, tuo ois ainakin äärimmäisen otollinen hintansa ja saamiensa kehujen takia! :)