26. tammikuuta 2012

pari uutta kosteusvoidetta

Nyt olisi miulla pitkästä aikaa vähän kosmetiikka-asiaa :) Kaikki ootte varmaan lukenut joistakin lehdistä näitä joka-talvisia juttuja, että iho tarvitsee runsaasti kosteutta ja suojaa talvella lämämpötilamuutosten, tuulen, pakkasen, viiman ja ties minkä takia. Tai ainakin ootte varmaankin kokenu jos ette lukenu :D Itselläni on tää kuuluisa pintakuiva sekaiho, ja talvella kasvojen iho kuivuu tietyistä kohdista aivan käsittämättömän paljon. Oon kokeillut monenmoisia kosteusvoiteita, tehohoitoja ja seerumeja niin hyvin kuin huonoin tuloksin, ja tykkään kokeilla aina kaikkia uusia juttuja, vaikka kutakuinkin parhaimmat luottovoiteet ja tökötit on jo löydetty ;) Nyt esittelisin teille kaikista uusimmat kaksi kosteusvoidetta kosmetiikkakätköistäni, joista toinen oli aivan huippuhyvä kokemus, kun taas toinen aivan sataprosenttinen pettymys.


Elikkä tämänkertaiset kosmetiikkauutuudet ovat Lumenen Arctic Aqua 2 in 1 skin-perfecting moisture-booster -tehohoito, sekä suojakertoimella 15 varustettu Elizabeth Ardenin eight hour cream intensive daily moisturizer -kosteusvoide.


Ensimmäisenä esittelyvuoroon tää Lumenen yksilö, joka näistä osoittautui sitten ihan totaalisen pettymykseksi. Ajattelin että jes, kerrankin nyt joku ihan superhypermegakosteuttava tehohoito, jonka vois laittaa seerumin tapaan kasvoille ennen varsinaista kosteusvoidetta. Kokeilin sitten tuota ensin illalla, ja hieroin tyytyväisenä ihanan viileää ja vetelää geeliä kasvoille. Koostumus oli ensin tosi miellyttävä, ihan kun olis vettä hieronut kasvoille, mutta mites sitten.. Tämä kuivahti ihan sairaan äkkiä, ja jätti kasvoille tosi kiristävän "kalvon", siis tuntui ihan kun naamalla olis joku poisrevittävä kasvonaamio. Aattelin, etten laita mitään muuta kosteusvoidetta siihen päälle ja katotaan sitten aamulla, mut ei.. Aamulla edelleen oli kasvoilla tosi inhottava tunne, ja kun kokeilin laittaa tuota uudelleen, niin sama kiristävä kalvomainen reaktio tapahtui taas. Laitoin päälle normaalit kosteuvoiteet elvyttämään inhottavaa tunnetta ja painuin epätyytyväisenä meikkaamaan (paketissahan sanottiin, että tehohoito jättää ihanteellisen pohjan kasvomeikille, koska tuon pitäisi tasoittaa ihon pinta), niin ei, tehohoito vaan rullautui pois sitä mukaa, kun sudin meikkivoidetta naamalle :D

Paketissa kerrotaan, että edistyksellinen geelikoostumus lisää ihon kosteutta välittömästi ja antaa iholle pehmeän ja silkkisen tunnun. En kyllä komppaa yhtäkään noista väitteistä, ellei tuossa tarkoitettu, että välittömästi kosteuttaa, mutta vain pienen hetken :D Enpä melkein lähtisi tätä tököttiä suosittelemaan kenellekään, sen verran pettynyt itse olin tähän uutuuteen.. Näin suoraan sanottuna :D


Sitten tää toinen, eli ehkäpä uudeksi talvi-kasvovoidesuosikikseni ponnahtanut Ardenin kosteusvoide. Kaksi sanaa: IHAN HUIPPUA!!! Vaikka rakastankin kaikkia geelikoostumuksellisia kosteusvoiteita, niin tässä tuo "rasvaisempi" koostumus vie kyllä näin talvis aikaan voiton. Ensinnäkin tässä on kevyt "rasvamainen" koostumus (kun nyt en parempaakaan nimeä tuolle keksi :D), joka imeytyy ihoon nopeasti. Tuoksu on aivan mahtava, sellanen sitrusmaisen raikas. Talvella suositellaan käytettävän suojakertoimellisia kasvovoiteita, ja tästähän tuo SPF 15 löytyykin. Voide jättää kasvot aivan uskomattoman pehmeiksi ja sileiksi, ja mikä tärkeintä - täydellisen kostutetuiksi. Tähän voiteeseen ei kyllä millään voi olla pettynyt, ihan huipputuote!!:) Uskallan ehkä väittää, että tästä saattoi tulla minun joka talven naamarasva ;)

Paketissa ohjeistetaankin, että voide suojaa ihoa sään lämpötilavaihteluilta sekä toki siltä auringolta. Voisiko parempaa voidetta talveksi löytää?

Käytättekö te eri kosteusvoidetta kesällä ja talvella? Itse en ennen näin tehnyt, mutta nyt kun oon kokeillut monenlaista ja lueskellut aiheesta paljon, niin jatkossa tulen kyllä enemmän katsoneeksi, mitä mihinkin vuodenaikaan kasvoilleni mätän ;) Ajattelin tehdä muuten lähiaikoina postausta kasvojen talvihoidosta noin yleisesti, joten tässä nyt vähän esimakua aiheesta!:)

6 kommenttia:

Henna kirjoitti...

Oon lukenu Ostolakosta tuosta 8 hr creamista, mut enää muista et oliks se päivä vai yövoide? Vai käytätkö molempina?

Hanna-Reetta kirjoitti...

Henna: Oot myös saattanu lukee tästä 8 hr ihmevoiteesta, josta postasin täällä: http://playingwithfash.blogspot.com/2011/05/elizabeth-arden-eight-hour-cream.html ----> oliko se tuo?:) Jos se oli tuo, niin se on totaalisen ihmevoide kaikkeen: pakkasenpuremiin, palovammoihin, kuiviin kohtiin ihan kaikkialla ihossa, kasvoillekin voi laittaa jos vaan sietää tuota hajua (hehe;D) jnejnejne! Mutta jos sit tarkotit just tätä mitä postasin nyt tässä, niin tää on päivävoide, mutta oon myös yöksikin laittanu :)

Henna kirjoitti...

Joo tuo se oli :D okei :))

Hanna-Reetta kirjoitti...

Henna: Jep, näin arvelinkin!:)

atronii kirjoitti...

Minulle on viimeksi ostettu Lumenen Arctic Aqua-voidetta, johon kuuluu myös otin, jolla saa tökötin oikeaan paikkaan käsillä auttamatta. Laitan sen lisäksi Sibicortia, jos jokin kohta on ärtynyt.

Hanna-Reetta kirjoitti...

atronii: Sibicort on tosi hyvä perusvoide, auttaa kyllä ihan kaikkeen!:) Ja sitä Lumenen Arctic Aqua -päivävoidetta (jos sitä tarkoitat) kokeilin joskus itsekin, se on huomattavasti paljon parempaa mitä tää tässä postauksessa esittelemäni kosteuslitku on!:)