23. marraskuuta 2011

hoi kaikki, joilla on kokemusta SNÖ:n käsikoruista!



Miulla ei oo kokemusta SNÖ:n käsikoruista (tai mitä nyt olen siitä yhdestä SNÖ:n kaulakorustani pitänyt yhtä palaa käsikoruna, kun sen saa pätkittyä osiin), niin kysäisisin nyt yhtä käytännön juttua. Eli värjääntyykös nää korut, jos pääsevät kosketukseen veden kanssa? Meinaan kun pesee käsiä, niin siinähän melkein väkisinkin tulee roiskeita käsikoruun, niin mietin, että ootteko muut esim. lakkailleet näitä SNÖitä, vai säilyykö väri? Hennesin koruthan nyt tunnetusti muuttuu vaaleenpunasiks eikä niillä nyt suuresti väliä, mutta en haluaisi uuden SNÖni menevän piloille!:)

Kertokaas tietämättömälle, että onko näitä mitään järkeä lakata, vai onko laatu kuitenkin niin hyvää, ettei tollasta tapahdu? Meinaan kuvittelin, ettei Guessin koruni todellakaan värjäydy, mutta kappas vaan erään kuumaakin kuumemman kesän jälkeen kun koru oli kaulassani hikisinä työpäivinä, niin se olikin ihan vaaleenpunanen sen jälkeen... SNÖ:n oppaasta luin, että ei olis tietenkään hyvä suihkia näihin hajuvettä tai mitään lakkaa (kuten muihinkaan koruihin) etteivät siis hapettuisi (ainakaan niin nopeasti ;)), mut silti: kannattaako vai eikö kannata lakata?

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole kokemusta mutta esim. Guessin korut ovat hinnastaan huolimatta vain pinnoitettuja, sisältä ovat sitten sitä ruman punaista halpismetallia. Jos ei halua lakata niin esim. Guessin korun ikää pidentää se, että _jokaisen_ käyttökerran jälkeen pyyhkii korun liinalla niin että ihosta irronnut tali ja muu lika tulee pyyhityksi pois korusta. Suosittelen samaa esim. H&M:n halpiskoruille niin niitäkin saa ihailla hieman pidempään :)

Anniina kirjoitti...

En mie oo ainakaan lakkaillut, miulla on ne korut lähinnä vaan kulunut esim kolhuista just ranteessa jne, mut ei muuta. :o en tykkää muutenkaan lakkailla mitään koruja!

Anonyymi kirjoitti...

Itsellä ei ole käyttökokemusta snö-"rihkamista". Mutta kirpparilla olen nähnyt useinkin myynnissä juuri niitä kuluneita snö-koruja eli ei varmaan ne metallipinnat kestä ikuisuuksia. Itse satsaan kuitenkin mielummin aitoon hopeaan, snöt on rihkamalaatuunsa nähden aivan turhan kalliita kuten Guessin korutkin. ;)

iinap kirjoitti...

Oisit kysyny multa! Koska se mun ainokainen snö-käsikoru kyllä vaaleanpunaistuu(:D) varsinkin niistä kohin missä metallirinkulat hinkkaa yhteen. toi mun snö-laatta myös tummu ku en käyttäny korua aikoihin mut sen sai puhtaaks ihan pyyhkimällä:)

Anonyymi kirjoitti...

Samat ohjeet kuulostas olevan ku guessilläki joten varmaan samalla tavalla herkkiä hikoilulle, hajuvesille jne. On kyllä inhottavaa että ton hintaset korut kuluu noin joten vastaa oikeesti halpis rihkamaa.

Hanna-Reetta kirjoitti...

Anonyymi: Jep, noin on. Miekin olin luullut aina, että Guessin korut ovat oikeesti hopeisia (tällöin en siis tiennyt niiden hintaa :D), mutta järkytys oli suuri, kun mulle kerrottiin että ne ovat "vain" hopeoituja. No, ostin silti, mutta sen hapettuneen korun sain kyllä kuitenkin puhtaaksi ihan hopealiinalla, ihme kyllä!:) Mutta kiitos vinkistä, siis tuosta että kandee aina käytön jälkeen pyyhkiä!:) Taidankin joku päivä ottaa ihan projektiksi puhdistaa se Guessin kaulakoruni ihan uudelleen, ja siitä eteenpäin aina pyyhkiä :)

Anniina: Miekään en oo uskaltanu mitään kalliimpaa korua lakata, mutta kyllä lakkaan sellaiset Hennesin korut, joiden haluun kestävän, tai siis vaan käsikorut :) Pilasin sen yhden ihanan ketjukäsikorun ku en tajunnu lakata, ja nyt harmittaa :( Pitääpäs sit varoo kolhuja, heh! ;)

Anonyymi: Itte en pidä SNÖ:tä rihkamana lainkaan, samoin kun en missään nimessä Guessiakaan, vaikka onhan se ihan totta ettei näiden laatu oo tosiaan sitä parasta A-ryhmää :D Mut kauniita ne ovat, ja ostan sekä SNÖtä että Guessia vastaisuudessakin <3 Mutta satsaan kyllä sitten myös aitoon hopeaankin, nimim. rakastan Kalevalan hopeakoruja ;)<3

iinap: Haha mulle on jo tarpeeks randomia et sulta yleensäkin löytyy se ihana SNÖ:n koru, en muistanu!:DD Mut hyvä tietää, pyyhkii sit aina käytön jälkeen ja unohtaa koko lakkaamisen :)

Anonyymi: Kyllähän ne kalliimmatkin korut saattavat päästä hapettumaan, kultakorut viel enemmän ku hopeat :) Mutta niinpä, onhan se tosi ikävä juttu :( Siks yritän nyt kunnolla panostaa korujen huoltamiseen, että ne pysyis mulla käytössä sit ikuisuuden, heh! :D

Anne Jennika kirjoitti...

Piti tulla heti kurkkimaan tänne kun huomasin että sullakin on blogi :) Apua aivan ihana koru! Täytyy tulla paremmalla ajalla tänne lueskelemaan lisää :)

Hanna-Reetta kirjoitti...

Anne: Hahaa tervetuloa vain tänne lueskelemaan :)) Jep, tuo koru on miustakin ihana, sopii niin monen muun korun ja laukun;) kanssa kun löytyy ketjua ja helmeä :)