18. joulukuuta 2011

erilaisia meikinpohjustuksia

Käytättekö te meikin alla pohjustusvoiteita?

Itse en melkeinpä voisi enää ollenkaan meikata ilman niitä! Tämän vuoden aikana oon tehny mielenkiintoisia primer-löytöjä, ja ajattelin nyt tehdä aiheesta ihan postauksen :)

Ostin ensimmäisen meikinpohjustusvoiteeni viime talvena, ja eka valintanihan oli tämä Lumenen beauty base matifying primer. Miulla on sekaiho, ja pitkän koulu- ja työpäiväyhdistelmän jälkeen meikki rupsahtaa inhottavasti päivän aikana. En mitenkään maailman eniten tykkää lisäillä aamulla laittamani meikin päälle uutta meikkikerrosta, mutta vähintäänkin puuterin kuljettaminen matkassa oli ennen viime talvea ihan pakollista. Kunnes sit löysin tuon mattapinnan jättävän primerin!

Primer levitetään puhtaalle iholle kasvovoiteen päälle, ja tuolla Lumenen matta-yksilöllä on sellainen "puuterinen"/samettinen koostumus, ettei sen tarvitse odottaa kuivua kasvoille. Meikkivoiteen voi käydä levittämään heti, ja kyllä muuten täytyy sanoa, että nestemäinen meikkivoide pysyi melkein muuttumattomana iltaan asti! Toki välillä piti lisäillä sillonkin puuteria, mutta kaikin puolin meikki pysyi pitkään tosi kauniina ja tasaisena. Tuo mattapinnan jättävä pohjustusvoide ei pelkästään siis jättänyt mattaista pintaa, vaan tosiaan tasoitti myös ihon pinnan, jolloin meikkivoide levittyikin sievemmin kasvoille :)

Koko talven käytin mattapintaista pohjustusvoidetta, mutta joskus keväällä luin Ellestä jonkun meikkityypin artikkelin, jossa hän kertoi, että ihon tulee olla kuulas ja heleä, jonka vuoksi kannattaa käyttää ennemmin heleyttäviä primereita. Lumeneltahan löytyi myös heleyttävä crystal radiance primer, jota sit myöhemmin kokeilin.


Googlesta kuvat

Nythän jokunen aika sitten Lumene uudisti tuon meikinpohjustusvoidelinjansa ihan kokonaan. Ylemmässä kuvassa oikealla on ne kaksi vanhaa primeria, ja vasemmalla kaks uutta. Tuo ihan oikeenpuoleinen vaaleanpunaisessa tuubissa oleva pohjustus on jäänyt kokonaan pois, ja nuo kaksi, ruskeen sävyinen crystal radiance primer ja valkea illuminating and smoothing primer on tullu sen tilalle. Mattapinnan jättävää matifyingia on sitäkin uudistettu ja tuubin ulkonäköä vähän hienosäädetty tuosta. Oon kokeillu noita kaikkia uusia, ja pitää kyllä sanoa, että rakastan tuota radiance crystalia ihan eniten! Siis jos miulla olisi täysin virheetön iho, niin käyttäisin tuota varmaan päivävoiteena :D Ainakin kesällä. Se on sävyltäänkin sellasta oikein hohtavaa pronssinruskeaa, ja jättää hasvot todella kuulaiksi ja upeiksi <3 Ja se vielä tuoksuukin ihanalle ;) Ehdottomasti lukeutuu yhdeksi parhaimmista pohjustuksista.

Eli tuossa ruskeessa ideana on tuoda kasvoille heleyttä, kun taas puolestaan valkoisessa tuubissa olevan primerin juju on siinä, että se tuo valoa kasvoille ja pehmentää. Miusta tuo valkoinen on ehkä jopa liian hohtavaa, mutta ihan ok se kuitenkin oli. Tein molempien pohjustusvoiteiden kohdalla niin, että laitoin aluksi ohuen kerroksen voidetta kasvoille pohjustamaan, ja sitten vielä sekoitin nestemäisen meikkivoiteeni sekaan. Noi on siitä monipuolisia, että niitä voi käyttää meikin päälläkin, tai tosiaan ihan ilman meikkivoidettakin. Noiden heleyttävien primereiden jälkeen mattapintajutut on jääny vähemmälle.

