25. toukokuuta 2011

smoky-eye

Miulta toivottiin pitkä aika sitten, voisinko tehdä postauksen siitä, kuinka taiteilen arkimeikkiini kuuluvan mustavalkoisen smoky-eye -luomivärini. Pitkään tämä luomiväri tutorial -postaus onkin tuossa What's coming -listallani roikkunut, joten nyt vihdoin ja viimein sen teille toteutan! Olkaapas hyvät. :)

Eli tosiaan miulla on kuulunut luomiväri arkimeikkiini yläasteesta asti, ja viimeiset neljä-viisi vuotta se on ollut mustavalkoinen. Kyllähän se näyttää hieman raskaalta, ja joidenkin mielestä ehkä ihan liian iltameikiltä, mutta miulla on täysin alaston olo ilman luomivärejä. Kesällä pitää kyllä yrittää pärjätä paljon luonnollisemmalla meikillä, sillä kesäkuumalla on kivempi näyttää freesiltä. :) Noh, olipa luomiväri mikä hyvänsä, niin aloitan luomivärien laittamisen aina samalla tavalla, nimittäin...


Kun olen pessyt kasvot ja levittänyt luomille sekä muulle silmänympärysiholle silmänympärysvoiteen (jonka tietysti annan imeytyä ihan kunnolla), alkaa varsinainen meikkaaminen pohjustamalla luomet Lumenen Beauty Base Eyeshadow Primerillä. Se tasoittaa luomien värin, eikä verisuonet tai muut loista sitten luomivärin alta epämääräisen näköisesti. Luomiväri pysyy paikoillaan loistavasti tuon ansiosta, eikä värit valahda kesken päivän luomivakoon. Värin levittäminenkin on helpompaa, ja lopputulos on siistimpi kun luomet jaksaa pohjustaa, joten tuo on aina ihan ensimmäinen vaihe luomivärejä laitellessani. Mustavalkoiseen meikkiin käytän Diorin 2 Couleurs -duoluomiväriä (sävy 065 Black Out).

Miulla on kaksi tapaa, jolla luomivärit laitan, ja esittelenpä ne molemmat vaiheet tässä postauksessa. Nää ovat niin äärimmäisen yksinkertaisia nää miun luomivärien laittamistyylit, joten tuntuu ihan hölmöltä postata näitä näin "tarkasti", mutta menköön nyt! :D

Tapa 1.


Tätä ensimmäistä tapaa käytän huomattavasti useammin. Aloitan levittämällä valkoista luomiväriä koko luomelle tasaisesti. Tuo on ihana tuossa Diorin paletissa, että valkoinen on tuollainen valoaheijastava/helmiäisväri.
Seuraava vaihe on tietysti mattamustan levittäminen luomen keskiosasta ulkonurkkaan saakka. Siellä kun on tuo helmiäisvalkoinen luomiväri mustan alla, niin mustasta ei tule niin kamalan tumma, ja se vaalenee entisestään häivyttäessä.

Ja viimeinen vaihe onkin juuri tuo häivyttäminen. Käytän häivyttämiseen melko isopäistä luomivärisivellintä, jolla sudin tuon mustan ja valkoisen rajan olemattomiin. Häivytän myös tuota mustaa sävyä silmän ulkonurkassa ylöspäin sekä sivulle, niin luomi ei näytä niin "rajatulta" tuolla luomivärillä. Tuo häivyttäminen on ihan tärkein vaihe tuossa luomivärin viimeistelyssä, ainakin minulla. :) Ja lopputulos näyttääkin sitten tältä:


Noin. Siinä oli kaikessa yksinkertaisuudessaan tapa 1. Toki sitten häivyttämisen jälkeen aina lisään tuota mustaa jos sitä tuntuu olevan ihan liian vähän, esimerkiks noihin viimeisiin kuviin olen kyllä sitä vähän sinne ihan ulkonurkkaan joutunut lisäämäänkin.


Tapa 2.

Tää toinen tyyli millä luomivärit välillä laitan, on paljon nopeampi, ja ehkä luomiväriä säästävämpi tapa. :D Jos oon ihan hirveessä kiireessä, niin silloin oikeestaan pelkästään levitän värit luomille tällä tavalla. Oikeestaan kokeilin tätä joskus, kun Anniina oli kertonut laittavansa luomivärit suurinpiirtein näin, mutta sovelsin tätä tyyliä hieman. Tää oli ihan kätevä, jos pitää saada luomivärit tehtyä todella nopeesti. Alku on siis siitä samanlainen, että pohjustan tietty luomet sillä luomiväriprimerillä, mutta muuten sitten jatkuu seuraavalla tavalla:

Aloitan tuolla mustalla värillä, ja laitan sitä luomen keskivaiheesta silmän ulkonurkkaan. Lopputuloksesta tulee tietenkin huomattavasti tummempi, kun alla ei ole sitä valkoista luomiväriä vaalentamassa.