Toinen aivan täydellinen primer on Lancome Eclat Miracle, jota parempaa heleyttävää meikkivoidetta saakin sitten etsimällä etsiä.


Sitä voi myös käyttää ihan meikin alla, meikkivoiteen seassa sekä meikin päällä vaikka vaan paikallisesti tuomaan valoa tiettyihin kasvojen kohtiin. Tää kans näyttää upealta pelkästäänkin, että jos ei meikkivoidetta käytäkään. Tuo on kyllä heittämällä oma primersuosikkini, ja menee Lumenen ohi, vaikka Lumenekin saa miulta isot rispektit.

Mut nyt sitten oikeestaan siihen itse asiaan, miks rupesin tätä postausta tekemään.. Oon kokeillut noiden luettelemieni primereitten lisäks Lorealin, BareMineralsin sekä Diorin primereita, eli vertailukohteita löytyy rutkasti. Tutustuin syksyisellä Lahden reissullani Hennan tupareissa vähän paremmin LR-kosmetiikkasarjaan, kun Hennan tuparit olivat samalla LR:n kosmetiikkakutsut. Kutsujen jälkeen päästiin meikkaamaan itsemme LR:n meikeillä ihan alusta asti, ja huomioni kiinnittyi heti tietysti kehuttuun Deluxe luminous primeriin. Kutsujen kosmetiikkatyyppi oli kehunut tuota primeria, ja kertonut sen olevan siitä erikoista, että sen päällä meikki vain paranee ajan kuluessa. En aluksi uskonut mihinkään tollaseen teoriaan, sillä olin kokeillut tosi montaa eri primeria, ja vaikka ne todella saavat ihon tasaiseksi ja meikin pysymään pitkään kauniina, niin eivät ne kyllä mitenkään ollu kaunistanut meikkipohjaa ajan kuluessa.


Mentiin sit loppuillasta käymään vähän Lahden yöelämässä, ja yleensä kun baarista kotiutuu, niin naama näyttää... No, tiedätte kyllä kuinka hirveältä :D Tuon baari-illan jälkeen melkein säikähdin peiliin katsoessa, miten totaalisen muuttumattomana meikkipohjani oli pysynyt, vaikka oltiin tanssittu aivan koko ilta. Olin ihan myyty tuotteelle saman tien, koska se lunasti lupauksensa, ja vieläpä aika vaativissa baariolosuhteissa, heh heh ;)

Nyt sitten sain Hennan kautta ostettua primerin itselleni, ja joka päivä rakastun tuohon tuotteeseen vaan enemmän ja enemmän. Jos ikinä missään maailman kolkassa teille tulee mahdollisuus tilailla tai testailla LR:n meikkejä, niin TÄTÄ POHJUSTUSTA teidän todellakin TÄYTYY kokeilla, aivan loistava keksintö!<3 Meikkipohja ihan kuin koko ajan kaunistuisi ja tasoittuisi, mitä pitempään se on kasvoilla. Puuterin lisäämisestä ei ole tämän jälkeen ollut enää tietoakaan. Ainoa miinus on, etten pidä ton hajusta ollenkaan, mutta mun hajuaisti nyt on muutenkin aika outo. Tuon Deluxe-primerin koostumus ei ole sellanen samettimainen kuten Lumenessa, mutta ei se ole kyllä heleyttäväkään. Se on ihan normaali voide, joka kuivahtaa nopeasti ja tasoittaa ihon pinnan. Tätä miulla on kyllä tästä lähtien pakko olla aina, toivottavasti LR ei ikinä lopeta tämän valmstamista!:D

Mitä primereitä teillä on käytössä, ja mikä on osoittautunut ihan suosikiksi?:)

11 kommenttia:

Henna kirjoitti...