Seuraavaksi laitan tuohon viereen silmän sisänurkkasta keskelle tuota valkoista. Tässä vaiheessa luomet ovat kyllä tosi pellen näköiset ainakin mulla, kun en ole häivyttänyt vielä lainkaan. :D Ja viimeinen osuus onkin sitten mikäs muukaan kuin se häivytys, jolloin lopputulos on oikeestaan saman näköinen, kun ensimmäisessä tyylissäkin. Noista kuvista ei kyllä välity ehkä niin hyvin, mutta kyllä tällä jälkimmäisellä tavalla luomivärit laitettuani lopputulos on paaaljon tummempi. :)


Lopuksi sitten tietysti ripsiväri ja rajaukset vielä silmiin, ja arkimeikkini on färdig:


Siinäpä se, ei ollut lainkaan hankalaa. :) Smoky-eyen voi tehdä varmasti monella eri tavalla, eikä tää mun tapa ole varmastikaan se ihan "oikea" tapa tehdä sananmukaisesti smoky-eye, mutta sellaiseksi minä tätä miun mustavalkoista väsäilyä siltikin kutsun! Tuo on ihan paras meikki kun siihen lisää vielä nuden huulikiillon, niin avot!

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

what a fabulous tutorial. i have been traditionally lousy at doing a smoky eye...but this really does help out alot!!! thanks for sharing <3

mad-sanna kirjoitti...

oon aina käsittäny et smokey-eye on on sellanen ylä ja alaluomii pelkkä häivitytte musta (vissii musta luomari ja kajaali ?!), niinku tässä kuvassa

http://lyou.blogit.fi/files/2011/05/smokey-eyes-and-pink-lips-225x300.jpg

Aina oppii uutta hehe :D mä joskus lukiossa harrastin tota smokey eyetä (siis samanlaista kun sun tässä postaukses), mut sit tajusin et oon ihan pikkuhoron näkönen sellasilla meikeillä :D Sulle sopii, näytät niin nätille ja huolitellulle!

Anonyymi kirjoitti...

Onpas kivan näköinen smoky-eye :) Osaat kyllä hyvin meikata. Itsekin voisin noilla sun ohjeilla kokeilla tehdä samanlaisen smoky-eyen, en ole nimittäin aiemmin tehnyt.

Tosin mulle tuo taitaa olla arkimeikiksi liian tumma ja raskas, mut täytyypi kokeilla vaikka joskus kun baariin lähtee, sillon tykkään käyttäää vahvempaa meikkiä :)

Nanna kirjoitti...

Upea meikki, olet kyllä tosi taitava! Lisää tämmöisiä, olis kivaa! :P

Hanna-Reetta kirjoitti...

Megan: Thank u for such a nice comment! <3 Nice to know that this was a helpful tutorial. 8) Ur welcome! :)

mad-sanna: En sanonutkaan, että tämä on oikeaoppinen smoky-eye. Tuossa lopussa just mainitsin, että tää ei taatusti ole se oikea tapa tehdä tätä, mutta sellaiseksi mie tätä kummiskin kutsun. :) Ja ihan totta puhuen, en ees tiedä, kuinka se _oikea_ smoky edes tehdään. :DD Heh. Mut haha, vähän nauroin tuolle pikkuhoro-jutulle. :D No et kyllä taatusti näyttäny! Meikkaa joskus sillee, haluun nähä miltä näytät sit ku oon jo iha unohtanu! :) Ja kiitos muru! ^^,<3

Anonyymi: Voi kiitoksia kovasti! :) Onnea meikkikokeiluun, kyllä sie varmasti onnistut! Arkimeikiksi tää on varmaan mullekin liian tumma joidenkin mielestä, mutta oon niin jämähtäny tähän ja tottunut laittaa nuo, että on vaikea olla ilmankaan. ;)

Nanna: Kiitti paljon! <3 Juu, lisää kyllä pistän taatusti tälläsii jahka vaan erilaisia ideoita tulee mieleen. :) Tää on mun perusmeikki ja tätä oli kyseltykin, niin tästä oli nyt hyvä alottaa. ;)

Petrina L. kirjoitti...

Tulin kattomaa tän! Kiva blogi sulla :) tosiaan on meil aika samanlainen toi meikkaustyyli!

Hanna-Reetta kirjoitti...

ppetu: Kiitti! :) Niinpä. Mä en jotenkin osaa olla olleskaan ilman luomivärejä, kuuluu mulla kans ihan arkimeikkiin. :D

Anonyymi kirjoitti...

Tyhmä kysymys, mutta tarkoittaako tuo häivyttäminen siis sitä, että tavallaan "sekoittaa" silmäluomella nuo värit keskenään, eli esim. nyt valkoiselta puolelta liikuttaa sutia mustalle puolelle, edestakaisin ? :D

Hanna-Reetta kirjoitti...

Anonyymi: Ei ole mikään tyhmä kysymys!:) Elikkä juu, juuri tuota se tarkoittaa!:) Itse häivytän aina vaaleemmasta sävystä sinne tummemman suuntaan (en edestakaisin), ja sillee ihan pienesti ylöspäin kulmaluuhun suuntautuen :)