Hei siistii että oot tykänny! Pitää laittaa heti omaan seuraavaan tilaukseen tuo ;)

Anonyymi kirjoitti...

kuulostaa ihan mahtavalta tuo LR:n primer! mistä noita oikeen saa hankittua :o ja hinta? :>

Henna kirjoitti...

Anonyymille tiedoksi että LR:n tuotteita saa hankittua Suomen LR-jälleenmyyjiltä tai liittymällä itse LR:n vip-tilaajaksi (liittyminen ilmaista eikä sisällä ostopakkoa tai vuosimaksuja). Lähimmät LR-jälleenmyyjäsi voi katsoa täältä: http://www.lrworld.com/lrweb/index.php?id=39175&L=0

Ps. Minä olen myös jälleenmyyjä ;)

Henna kirjoitti...

Ainiin, ja Primerin hinta n. 25 €

Selena kirjoitti...

Olen käyttänyt Lorealin Studio Secretsia siitä asti kun se myyntiin tuli ja olen kyllä tykännyt. Tosin olen vähän laiska käyttämään tuota joka päivä. :D

Anna kirjoitti...

Ostin vähän aika sitten Clarinsin Lisse Minute Base Comblanten ja oon kyllä tykänny kovasti. Miula ei tosin ole vertailukohteita, kun tuo on ainut mitä oon ikinä käyttäny. :)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!Tämä ei liity mitenkään postaukseesi, mutta miten puhdistit siis sen Guessin korusi? Mullakun on kanssa tossa lukkosysteemissä vähän sellasta punertavaa..sain sellaisen käsityksen että ssait siis sen punertavan värin pois siitä silloin aikoinaan:) ?

Tiia kirjoitti...

Itselläni on tuota Lumenen, joka jättää mattapinnan ja se on kyllä ihan hurjan hyvää :P

Hanna-Reetta kirjoitti...

Henna: Laita laita tilaukseen!! :)) Tuo on ihan paras tuote LR:ltä miun mielestä, vaikka miulla nyt ei kamalasti kokemusta niistä olekaan :)

Anonyymi: Henna tuossa vastasikin jo :)

Selena: Mie oon kans kokeillu sitä, mutta en siksi tykkää siitä hirveesti, kun se pitää sorkkia sieltä purkista :( Nuo tuubit on kivempia :) Tuotteena se Loreal on kuitenkin myös hyvä, tulee ihanan tasainen ja mattainen lopputulos! :)

Anna: Tuosta en oo kuullukkaan, tuleeko siitä mattainen vai heleä lopputulos? Pitääkin käydä kattomassa Sokkarilla.. :)

Anonyymi: Heips, ja sori että tää vastaaminen on vieny näin kauheen kauan..:D Toivottavasti kuitenkin vielä eksyt tänne lukee vastauksen!:) Elikkä mie puhdistin sen korun ihan Timanttisista ostetulla hopean puhdistus-/kiillotusliinalla. Timanttisissa myyjä ei oikein uskonut, että koru lähtee sillä puhtaaksi, mutta niin se vaan lähti ihan putipuhtaaksi siitä punertavasta väristä. :) Suosittelen kokeilemaan sellaista liinaa, vaikka Guessin korut eivät aitoa hopeaa olekaan!:)

Tiia: Se on kyllä ihan huippua, jos haluaa mattaisen pohjustuksen :)

Anonyymi kirjoitti...

Okei kiitos paljon! Minkä hintainen tuo kyseinen puhdistus/kiillotusliina on?Muistatko hintaa suunnilleen:)?

Hanna-Reetta kirjoitti...

Anonyymi: Ole hyvä, ja kiva kun vielä eksyit tänne!:) Se liina minkä mie ostin, oli vähän vajaat 6 €, eli kannattaa ehdottomasti ostaa liina ja puhistaa korut itse sen sijaan, kun veis putsattavaksi. Tulis varmaan paljonkin kalliimmaksi putsauttaa liikkeessä..:D